בית הדין הרבני

בית הדין הרבני

ביה"ד הרבני הוא הסמן הבולט ביותר של הכפיה הדתית בישראל. קיומו מהווה פגיעה בדמוקרטיה ובזכויות האדם שכן הוא כופה עצמו על אנשים שאין להם קשר לדת היהודית מלבד שיוך ביולוגי שמזכיר את חוקי הגזע של נירנברג. כך במישור העקרוני. במישור המעשי לבתי הדין יש תדמית שלילית בציבור והדעה הרווחת עליהם היא שאלה מאורות שחיתות ששולטת בהן נורמה של שוחד. חוששני שלתדמית הזאת יש על מה לסמוך ואביא שתי דוגמאות. 1. מזכירו של אב בי"ד רבני בחיפה הודה בפניי שאב ביה"ד לוקח שוחד באמצעות תרומות לישיבה שבראשה הוא עומד. פניתי לרב וביקשתי תגובתו. הוא לא הגיב. הגשתי תלונה למנהל בתי הדין הרבניים, שתפקידו לפקח על הדיינים, וגם הוא לא הגיב. הגשתי תלונה במשטרה ונמסר לי שנפתח תיק פלילי שנמצא בלשכת היועמ"ש למשטרה. 2. לאחרונה הייתי עד למחזה מאוד משונה. ישבתי במזכירות ביה"ד. לפתע הגיע אב בי"ד אחר למזכירו האישי. המזכיר הוציא מתוך מעטפה 300 ש"ח ומסר אותם לדיין. הלה לקח את הכסף ואמר תודה רבה. גם הפעם פניתי למנהל בתי הדין ודרשתי הסבר. לא קיבלתי תגובה ופירסמתי את הענין בפורומים שונים בתפוז. כנראה שהפירסום עשה את שלו וזה עתה קיבלתי תגובה. ומה אומר מנהל בתי הדין? לטענתו התשלום שעבר מיד ליד לא מעורר שום חשד והוא לא מוצא צורך לבדוק את הענין לגופו. ממש כך! אז יש שחיתות בבתי הדין הרבניים או אין?

איילת1974

New member
ברוך הבא עו"ד פנדריך../images/Emo39.gif

אתה צודק שהשחיתות ברבנות על גופיה לרבות בתי דינה, הנה בלתי נסבלת. אני זוכרת שבתחילת ערוץ 2, היה תחקיר, שבו באו לרבנות בדרישה להנשא אנשים המופיעים ברשימות השחורות. כמובן שהרבנים לא הסכימו, הרי ממזר לא יבוא בקהילת ישראל, ובין השאר גם לא ישא אישה. ממזר, לא יכול לקבל היתר מהרבנות, אך ממזר המחזיק בידו סכום של 4 ספרות עם תמונות של נשיאים מתים- יכול. מה חבל שאותם רבנים לא ידעו שהם היו עם מצלמות נסתרות...

tipid

New member
אני חושבת שבטעות יסודה

הסברה שלא הובאה לידיעתם כי יש מצלמות נסתרות בזמן המעשה. כי אין כמוהם בשחיתויות ואיך לצאת מהענין ולא לנהוג כפי שנהגו במאורע הזה.

אלי ו.

New member
אנא הסבירי

כתבת "אין כמוהם בשחיתויות ואיך לצאת מהענין" מי זה הם? אותם אנשים ששונים מאיתנו והם מתמחים משחיתויות ולצאת מהן. האם זה גזע מסוים של אנשים? עדה? שיהיה לך שבוע טוב ומבורך.

אלי ו.

New member
מה הויכוח?

בואי נחסוך הרבה זמן. בכל מערכת תמצאי שחיתויות. גם ברבנות. אני הראשון שיקרא להעניש את המושחתים במלוא חומרת הדין, דתיים כחילונים. אם את טוענת שהרבנות מושחתת יותר ממערכות אחרות חובת ההוכחה עלייך. (עדויות אנקדוטליות אינן מספיקות) השימוש באירועים אנקדוטליים במטרה להשחיר מערכת שלימה וציבור שלם שאתם מתנגדים להם פסול ומכוער.

tipid

New member
אניני טוענת שכל הרבנות מושחתת

כי בכל כלל יש יוצא מן הכלל. אני מכירה רב שהוא דמות ידועה בציבור ומכובדת ותרשה לי לא להזכיר שם לא נותן חופה וקידושין אלא אם מובטח לו סכום כסף שמן. האם זו לא שחיתות. נכון ותמיד אני חוזרת ואומרת שגם אצל החילוניים לא חסרים כמוהו כי הרי לא כל האצבעות ביד שוות וזה נכון לכל לאום גזע אוגת.

אלי ו.

