בית היערן בעוספיה + חורשת הארבעים

איתי נ

New member
בית היערן בעוספיה + חורשת הארבעים

בעקבות שיחת טלפון מאורי ש הגעתי לבית היערן במטרה לחפש את הדבורנית הכחלחלה. מצאנו 2 וחצי פרטים, ועוד כמה דבורניות צהובות+דינסמור+שחומות. גם סחלב פרפרני וסחלב שלש-שיניים. אחרי זה פגשנו גם את עננת עם משפחתה. עננת מוזמנת להוסיף לשרשור. הצילום של הדבורנית הכחלחלה לא ממש מוצלח.

איתי נ

New member
לא אורן

סמוך מאוד יש גם אורנים וברושים. זה משהו אחר. יתכן שתרבותי.

איתי נ

New member
חורשת הארבעים

באזור החניונים פריחה אביבית. דרדר כחול, דמומית (קטנת-פרי?), נורית אסיה, סחלב פרפרני, סחלב שלש-שיניים, לוטם מרווני, לשון-פר מצויה, שום משולש, שום שעיר, דבורנית צהובה, דבורנית דינסמור, התחלה של תגית צמויה, מרגניות, כלניות, רקפות, חלציות, עכנאי שרוע, מסרק איברי, ולרינית משולחפת, ציפורנית נפוחה, ציפורנית מגוונת, ניסנית דו-קרנית, פשתה שעירה ועוד המון מינים...

איתי נ

New member
הפתעה - סחלב השקיק

בחורשת הארבעים ליד שחזור העתיקות של "דרך הדורות". זו פעם ראשונה שאני מוצא סחלב השקיק בכרמל הגבוה.

איתי נ

New member
בקרוב שנק החורש

פרט קרוב לפריחה ליד העצים השרופים בחורשת הארבעים.

איתי נ

New member
עגורים

חלק מלהקה קולנית (הערכה כ 200 פרטים) שחצתה את רכס הכרמל.

איתי נ

New member
מרוות ירושליים

לפני שנה, הגבעה הקרחת ברקע היתה מכוסה חורש אורנים סבוך. אחרי השריפה, הרט"ג מיהרו למסור את השטח לקבלני כריתת עצים. עכשיו נשארו שם בעיקר סימני הגרירה של הגזעים.

ע נ נ ת

New member
כאמור, גם אני הייתי בבית היערן...

בהתחלה ראינו בעיקר סחלב פרפרני ושלוש השיניים, וכמה דבורניות צהובות. בתמונה - משפחה חביבה של סחלב שלוש השיניים.

ע נ נ ת

New member
מצאנו כמה דבורניות שחומות ממש בסוף

הקריירה, וגם את זו - אני חושבת שהיא שחומה, אבל בכל זאת אני מעלה אותה. היא בגודל של הכחלחלה, כלומר, גדולה יותר מהשחומות שראינו שם. ואולי היא באמת כחלחלה זקנה מאד, שדהתה?

ע נ נ ת

New member
מצאתי גם אכסף בסבך

פרט אחד, לא גדול. ולצערי, אחרי שפגשתי את אורי ואיתי - אבדתי אותו ולא יכולתי לחלוק את המציאה...

למעלה