בית הבד של בדין

אורז

New member
בית הבד של בדין

אז קודם כל צריך להריע למקוריות. סוף סוף סרט לסבון כביסה שלא מראה מכונת כביסה, תהליכי לפני ואחרי למינהם וילדים קטנים מריחים בדים ססגוניים. בסרט של פוגל רואים הכל עדוי בד. הדמויות הן בובות בד החיות בבית בד ולכן הסבון שבו הן משתמשות הו בדין. יופי של רעיון. מעבר לרעיון המקורי והיפה, יש לי ביקורת על העלילה הלא ברורה של הסט. ראיתי אותו רק פעמיים, אבל עדיין לא הבנתי מה הסיפור בין הבחורה והבחור. למה היא בוכה וכו'. דווקא הגג "אתה תקמט אותי" העלה חיוך.

yos3221

New member
אחי לא יתכן ש

אהבת את זה??????????!!!!!!!!!!!!! סרטון הפרסומת הכי לא קוהורנטי והכי הזוי שראיתי בחיי אם הצלחת להבין מה קורה שם - אתה גאון. הקמפיין הכי גרוע שאני זוכר שראיתי בזמן האחרון ובכלל...

אורז

New member
בוא נפריד לרגע

אמרתי שאהבתי מאוד את היצירתיות ואת הרעיון של החיים של בובות הבד. אתה מסכים איתי שזה רעיון מרענן ומחובר מאוד למוצר? עוד אמרתי כביקורת הוא שאת העלילה עצמה אכן לא הבנתי, אבל זה לא הפריע לי להבין את המסר שבובות הבד משתמשות בבדין כפי שאנחנו משתמשים בסבון. זה בטח לא הקמפיין הכי גרוע של הזמן האחרון, אתה סתם מגזים. מעבר לזה, כבר הבנתי שאתה מאוד שמרן בתפיסה שלך. בטח אהבת את הסרט של קוקה קולה.

yos3221

New member
כמה דברים

1. הרעיון נחמד אומנם כפי שאתה אומר אבל הביצוע כושל ומאד לא מחובר למוצר 2. הייתה כבר האנשה של בגדים - אם אני לא טועה לקליה, אבל לא באותה רמה של הפרסומת הנוכחית. 3. נכון - אהבתי את הפרסומת לקוקוה קולה - אבל רק בגלל שאני אוהבת את סצינת המועדונים ומתחבר אליה. הפרסומת עצמה תורמת מעט למותג - מאחר והוא לא מחובר לעולם התוכן של המועדונים...(מתי בפעם האחרונה היית ב- TLV והזמנת קוקה קולה במקום איזה ג'ימיסון טוב או וודקה רד בול???) 4. אני הכי פחות שמרן שאתה מכיר (עם קבלות - אבל לא רוצה להשתחצן...)

einmozaza

New member
הפרסומת של בדין מצויינת!!!

העלילה ברורה לחלוטין - דה! מה לא ברור לכם? והחיבור למוצר גאוני!!!

yos3221

New member
אוקיי - אז תסבירי לי בבקשה

כיצד תורמת הפרסומת למותג? ובאילו פרמטרים? אולי נעלמו מעיני כמה דברים בפרסומת הזו...

einmozaza

New member
אוקי...

1. הפרסומת מתארת סיטואציה של בחורה, דנה, שבוכה לאמא שלה שחבר שלה, דן, טס לחו"ל ומה שמפריע לדנה יותר מזה שהוא לא יהיה בסביבתה בזמן הקרוב הוא שדן עלול לפגוש בחורה אחרת. אמא של דנה מרגיעה אותה ואומרת לה להשתמש בבדין - מה שיהפוך אותה לרכה, נעימה ומריחה מצויין - דן לעולם לא ירצה להחליף אותה במישהי אחרת. 2. בפרסומת יש קשר הדוק למוצר. בדין הוא מרכך כביסה שמשאיר ריח מצויין וגורם לבד להיות רך ונעים. דנה, בובת סמרטוטים, משתמשת בו, כמו שבחורות אמיתיות משתמשות בקרמים שונים ומשונים כדי לגרום לעור גופם להיות חלק, נעים וריחני. ואם נקח את זה צעד קדימה ונסתכל על החיבור למוצר, נראה שבדין גורם לבגדים להיות רכים ומריחים שלב נוסף שמשלים את ההופעה החיצונית ונותן הרגשה מצויינת. 3. בפרסומת מודגש הידע שמועבר מאם לבת - שוב קשר הדוק למוצר - כמו שאמא מלמדת את ביתה איך לגרם לבגדים להראות ולהריח טוב אחרי כביסה. אני יודעת שעכשיו יתחיל ויכוח לא נעים - אבל אני מוכנה להסיר את הכפפות... יום טוב

