בית הגולדן

t u t i 2

New member
בית הגולדן

חבר'ה, זקוקה לעזרתכם. לפני כתשעה חודשים קיבלתי מתנת יום הולדת נהדרת, כלב גולדן מהמם מבית גידול "בית הגולדן" במפלסים. המתנה "הגיעה" עם התחייבות כי הכלב בריא, גזעי וכדומה. בגיל חצי שנה, לאחר בדיקות אצל וטרינר, הבנתי כי לגורדו אשכים טמירים וכי ככל הנראה אין סיכוי שעוד ירדו לשק האשכים. מאז היותו בן חצי שנה אני במרדף אחר פריאל, מנהל המקום, במטרה לקבל את כספי בחזרה בכדי לסבסד את עלות הניתוח (שעלותו שוות ערך לעלות הכלב) ומשם, אתם בטח מנחשים את התשובה- אין הוא אחראי, אין מדובר בפגם תורשתי וכו'... האם מישהו נתקל / שמע על מקרה זהה? האם הנכם מכירים אדם המרכז את גזע הגולדנים בארץ? אשמח לתשובתכם יפעת וגורדו

sigalr4

New member
אפשר אולי באינטרנט למצוא

אולי בגוגל? על כל גזע יש ...!!!! זה המעט שאני יכולה להציע מפאת חוסר הידע שלי.. אבל אני יודעת שככה מצאתי על פודלים .

לא מקרה זהה אבל גם הכלבה שלי משם וגם לה

היו הרבה בעיות בתור גורה.. ושמעתי בחודש האחרון על עוד שניים כאלו, כולל אחד שמת מפרוו יומיים אחרי שהביאו אותו.. הפתעה-שניהם מבית הגולדן.. אין לך מה לחפש את רכז הגזע מהסיבה הפשוטה שפריאל הוא בעל מטחנת גורים-לכלבים אין תעודות ואין לו שום קשר לרכז הגזע. כל מה שנותר לנו לעשות הוא לנסות למנוע מאנשים להמשיך לרכוש אצלו גורים-כי אם לא יהיה ביקוש הוא יפסיק להרביע.. דרך אגב, לפי מה שידוע לי אשכים טמירים הם באמת לא גנטיים(אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה..).. דווקא הזכר המרביע שלו הוא היחיד בין כל העשרות כלבים שיש לו שם(
)שיש לו תעודות..

את רואה מה זה../images/Emo10.gif

קניתי גולדן ובסוף התברר לי שזה בכלל בוקסרית לבקנית מקולקלת

avia4pets

New member
מה את מתלוננת

את יודעת איזה קשה לשיג בוקסרים ארוכי שיער????

מאמוש

New member
נדיר ביותר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אבל עדיין רימו אותה..

קצת סדר

1. האם לכלב יש תעודות מהי"ל? 2. עלות הוצאת אשך טמיר מגיעה עד ל 1000 שח לדעתי, וזה לא עלות כלב גזעי. 3. אשך טמיר קורה גם אצל כלבים גזעים והוא משמש עילה לפסילה מההרבעה. אני מקווה שהכלב שלך לא הרביע וגם לא ירביע כי זה אכן עם אלמנט תורשתי (למיטב הבנתי). מה את יכולה לעשות? 1. לסרס את הכלב בהקדם האפשרי. אשך טמיר הוא פצצת זמן מתקתקת - עלול להיות סרטני..... למה לא לסרס אותו ואז לנהל מלחמות? . בריא לא שווה גזעי.... כלב יכול להיות גזעי עם תעודות אך עדיין לסבול ממחלות.... התעודות מבטיחות שההורים הם ללא בעיות, אך עדין בשגר שנולד יכולות להיות מספר בעיות... הכלב שלך יהיה גזעי אך פסול להרבעה. 2. לא לקנות בבית גידול שכזה, הוא מצטייר כמטחנת גורים

הוא לא רק מצטייר, הוא באמת כזה../images/Emo4.gif

וחידשת לי-לא ידעתי שאשך טמיר זה תורשתי..

