בית הגולדן

drora121

New member
קלעת בול לעניין הדגש בהמלטות מבוקרות

ומתועדות. הנה קח לדוגמא את הגזע הזה של הרועה הגרמני מקווי תערוכות (לעניות דעתי בקווי עבודה יש קצת פחות בעיות אבל לא באופן משמעותי). לקחו גזע נהדר של כלב רועים באמת קלאסי וכל כך התעסקו עם הצורה שלו ואיך להוריד את האגן שלו כמה שיותר באלכסון כדי שייראה כאילו הוא בהיכון לזינוק בכל רגע ומתוך האובססיה לחיצוניות הזו, הרסו גזע שלם. כיום אין אפשרות לתת שום אחריות לאגן תקין אצל הרועה הגרמני, כיוון שגם המלטה שבה שני ההורים הם עם אגן A אין ערובה שהגורים יהיו עם אגן תקין (בשל בעיית אגן מתמשכת בדורות אחורה). סטטיסטית בכל המלטה של רועה גרמני קרוב ל-50% יהיו בעלי אגן לא תקין בדרגות שונות. לכן, כל כך חשוב להיות עם האצבע על הדופק, להכיר את הגזע שהבן אדם מגדל לעומק לרוחב ולאורך, על בעיות גנטיות קיימות, אפשריות, קומבינציות ותחלואים וכדו'... עם ידע מקיף ומקצועי, ניתן לעקוף בעיות גנטיות בכל גזע שטרם הצליחו להרוס עד הסוף. זה באמת תחום שההתמסרות אליו היא מוחלטת ולא מפסיקים ללמוד לרגע, לא משנה כמה שנים אתה מגדל את הכלבים מהגזע שבחרת לגדל. הרעיון האמיתי שעומד מאחרי גידול מקצועי של כלבים גזעיים הוא לשמר הן הצורה שתתאים לתקן הגזע, הן את האופי כדי שיתאים לטמפרמנט של הגזע ושימת דגש על שמירה על קווים בריאים. הנה נחזור לדוגמא שלך הרועה הגרמני - ההרס הוא כל כך רחב, ששנים מנסים להחזיר "עטרה ליושנה" ולא מצליחים. מעת לעת יש איזושהי הצלחה נקודתית, אבל זה ממש עצוב.

ניל´´י

New member
ALLRED אשמח אם תמצא מילה יאה יותר בעברית...

גם אני לא אוהבת את השואו קואליטי ופט קואליטי, אבל כל זמן שאין מילה אחרת בעברית, במילים האלו משתמשים.... אני לדוגמא לא אהבתי את המושג כלב מעורב, לי המילה מעורב נשמעה לא מכובדת לכלב, לכן התחלתי לכתוב רבגזעי ו-דמוי גזעי ולשמחתי המילה רבגזעי נכנסה ללקיסון שלנו... להבדיל ממך, אני נגד הרבעות מתועדות של כלבים שלא יכולים לתרום או לשמר את הגזע, לצערי בחלק ניכר מההרבעות, מרביעים כלבים גזעיים רק משום היותם גזעיים.... לא בכל חוג/מועדון תקנון הגידול מגביל הרבעות, מספיק שהכלבים גזעיים (עומדים בתקן הגזע) וניתן להרביע.... סבתא ניל"י...

המילה מעורב לא מכובדת לכלב?

למה ומדוע? זה מה שקורה כשמסתכלים על כלב במונחי "איכות". מדוע מעורב נשמע לך לא מכובד? מדוע עליך להוסיף את המונח "גזעי" על צורותיו השונות כדי להעלות את ערכו בעינייך? אני מניח שאת יודעת,אבל גם הגזעיים הם בעצם כלבים מעורבים שפשוט קיבלו חותמת שרירותית על ידי ועדות שרירותיות עוד יותר. האם ערכו של כלב מעורב שאימו גולדנית ואביו פודל יעלה בעינייך לאחר שיקבל את אישור "מכון התקנים" להקרא גולדפודל? ואם כבר רב גזעי - מה המשמעות? רב גזעי הוא כלב שדורותיו כללו כלבים גזעיים (הרי גזעי=תעודות,שמענו את זה לא פעם) . כשמתרחשת הכלאה בין גולדן גזעי לפודל גזעי,הצאצאים יהיו דו-גזעיים,עוד פרט גזעי יגרום כבר לתלת גזעי וכו' עד שנגיע למונח - רב גזעי. אך כמה מעורבים כאלה באמת קיימים מתוך כל המעורבים? האם כלב שאין לדורותיו הקדומים ולו "גזעי" אחד מתועד עדיין יחשב בעינייך "רב גזעי"? מה אחוז הרב גזעיים מתוך המעורבים הפשוטים?

Ultra marine

New member
מה זה מעורב? מעורב ירושלמי?

לא נשמעת לך מילה מגעילה לתאר כלב? אז עזבי את המילה גזעי ונראה אותך מוצאת מילה נעימה לאוזן שמתארת כלב "פשוט"

מה זה רב? רב שגל?

נו באמת.. המילה "מעורב" נעימה מאד לאזניי (מה גם שהיא מדוייקת יותר) ואין לי שום צורך להדביק לה את שם התואר "גזעי" באיזושהי צורה (דמויי גזעי/רב גזעי)

ferrarious

New member
תשתשמש במה שנוח ונעים לך

אבל מספיק לחפש אנשים ולהיטפל למילים שאנשים כותבים

אני אכן משתמש.