yos3221

New member
תראי -

מה שעשית זה בסך הכל "לתרגם" לי את הפרסומת. הבנתי אותה גם בלי התרגום. מה שאני שואל כאן - הוא בעצם למה הפרסומת הזו - תגרום לי מחר בבוקר ללכת ולקנות את המוצר הזה ולא אחר???? למה שאעדיף אותו על פני מרכך כביסה אחר??? איפה כאן ה- rtb??

einmozaza

New member
כי...

נראה היה לי שאתה זקוק לתרגום... בכל מקרה, זו פעם ראשונה שמרכך כביסה מעביר את ערכיו הבסייסים בדרך חוויתית ומשעשעת. כשאני ראיתי את הפרסומת בפעם הראשונה, נדהמתי מהגאוניות שבאה לידי ביטוי בצורה שבובת הסמרטוטים התבשמה והתמרחה בבדין. פעם ראשונה שראיתי המחשה שקרובה אלי (כבחורה) שמראה בצורה קורהנטית מאוד את היתרון בשימוש בבדין. למה בדין? הוא הצליח לדבר אלי ומכר לי מרכך כביסה - חומר בישום ורכות המיועד לבגדים, בצורה שכולם מנסים למכור לי בשמים וקרמים שונים.

yos3221

New member
הבנתי

יש לך קשר כלשהו לפוגל לוין? כי לי נראה שכן... גם לדעתי הקורלציה (כלומר קשר) בין בשמים וקרמים רלבנטית למרכך כביסה (בעיקר לריח ולרכות) - אבל את הקריאייטיב לא ממש אהבתי - וזה כבר עיניין של טעם. ובמילים פשוטות יותר - אולי שורת האסטרטגיה הייתה נכונה - אבל קריאייטיבית - לא כל מה שנכון לחו"ל נכון לישראל (הדוגמה הקלאסית לכך זה הפרסומת לוורטרס אורגינל)

einmozaza

New member
אולי נסכם על משהו???

לצערי, אין לי קשר לפוגל לוין, אבל אני אשמח לכזה... האמת שיש לי גם ביקורת... מכוון שנראה לי שהפרסומת פונה לקהל נשי צעיר יחסית 20- 45 ולא לילדים ובני נוער אז הייתי מחליפה את האמא בחברה טובה... דנה כבר לא גרה אצל אמא שלה - דה! זאת ההתאמה היחידה שהייתי עושה לארץ!

yos3221

New member
טוב - אם כבר הזכרת את קהל היעד

זו בדיוק הבעייה של הפרסומת הזו!!! לא רציתי להיכנס לפן הזה, אבל הקריאייטיב מפספס לחלוטין את קהל היעד שהוא נשים בגילאי 27-50. רוצה לדעת למה? תשאלי

einmozaza

New member
מכוון

מכוון שעד פסח יש עוד די הרבה זמן וממש לא נעים כשמדברים אלי בשאלות רטוריות - החלטתי להתעלם מההרגשה שיש לך לגבי הקריאטיב, שמפספס את קהל היעד ולא לשאול. אגב- אותי זה לא פיספס... דרך אגב- ממש לא בא לי להכנס לריב איתך.

copytogo

New member
פרסומת מעולה!

