בית - בקנדה

fireman

New member
אתה מכניס לי מילים לפה

אני לא כתבתי שאני אוהב את זה. והנימוק לכך הוא שכמעט כולם הוחלפו ואגב, הם לא היו על חוט חום, כולם היו עם מכסה מסודר, וחוט לבן. (אני מבטיח לך תמונה בהמשך) מה ז"א אין קשר בין עלות הרכיבים למה שתקבל בסוף? אם תשלם על מערכת חשמל 25 א' ש"ח אל תצפה לקבל תאורת LED בכל הבית ואל תצפה לקבל יותר ממנורת ליבון בכל חדר.....מי שיצפה לקבל משהו אחר חי בספרה אחרת או בקנדה כנראה. אם תשלם על זה ובמפרט העבודה לכל חדר יהיה מק"ט\דגם של גוף תאורה מסומן בתוכנית זה מה שתקבל. אתה לא יכול לצפות לקבל בארץ משהו שלא שילמת עליו וביחוד כאשר קונים דירה\וילה מקבלן שם כפי שהסברתי לך כל תוספת ושינוי מחוייבים פי 3 ופי 4 מהערך הריאלי שלה. במסגרת בנה ביתך אף חשמלאי לא יילך לחפש את גופי התאורה איתך.....הוא ישלח אותך לחפש אותם, לקנות אותם ויתקין לך את מה שתרצה בתשלום כמובן. כל מה שקיבלת בבית שלך, אני מבטיח לך ששילמת עליו, לא קיבלת שום דבר במתנה. אז שוב, אני לא אוהב את זה, אבל ככה זה נעשה. מי שהפרוטה מצויה בכיסו, יקבל את מה שירצה, מי שלא, יצטרך להסתפק בחוט לבן ומנורה שתלויה מהתקרה. אני מבטיח לך שגם בבניה במאיונים העליונים, חשמלאים מעבירים בדיקות עם ג"ת של שקל ולאחר מכן מחליפים את הכל לגופי התאורה עשויי הקריסטל ומצופי הזהב....כל זה כמובן קורה הרבה לפני שהלקוח נכנס לגור בבית.

טרנד

שלום נימוקים להכנסת תאור (חלקית לפחות) יכולים לבוא מהעובדה שחלק מהמע' אכן מותקנות: תריסים חשמליים מגיעים עם המבנה. כך גם המפסקים והשקעים (יותר מעוצבים מהפשוטים). אפשר גם פה ושם עמעם... בנוגע לתאורה, יש חדרי שינה לילדים וכו', שבקלות ובמחיר סביר אפשר לשים אהיל שטוח בתקה. נכון, בקנדה "כל" הציוד החשמלי מגיע עם הבית: מקרר, מדיח, תנור+כיריים, קולט אדים מעל הכיריים, מיקרוגל, טוחן אשפה, מע' חימום מרכזית (במקרה שלי עם קירור/מיזוג), אח, שואב מרכזי, מע' האזעקה מותקנת כולל חישני נפח ודלתות, מכונת כביסה ומייבש, דלת חשמלית ל-GARAGE, וונטות לכל המקלחות/חדרי שירותים, ופעמון. אני יודע בארץ נותנים פעמון. ובאשר לפרוטה, כל הרשימה שבפסקה הקודמת, פלוס התאורת SPOTS, ועוד - לא מגיע ל-3% מערך המכירה! למרות שישולם על זה מס רכישה וכו'...במקרה של משכנתא (ברוב המקרים!) היות וזה מחיר הבית, תקבל על משכנתא. ואז נכנסים לבית שאפשר להתחיל לחיות בו, במקום בבית שצריך להשקיע עוד 3% כאשר אין אוויר. והחוט הלבן שאתה מדבר עליו, הוא חום. תאמין לי. הוא נראה לבן כי כאשר סיידו צבעו גם אותו. אני חושב שהכוונה לתאורה שתסופק ע"י הקבלן לא הובנה כראוי. לא התכוונתי שהקבלן יספק אהילים מצופי זהב ומיני נורות יחודיים. בה"כ יש מקומות שהתאורה די טריוויאלית, ולהכניס SPOT או לבחור מתוך 2 סוגי אהיל לפ"א זה בגדר NICE TO HAVE. אם משם אתה רוצה ללכת לאהיל מצופה זהב, לך. אבל יש מרחב עצום בין לספק את הבית עם החוט והבית נורה (הריק!) מבקליט, ועד לאהילים מצופי זהב.

fireman

New member
במקרה שלי, אני מבטיח לך שהוא לבן מיסודו

כי אני ביצעתי את עבודות החשמל אצלי בבית במו ידיי.

