בית גוברין

• פותח הנושא zar
  • פורסם בתאריך

zar

New member
בית גוברין

בית גוברין במעמקי ניקבה חצובה ממל רתום לים מרסק וכותש עד דק פרי עץ שמן זך במחשכי בור כרוי בפני ´פולסק´ עלום חרוט על אבן פרשתי שורשי דור אחד מערת קבורה מעוטרת סלי מנחה למראשותם דממה עוטה הנה אני הנה את ומתוך מאות הקולומבריומים הציצו דומעות עיני יונים שאינן מבכות אותי ואותך

בבקשה לשים לב!!!../images/Emo45.gif

ואוווווווווווווו איזה פאר של יצירה! ולמרות העצבות השזורה כאן, מתמוגגת מנחת המילים רק טוב!!!

בוקר טוב עולםםםם

שוב ושוב חזרתי צאר אל השיר,קראתי,ויצאתי לא בגלל שהשיר אינו יפה אבל חייבת הייתי להבין קודם את המילים לפני שאתהה על כוונת המשורר. שיהיה בוקר טוב לך צאר גחליליתוששש ולכולםםםםםםםםם

zar

New member
קצת עברית והיסטוריה

בבית גוברין התנהל ישוב יהודי בזמן העתיק. ´מרשה´ הינו שם הישוב שקדם לכך. השם הנוכחי ניתן על שם המשפחה הערבית שהתגוררה בכפר הסמוך וממנה יצא גם אחמד ג´יבריל. מפחד פורעים וגם הכובשים התנהלו החיים והמגורים במחילות תחת פני הקרקע. הפתחים הינם קטנים ויש צורך לפעמים לזחול ממחילה ומחדראחד למישנהו, דבר שלא איפשר לחייל חמוש להכנס ולכבוש את המקום. (גם בר כוכבא שההשם עד לנפילתו) ממל = אבן הריחיים ששימשה לריסוק הזייתים ים = הבסיס שעליו חג הממל במקום גם יש מערות קבורה שנשדדו במאה הקודמת על ידי שודדי קברים והן מעוטרות בציורי קיר. הקולומבריום הינו בית גידול ליונים אשר גודלו באותה תקופה למאכל. (כאשר יצאו למסעות היונים היו הצידה הטרייה לדרך) הצבא הפולני בעת מלחמת העולם השנייה נשלח לארץ להגן מפני פלישה של רומל. בעת שהם חנו באזור אחד מהם חדר לאחת המערות וחרט ´פולסק´ = פולני על עמוד אבן שנמצא בתחתית המערה שמכונה עקב כך המערה הפולנית. כל השאר הינו עניינים שבינו ובינה, לא שאת זה קל יותר להבין ולפרש. שבוע טוב

צאר כעת שהסברת לי גם את העברית

וגם את ההסטוריה, אוהבת את השיר שלך עוד יותר. זה מחזיר אותי לימים רחוקים בהם לקחתי את ילדי למערות גוברין וזחלנו שם גם במנהרת היונים אם אני לא טועה.וביקרתי במקום ההסטורי עליו כתבת זה עתה. ותודה לך גם על התירגום המילולי. וגחליליתוש את צודקת יש יופי ועומק לשיר הזה. שיהיה יום טוב לכולנו

פנינושקהההההה../images/Emo24.gif

אכן הוא שיר הדורש הבנה ויותר מהכל נגיעה עמוקה ולא רק בשל אוצר המילים, אלא דווקא בשל הנימה התוגה והיופי האצור בו רק טוב!!!

חן (*_*)

New member
השיר מיוחד ../images/Emo140.gif

כבד, טעון, מעורר מחשבה וכתוב קולח - שירה נפלאה! אהבתי

למעלה