קודם כל הקמפיין מגיע מחו"ל ופוגל לוין עשו לו את האדפטציה המקומית. מכיון שערכי המותג - נקיון, ריחניות, רכות וכו' יוצאים מאוד יבשים כשמעבירים אותם דרך בגד, האנישו את הבד ויצרו פרסומת מקסימה - לא משעממת בניגוד לשאר בקטגוריה וזכירה. אם זה לא תרומה למותג יוס אז מה כן? ולגבי זה שלא הבנת את העלילה, תנסה לשאול איזה ילד שאתה מכיר - אני בטוח שהוא ישמח להסביר לך...

yos3221

New member
מצחיק מאד

בודאי שהבנתי....זו הייתה סתם הגזמה בכדי לעורר דיון. אגב לא ידעתי שמדובר באדפטציות - ובודאי תסכים איתי שרוב האדפטציות בד"כ "לא פוגעות" בארץ. אבל אני שואל גם אותך - למה הפרסומת הזו תגרום לי להעדיף את המותג הזה על פני אחרים???

אורז

New member
אני חוזר לדיון

א. כשכתבתי בהתחלה שלא הבנתי את העלילה של הסרט, התכוונתי למשמעות הכי פשוטה של זה. בצפיות הראשונות לא הבנתי את הסיפור, אבל לאחר כמה ימי ערוץ 2 מצטברים, הסיפור נהיר לי וגם היטיבו לתאר אותו בשרשור שלפני. ב. יוס, אתה לא סגור על עצמך. בהתחלה אתה טוען שזה הסרט הכי מופרך שראית מימיך, אחר כך שהרעיון טוב אבל הביצוע לא, אחר כך שיש אסטרטגיה ואין קריאיטיב. בקיצור, מומחה גדול אתה לא יוצא מהעניין הזה. ג. התאכזבתי לשמוע שזו אדפטציה. חבל, דווקא חשבתי שזה שיחוק של פוגל לוין. הייתי שמח אם זה היה נעשה בארץ. ד. אני לא חושב שזה כזה קריטי להעברת המסר אם הבחורה גרה בבית או עם אמא, או בנות כמה הגיבורות בסרט. בסופו של דבר הסרט פונה למכנה משות, מאוד רחב, לנשים בכל הגילאים הרלוונטיים ולכן עושה עבודה טובה. סחתיין על הקריאיטיב כבר אמרתי?

yos3221

New member
אורז

אחי? מה נסגר איתך? בהתחלה לא הבנת את הסרט - ועכשיו אתה לא מבין אותי? אז בוא נעשה את זה לאט: א. הרעיון מקורי וחדשני - הביצוע כושל! ב. האסטרטגיה טובה - אבל בגלל הביצוע הכושל - מחטיא את קהל היעד! תשאל את אמא שלך שבטח מכבסת - למה גרם לה הסרט הזה, מה הבינה והאם הסרט גרם לה לקנות את המוצר - זה המבחן האמיתי של הפרסומת. ג. פוגל לוין? שיחוק? הצחקת ! הדבר האחרון הטוב שהם הוציאו זה פרסומת לסובארו - עם הצ'יטה , וגם כאן אני לא בטוח שלא מדובר באדפטציה. ד. מקווה שעכשיו הבהרתי את עצמי טוב יותר.

אורז

New member
עכשיו תרחיב בבקשה

א. מהי האסטרטגיה בעיניך ומה כל כך טוב בה? ב. יותר חשוב, למה לדעתך הביצוע כושל כל כך? ג. גם אני מכבס, לא רק אמא שלי (אצל ההורים שלי זה בכלל התפקיד של האבא, אבל לא חשוב). המבחן הוא לא רק אם זה מריץ אותי לקנות עכשיו את המוצר, אלא מה זה גרם לתפיסה ולתדמית שלי לגביו. אני מניח שבקרוב יבוא סרט מבצע שיריץ את הלקוחות לחנויות. ד. אני באמת חושב ומקווה שפוגל הולכים לעלות בשנה הקרובה. יש סימני נפט ובוא נפרגן להם את האיחול הזה יחד. סבבה?

למעלה