בית הבד של בדין

yos3221

New member
אין בעייה אחי

אסטרטגיה טובה במקרה דנן בנויה משני אלמנטים עיקריים: רכות וריח. מה לעשות - כל מחקר צרכני שיעשה יעלה את שני האלמנטים הללו כחשובים ביותר עבור סוג מוצר זה! שני האלמנטים הללו - באו אומנם לידי ביטוי בסרט, אבל לטעמי באופן מוחלש מידי. למה? כי החדשנות/מקוריות הרבה ובליל הסיפור שמוצג בו - מאפילים לחלוטין על הפיצ'רים הללו! הסרט לא פוגע בתדמית המותג - בהחלט כי רמת הקישור של המותג לסרט עצמו קלושה. תעשה ניסוי אחי: תשאל אנשים שראו את הסרט - איזה מותג הוצג שם. ותשאל את אבא שלך האם הסרט שיכנע אותו. את עצמך תעזוב כי א. את קשור לעולם הפרסום ולכן רואה פרסומות בצורה קצת יותר מיקצועית ב. אתה בהחלט לא קהל היעד הראשוני! של הפרסומת. לגבי סימני הנפט - ימים יגידו. בכל מקרה אני מאחל לך להם ולי והמון בהצלחה בכלל ובשנה הקרובה בפרט.

אורז

New member
סוף סוף טיעונים שאיתם אפשר להתווכח

בלי ציניות, זו פעם ראשונה שאתה מעלה הודעה עם טיעונים רציניים ומנומקים. חבל שזו לא הייתה ההודעה הראשונה שלך בנושא. לגופו של עניין, הטענה שלך היא שהקריאיטיב גנב את ההצגה מהמסר שהוא החשוב בעיניך, אם הבנתי אותך נכון. אתה אומר שכל המרכיבים שם: הרכות, הריח, המשפחתיות וכד', אבל הם נבלעים בעלילת הסרט ובבובות. אנשים כל כך רגילים לראות את היתרונות של אבקות כביסה בסרטי לפני-אחרי שכעושים סרט קצת אחר, המסר לא עובר ובטח ובטח שלא מותג. זו טענה לגיטימית, אם כי אני חולק עליך לגמרי. אני חושב שדווקא משום שהמותג בחר לבדל את עצמו ולא להציג את עצמו כמו כולם, תשומת הלב תעבור אליו ודווקא בגלל זה המסרים יקלטו בפחות התנגדות. אנחנו הרי כבר אדישים לכל סרטי אבקות הכביסה, כמו שאמרת כולם רוצים להגיד לנו שהם מנקים טוב יותר ומעניקים ניחוח ורכות. לתפיסתי, הפתרון הקריאטיבי מדגיש את השונות ופותח את האוזניים ואת הלב לקלוט את המסר של המוצר החדש. דווקא המותג בדין בולט מאוד בסרט, אולי כי חששו מהטענה שלך ולכן הלוגו בולט ומופיע מספיק זמן על המסך.

yos3221

New member
אוקיי

אז כאן אנחנו חלוקים ולא הצלחת לשכנע אותי שאני טועה. עדיין לדעתי הסרט גונב את ההצגה מהמותג וחבל.

מייקי69

New member
קצת אוונגרד חבר'ה! מה הקטע?

בטח אדפטציה! איך שהתחילה הפרסומת - ישר מריחים ריח לא ישראלי מקורי. זהו, שאנחנו רגילים כבר להארד-סייל חסר מעוף. מאכילים אותנו קקה - אז התרגלנו. עכשיו באו ונתנו חיים ל-בד. בד נושם, בד עצוב, בד אוהב, בד מתגעגע. מה שחבל זה שיצא להם, על הדרך, בד פולני מכוער.
דמויות בצבעים חורפיים, על רקע עיר אפורה (לבן עכור), ודמויות נודניקיות - פחד. על גבול הנירגנות. הוא כבר מת לנסוע, כאילו תקוע בסצינת פרידה. היא, מקבלת ונותנת את החיבוק שיחזיר אותו אליה - אמה-מה מתקמטת בדרך. פחחחחחח... אהבתי את הקריאטיב לאללה. סוף סוף משהו לא צורח, לא צעקני, בהחלט אפרורי-ביתי כזה - קצת כמו השגרה. ויש ריח ויש מגע. וזה מה שצריך. מה שחשוב - לא זיפזפתי. כבר הישג!

הפרסומת היא אדפטציה. חתום, בדוק.

כמי שמעלעל מידי פעם במגזינים מחו"ל וגם היה פעם או פעמיים במדינה כזו ואחרת, אני חותם לכם ב- 1,000% שמדובר באדפטציה. נתקלתי בדמויות האלה כבר לפני כשנתיים-שלוש בעיתונות ובטלוויזיה בחו"ל וכשראיתי את הפרסומת כאן בערוץ 2 כבר היכרתי את הדמויות. לקח להם די הרבה זמן להעלות את הדמויות האלה ארצה, אבל בסוף עשו את זה (וזו בטח הוראה מלמעלה מכיוון יוניליוור, ענק הדטרגנטים). בכל מקרה תהיו בטוחים ש"הרעיון" של שימוש בבובות בד הוא לא רעיון מקורי של צוות הקריאייטיב בפוגל, זה רעיון של צוות קריאייטיב אחר, במדינה אחרת, בזמן עבר. הוא רק עשה "עליה" מדובבת, זה כל הסיפור.

למעלה