הבדיחה הזו חביבה עלי במיוחד

שלום אין לי ספק שאם אתה עושה לעצמך, תעשה איך שאת אוהב, וכמובן מכל הלב. אני מדבר על בית (או דירה) שקונים מקבלן. שלשום (ראשון) קבלתי הזמנה ל-12 לחודש לערב BBQ שמארגן הקבלן (זו היא), להפגיש בין הדיירים, לאפשר להם להכיר זה את זו, לדון בעיניני העברת הפעילות של הוועד (STRADA) מרשות הקבלן לרשות חברה שעוסקת בזה וכו'. על הדיירים לאשר השתתפות וכמה אנשים יגיעו מצידם. הרעיון להקשיב למשאלות הלב של הדיירים, לצפיות שלהם ולאפשרות לניהול עצמי או ניהול ע"י חברה. בתוכנית: משקעות יוגשו בין 16:30 ל-17:30 מה שמכונה HAPPY HOUR ארוחת ערב בין 17:30 ל-18:30 שיחה על קפה ועוגה עד 19:30. זו לי הפעם הראשונה להשתתף במסיבה/מפגש שכזה. מצפה לראות איך יתנהלו העיינים. בד"כ הקנדים אדיבים לא מדברים לתוך דברי הזולת. מתוך ה-32 יח' כ-3/4 אוכלסו, מתוכם 3 רופאים, רוע"ח ועוד. ההזמנות הוגשו במעטפות ונייר שנושאים את שם השכונה והלוגו (THE BROUNSTONES) ממש מכובד.

boyberic

New member
TOWN HOUSE-NOT A BIG DEAL

שכחת שיש לך קיר משותף עם שכן מימין ושכן משמאל, ופיסת גינה קטנה. לא הייתי אומרת שיש במה לקנא.... בקשר לצורת הבנייה, אין ספק שסוג בנייה זה הוא באיכות טובה. בארץ אנשים עדיין לא הבינו את זה וקשה למכור בית בשיטת בנייה אמריקאית.

וואלה, אין מילים בפי להביע תדהמתי

שלום ראשית, במחיר של ה-TOWN HOUSE הזה, יכולתי לקנות בית בודד בשטח בנוי של 2,500SFT ואדמה... אבל אני חיי לבד בבית. ולא מתאים לי לנקות בית ענק לשיו, או להפוך לגנן במשרה שניה. ה-TOWN HOUSE מתאים לא רק לי, אלה לעוד שכנים רבים שחלקם רופאים, רואי חשבון עורכי דין וכו', מסיבות דומות. רובם עשו DOWN SIZE (בשל הגיל) ואילו אני, מדירת חדר עלובה ושכורה של חדר בעיר, עליתי ל-TOWN HOUSE. לא BIG DEAL אחרי שלפני 3 שנים התחלתי מסעד, לפני שנתיים הומצאתי מרצדס חדשה מהסוכנות והשנה הבית. אולי לך או לאחרים זה קטן עליהם. לי זה A VERY BIG DEAL. במחירי הדיור ב-BC (קנדה) במחיר הנ"ל (כ-1/2 מליון $) אפשר לרכוש דירת חדר וחצי או 2 חדרי שינה קטנים על שטח של פחות מ-1,000SFT בעיר, בבית בן 8-20 שנה. אז ביחס לזה לקבל TOWN HOUSE כזה, זה דווקא BIG DEAL. לא שמת לב אבל יש לי את יח' הקצה. אז נוריד שכן אחד (משאל). גם השכן מימין לא בעיה כי בנוסף לקיר הפרדה כפול (נגד אש) שמתחייב ע"פ התקן, הקבלן הוסיף רווח אוויר של אינץ. אין לי פיסת גינה, כי היא מטופלת ע"י ה-STRADA והם שותלים, משקים וגוזמים. בקיצור למרות שהיא בשטח אדמה שלי, זה לא גינה שאני יכול לשתול בה מחר ירקות או עצי פרי...גם אין לי כוונה כזו. מה שכן, השכנים יכולים להתקנא, שהדשא שלי ירוק יותר. בעצם זו נחשבת לאחת השכונות הכי יוקרתיות בעיר! ואשר לטיב הבניה, הקבלן לקח את זה עד "סוף העולם ימינה". מה שהם מכנים HE WALKED THE EXTRA MILE. ואפילו בציוד החשמלי שהוא הכניס, זה המיקרוגל הכי יקר שיש (PANASONIC) או התנור הכי יקר שיש VIKING! בעלות של 6,300$ לתנור+כיריים גז, שאותו לא אהבתי כמו את המקרר את הכיריים ואת המדיח ובחרתי לי משלי... ועוד דבר, שנחשב לחשוב מאוד: מיקום! כאן הם קוראים לזה LOCATION, LOCATION, LOCATION השכונה בסימטא, 500 מ' ממרכז העיר (ערייה, בית המשפט וכו') ומרחק של 1.5 ק"מ לכל היותר, מכל בנק, מרכז קניות או הכביש הראשי. ועוד אחד, העיירה (ABBOTSFORD) נמצאת במקום ה-1 בקצב הגידול בבניה ואוכלוסיה ב-BC. זה אומר על טיב ההשקעה, בשנים הקרובות.

