בית החופש

FuxPavel

New member
בית החופש

ישנו ארגון בשם בית החופש אשר מדרג את כל מדינות העולם על פי מידת החופש במדינה. מצורף קישור למפת העולם בצבעים שונים לפי רמת החופש. שימו לב שכמעט כל הדמוקרטיות הן חופשיות(חוץ מרוסיה שמוגדרת כלא חופשית) וכל הארצות האיסלמיות אין חופשיות כלל. לרמת החופש במדינה יש השפעה ישירה על התוקפנות של המדינה ועל הקשרי החוץ עם ישראל וכלל מדינות המערב. דבר זה מצביע על הסיבה האמיתית של תקיפת עירק ואפגניסטן על ידי ארצות הברית. מפני שזה רק יוביל להתפתחות ופריחת האיזור מפני שגם העושר הכלכלי תלוי ישירות ברמת החופש במדינה. האם אחרי שהבנתם את זה לדעתכם כדאי להמשיך להתקיף מדינות אשר לא מהוות איום ישיר על העולם אבל בעתיד יכולות לפתח את התוקפנות שלה ? הטעות של אוסלו היא שלא צמח מנהיג מהערבים בשטחים אלא הובא מנהיג שנכפה עליהם ולכן הוא לא יכל להוביל לעתיד דמוקרטי ולא יכול להוביל לשלום ורק עכשיו אנחנו רואים את ההתפתחויות הראשונות של חופש באיזור. ערפאת שלט ישירות בקצבאות ובמזון של הערבים בשטחים וכך בעצם שמר על הפופולאריות שלו ביחד עם אויב חיצוני משותף הריי הוא מדינת ישראל. ללא תוקפנות כלפי ישראל הוא היה מאבד את השלטון מפני שהנתינים היו מבינים שהם יכולים לחיות בתנאים יותר טובים ורק השנאה כלפי האויב הציוני ליכדה אותם וגרמה להם לוותר על החופש שלהם.

tapr

New member
ידוע

מדינות ערב מדאות את תושביהן ותלויות באויב חיצוני כדי לשמור על יציבות השלטון, דבר הקיים בכל משטר טוטאליטרי. כמו האמריקאים לרוסים, היהודים לנאצים והברברים לרומים, כך גם ישראל לערבים ולפונדמנטליסטים האיסלמיים.

תמיר1991

New member
אתה למעשה טוען שבמקרה של

שלום בין ישראל למסה קריטית ממדינות ערב, המדינות שלא יחתמו על הסכמי שלום יפסידו ובגדול מבחינת יציבות הפנים? תמיר.

FuxPavel

New member
יש בה חופש

ישראל מוגדרת כמדינה חופשית לפי "בית החופש" לכן הגיע הזמן שנדבר על חופש
החופש מוגדר בזה שאני יכול לצאת לכיכר העיר להגיד את דעתי ואף אחד לא יעצור אותי. כמובן שהחופש בישראל הוא בדרגה אחת מתחת לאנגליה כאשר דירוש החופש הוא בין 1 ל7 כאשר הכי חופשיים מקבלים 1 והכי פחות חופשיים מקבלים 7 בזמן שסוריה מקבל 7 ישראל מקבלת 2.

תמיר1991

New member
ישראל היא דמוקרטיה חופשית,

וגם אם כמה אנשים מסרבים להבין זאת, זו המציאות. בשם החופש היינו צריכים לסבול את התפרעויות וביטויי המתנחלים + החומצה מעל הגג כ"בונוס", את אמירותיו הנציות (לשמאל) של לייבוביץ' בזמנו, את התמוודות כהנא בבחירות בשעתו, את התמוודות בל"ד בבחירות לפני שנתיים וחצי ואת תנועת "יש גבול". אם לא היה חופש, לא היו כל אלה. תמיר.

תמיר1991

New member
אגב, ברוב הספרים שמפורסמים היום

התרגום המדוייק יותר למילה freedom זה "חירות", למרות שעם ההקשר למילה הזו, אני חושב ש"חופש" מתאים יותר
תמיר.

FuxPavel

New member
קודם כל אתה צודק.

אבל אני העדפתי חופש, כי חירות זה מושג הרבה יותר מורכב מחופש.

למעלה