New member
אני שמח שאת מדברת על פרטים

ולא מוציאה מן הפרט על הכלל. ולשאלתך, זו שחיתות רק אם אותו רב הוא רב השכונה של המבקשים (או רב העיר) אין בכך שחיתות אם אני רוצה לבחור רב ספציפי שאינו הרב המקומי. למשל, אם אני גר בהרצליה ורוצה בחתונה שלי את הרב של צפון ת"א (לא יודע למה דוקא אותו
) זו לא שחיתות אם אותו רב מבקש תשלום על כך. אגב, יש קבוצה של רבנים באיזור המרכז (שכחתי את שם הקבוצה, זכור לי שאחד מהם הוא הרב מיכה הלוי מביהכ"נס ברחוב נהלל בת"א) שמשיאים חינם אין כסף כל אחד. (גם אנשים שאינם מהשכונה שלהם)

tipid

New member
הביעהאם אותו רב

היא לא בגלל המרחק מהמקום אליו הוא מוזמן אלא שהוא פשוט מסרב לאוכלוסיה בעם שין לה מזומנים בסכום שהוא מבקש זה כלל ראשון כשפונים אליו. אפילו אם היו קשרים עימו מימים ימימה ושנים קודמות בעבר.

אלי ו.

New member
אנסה להסביר שוב

רב שכונה מקבל משכורת מהמדינה תמורת הטיפול בצרכיהם של אנשי קהילתו המתגוררים בשכונה שלו. (אין קשר למרחק הגאוגרפי) אסור לו לדרוש כסף עבור ניהול הטקס לבני שכונתו. אני יודע שיש רבנים שאינם מקפידים ע"כ, זה אינו תקין! לנהל את הטקס לאנשים שאינם בני השכונה שלו, מותר לרב לגבות כסף. אגב, למה להתעקש על רב השכונה שלך אם ידוע לך מראש שאינו אדם ישר? בחתונה הייתי רוצה להנשא ע"י אדם הגון. כפי שכתבתי יש רבנים (ארגון צהר) שמשיאים חינם אין כסף גם אנשים שאינם תושבי שכונתם. למה לא לפנות אליהם?

איילת1974

New member
תשובה

אתה אומר שחובת ההוכחה (של שחיתות) היא עליי, ומצד שני אתה אומר שלצלם במצלמות נסתרות זה פסול. וכי למה? אחרת איך יוכיחו? תתאר לך שהמטרה תודיע לסוחר סמים כי היא באה אליו לחפש חומר, הרי ברור שהוא יפטר ממנו מבעוד מועד. כך גם אם רבנים ידו שהם עומדים למבחן, ברור שהם יעברו אותו בהצלחה. החכמה יא במבחן שכזה, שהבן-אדם יתנהג באופן טבעי, ולשם כך הוא לא צריך לדעת שבוחנים אותו.

אלי ו.

New member
את עונה לתמר ולי ביחד?

לי אין בעיה עם מצלמות נסתרות. יש לי בעיה שמוציאים דיבת ציבור שלם או מערכת שלימה על סמך מקרים בודדים. לדוגמא, אם אמצא איילת מסוימת שהיא גנבת, לא אנסה להשליך ממנה על ציבור ה"איילות" ולהסיק שכל האיילות גנבות. קוראים לזה הגינות. אם את טוענת שמערכת בתיה"ד הרבנית מושחתת יותר ממערכות אחרות, אנא הוכיחי זאת ביותר מעדויות אנקדוטליות. מטרת הפורום הזה היא לחימה בכפיה דתית. אני מבין שאת מתנגדת למוסד הרבנות. לבודד שחיתויות ברבנות ולהציג אותה כמעוז השחיתות אינה מלחמה בכפיה דתית. זה סתם חוסר הגינות.

איילת1974

New member
ברור שמקרה לגופו

אך מקרה ועוד מקרה ועוד מקרה, מראים על מגמתיות מסוימת, אחך אתה רוצה שנוכח לך אם לא ע"י עדויות? ברור שלא כל הרבנים מושחתיםף וכמו בכל חברה יש בינהם טהורים,מושחתים וציבור גדול שנמצא בין שתי הקצוות.

תגובה

לכאורה צודק הגולש. חשד לשוחד אצל דיין אחד או שניים לא מעיד על המערכת כולה. אך מתי זה נכון? כאשר המערכת מוקיעה את המושחתים. כאשר מנהל בתי הדין לא מגיב או לא טורח לברר תלונה חמורה, משמע שהמערכת כולה נגועה בשחיתות.

אלי ו.

New member
למה לא פנית שוב למשטרה?

1. אם יש לך עדות שמיעה על שוחד לכאורה, ופנית למשטרה והענין בטיפול, מן הסתם נשמע עוד בנושא. (או לא, אם אין בכך דבר, אני בטוח שתשמח לדווח לנו גם אם המשטרה תמצא שאתה טועה) 2. למה לא פנית שוב למשטרה? הפעם אתה ראית מעשה במו עיניך. אני אנחש שאתה מודע לכך שלא די בכך שכסף מחליף ידיים בכדי להוכיח שוחד, ולכן אתה מעדיף לשער השערות ולהפיץ דיבת דיינים במקום לפנות לגורמים המוסמכים. לשאלתך, אני מניח שיש שחיתות בכל מקום, מן הסתם גם במערכת המשפטית. זכורה לי לא מזמן שערוריה במערכת האזרחית (כמדומני) בה שונו גזרי דין ע"י פקידים במערכת, מעשה חמור כשלעצמו אבל לא מעיד על כלל המערכת. כמובן שתמיד קל יותר להתלהם מאשר לדבר לענין.

למעלה