Ultra marine

New member
לפי מה שאני הבנתי

ובמקרה ביררתי על זה היום. לא יודעים אם זה תורשתי בודאות. בכל מקרה בהמשך לדבריה של שזיף מתוק, לרוב כאשר יש אשך תמיר אז הכלב הוא כלב לא show quality כיוון שאי אפשר להציג אותו (אפשר להציג כלב רק עם שני אשכים) ולכן את יכולה באמת לקבל איזשהו החזר על הכלב אבל לאו דווקא החזר מלא. אחרי הכל רכשת כלב.. לגבי האם הכלב באמת גזעי או לא או מה עושים שם בכלביה לא יודעת ולא מכירה.

מה שרשמתי

זה מדברים שניל"י כתבה פה פעם, אני בטוחה שהיא תוכל להאיר את עיננו בנושא

Ultra marine

New member
זה בכל מקרה נכון ../images/Emo13.gif

אני חושבת שזה עניין של הגינות והוגנות גם ולא ממש "חוק יבש" אבל אחרי הכל אם את קונה כלב לתערוכות יהיה לחלוטין לא הוגן שתשלמי עליו מחיר מלא... לכן מוסרים או מוכרים בעלות נמוכה משמעותית. לא רק פסילות של אשכים אלא גם פסילות של צבעים, משנן, מנשך וכו'. סה"כ את מקבלת את הכלב שרצית מבחינת האופי שלו והמראה (פחות או יותר) רק שאי אפשר להציג או להרביע אותו. ע"ע קנט (פסול לגידול + להרבעה) והיה הכי גבר גבר שיש. (לא מבחינת זכר מרביע כמובן..)

AllRed

New member
תמיד הדבורים הללו על show quality

עושים לי צמרמורות, אני מבין ומקבל (במידה מסויימת) את התערוכות הללו ואיני נגד הרבעות מתועדות, אבל עדיין...עושה לי צמרמורת, שזו ההתייחסות לכלב לאנשים מסויימים. שוב, איני נגד...

ferrarious

New member
איפה בדיוק הבעיה?

יש המלטה נולדו נגיד7 גורים מתוכם לא כולם מסיבות אלה או אחרות יוכלו להשתתף בתארוכות או לחילופין המגדל עצמו בחר שלושה גורים הטובים ביותר ומוכר אותם בסכום גבוה יותר לאנשים שמראש המטרה שלהם היא להשתתף בתארוכות שאר הארבעה נמכרים במכיר יותר נמוך, הרבה פעמים גם הם אחר כך ישתתפו בתארוכות ולפעמים יגיעו לתוצאות יותר טובות מאלה שהיו יקרים יותר כי בגיל 8 שבועות קביעת איכות הגור לא מדע מדויק ויש האומרים מזל גרידא. רק לידע כללי אם אני לא טועה והחוק לא בוטל, ישנן מדינות בהן ניתן לרשום מכל המלטה רק 5 גורים מעבר לכך אם נולדו יותר הם נמכרים במחירים נמוכים וזאת על מנת לאפשר לאנשים שאין להם אפשרות לשלם סכום מלא או רצון להשתתף בתארוכות וגם על מנת לשמור על איכות הגורים שימשיכו את השושלת.

AllRed

New member
הבעיה היא עם ההגדרה, אצלי בראש זה עושה

אסוציאציה לא חיובית בכלל. זה הכל.

Ultra marine

New member
אתה מעדיף "מתאימים לתקן"?

נראה לי שאני לא אמצא מילים שישמעו לך יותר כי עצם הרעיון קשה לך. אני לא יודעת אם זה "מרגיע" אותך אבל סה"כ מה ש"טוב" במינוח הזה שאם רק את ה"show quality" מרביעים זה אחוז קטן יחסית מהגזעיים. מה שנאמר, זאת לא הכמות, זאת האיכות!

AllRed

New member
איך תסבירי את "האיכות" של הרועים הגרמניים

בתערוכות שהולכים על השוקיים שלהם והאגן ברצפה וזה נחשב לכלב הרבעה טוב (אני צינצנת אם הוא מסוגל להרביע בעצמו) וזוכה לתעודה הרבעה (או איך שתקראו לזה). לא על זה הדיון ואני רואה שנפתח כאן שירשור מעצבן שכבר טחנואת אותו נושא בעבר אז אני אחתוך כאן.

דונינה

New member
באמת תהיתי למה האגן שלהם כל כך נמוך

זה משהו מכוון ?? לא זכור לי שפעם לפני שנים הם נראו כך , אשמח לשמוע הסבר לזה .

למעלה