ותגובתך תמוהה. נטפל למילים שאנשים כותבים? זהו פורום,אנשים מחליפים דעות דרך מילים. אינני "נטפל",אלא מבקש הבהרות והסברים להודעות שאנשים בחרו להעלות כאן- ברבים. זוהי בדיוק מטרת הפורום,לידיעתך. נראה לי דווקא שאתה הוא ה"נטפל" במקרה הזה,מכיוון שהודעתך לא תורמת שום דבר לנושא הדיון.

nickname99

New member
למה פשוט לא לקרוא לכלב "כלב"?

גזעי, לא גזעי, מריח כמו גזענות.

Ultra marine

New member
ממתי "פט/שואו קואליטי" אילו מילים בעברית ../images/Emo6.gif

drora121

New member
אף מגדל מאף גזע לא ייתן לך אחריות על אשכים

טמירים. הכלב גזעי עם תעודות ובריא. מקובל אם הגור נמכר ברמה של show quality ושילמת עבור הגור לפי ערכו ככלב תערוכות כלומר לפחות שייקבל ציון מצויין בתערוכות ויקבל אישור הרבעה, הרי שעלותו גם בהתאם (בסביבות 800 עד 900 ואפילו 1000 $ ויש שממירים מ-$ ל-EUR), במקרה כזה מקובל להחזיר את ההפרש שבין מה ששילמת לבין המחיר המקובל לכל גזעי עם תעודות מ-pet quality שזה בין 2000 ל-2500 ש"ח ולעתים נדירות (אם בית הגידול הוא מאוד מאוד מוערך) יכול להגיע מחיר גור מ-pet quality למחיר של 3000 ש"ח. אבל אין אחריות על אשכים טמירים, אף אחד לא יכול להעניק אחריות על אשכים טמירים וזאת אחת מן הסיבות שיש כלבים שנמכרים ל-show ואחרים כחיות מחמד אישיות של הקונה. אם שילמת מחיר של pet quality, קיבלת גם pet quality בהתאם; ועל כן, אין מקום לפצות אותך על האשכים הטמירים. פשוט משום שאף מגדל לא יכול להיות נביא ולהצביע איזה כלב בסופו של דבר יהפוך ל-pet (חיית מחמד) ואיזה ישתתף בתערוכות.

תגובה מאירת עיניים,לומרות שהם בטח ובטח שלא

בית גידול אלא מטחנה מהסוג הגרוע ביותר!

ניל´´י

New member
גור הווסטי שלי שנמכר ככלב גזעי המתאים

לתערוכות, הוחזר אלי היות והינו בעל אשך תמיר, הקונה קבלה את כל כספה בחזרה למעט 150 שח' עלות התעודה, היות והתעודה כבר הוגשה לפני שהיא החזירה לי את הגור..... נכון שלא כל בעלי המלטה מחזירים את מלוא הכסף, ישנה אפשרות להחזיר את הגור לקבל חלק מהכסף חזרה, אפשרות נוספת, להשאיר את הגור ולקבל גור אחר מהמלטה אחרת ושתהייה לקונה זכות לבחירה ראשונה.. ישנה אפשרות להחזיר את הגור ולקבל גור אחר מהמלטה אחרת... אני בהחלט מודעת לכך שרוב המגדלים אינם מחזירים כסף עקב אשך תמיר.... במקרה של לבנוני, הגור החוזר אלי וכפי שהטחתי הקונה קבלה את כספה בחזרה..... אין מידע מדוייק אם אשך תמיר הינו גנטי או לא, לא בודדו את הגן, ישנה סברה נוספת כי חוסר הורמונים עלול גם לגרום לאשך תמיר.... בכל תקני הגזע, הפסילה הראשונה להרבעה ולתצוגה היא אשך תמיר או חוסר אשכיים.... לגבי אותו "מגדל" הוא אינו מגדל, הוא סוחר כלבים לכל דבר, לא תקבלו את כספכם בחזרה, אם אין בידכם קבלה, במידה וישנה קבלה ויש חוזה מכירה ניתן לפנות לבית משפט לתביעות קטנות.... סבתא ניל"י...

TheWorker

New member
אשך תמיר

לאחיין שלי יש :) אומנם בן אדם... הרופא אמר שלא ברור אם זה תורשתי או לא... אבל ההיסטוריה מדברת בעד עצמה... לבן דוד שלו גם היה ולדוד שלו היה ולסבא שלו היה.

drora121

New member
כאשר ידוע על אשכים טמירים אין אישור הרבעה

לפי תקנון הגידול. סביר להניח שאם זו תופעה חוזרת, ההרבעות שאתה מתאר הן פירטיות ללא תעודות. כי אף מועדון לא יתן לבעל אשך טמיר להרביע; אבל גם זכר בעל 2 אשכים לא יכול להבטיח שכל הגורים שלו יהיו עם שני אשכים וגם אף פעם לא יודעים אם זה מהזכר או שהאמא נושאת את הגן של אשך טמיר בקווים שלה שהרי אין לה אשכים להוכיח כך או אחרת. זו הסיבה שאין אפשרות להבטיח 2 אשכים. תופעת חסר של 2 אשכים היא יחסית נדירה וכבר קרה שבגיל 6 שבועות בבקורת שגר על ידי רכז הגידול היו אשכים ובהמשך הם עלו ונבלעו בחלל הבטן; נדיר אך קיים.

למעלה