דווקא שרשור מעניין

לראות מה קורה בתחום במקום אחר מיכאל שיהיה בהצלחה בבית החדש
(<-- זה אם לא שלחו לך מהארץ עדיין)

תודה טליה

שלום כפי שראית, זה לא ממש קרה עד לפני כמה רגעים... והרעיון היה בהחלט לתת כיוון ראיה שונה אולי חדש. ישראלים לא מפרגנים, ואני רגיל לזה. כמי שחי 40 שנה בארץ, ומכיר את הנושא מנקודת המבט הישראלית, חשבתי שזה יכול להיות מעניין... עבורי, החלק הזה היה ממש חדש פה ומרתק. חבר, התפרנס מלקנות בתים (דירות) לשים עליהם קצת TOUCH ולמכור ברווח. מה גם שעד לא מזמן שוק הדירות עלה ב-30% בשנה, מה שהפך את הנושא למאוד כדאי. להזכירך, דירה ממוצעת עלצה בין 300 אלף ל-700 אלף דולר, עם 30% בשנה זה לא רע בכלל. במיוחד אם את/ה יכולה לעשות את זה עם יותר מ-1 בו זמנית. נושא המשא ומתן, הגשת הצעה לקניה, המשמעויות, תהליך הרכישה (עו"ד, בנק, מתווך, מתווך משכנתא ועוד) טיפול בבעיות, החלק המעשי (CLOSING DAY) והמסירה, הרישום (מיידי!) וכו', ממש שונים. בחלק מהדברים אפשר ללמוד המון.

כמה זמן אתה כבר שם?

אותי האמת ריתק כל החלק של המיחזור והמודעות לסביבה את הנושא של ועד השכונה אני מכירה טוב מפה, בארץ חלק מהרצון לבית פרטי הוא שלא קשורים לשום ועד ושום מטלה שכונתית ובעצם העיריה מתחזקת את הרחובות ואז אין ממש איכפתיות לדעתי לגבי דרך הרכישה, זה די דומה להליך באנגליה

מאז פברואר 2004

שלום המחזור, מגיע גם לאשפה - פחיות בקבוקים ומיכלי פלסטיק ונייר = כסף ומחזירים לחנות. משרת גם את תעשיית ההומלסים. האשפה מחולקת ל-3 ברוב המקומות: נייר, פלסטיק והייתר. עם טוחן אשפה, רוב האשפה שמגיעה לפח - יבשה. אריזות, נילונים וכו'. כל מה שאורגני יורד בכיור. במודעות לסביבה, כמה דברים מעניינים: המים בשפע וכמעט בחינם, ובכל זאת אסור להשקות חופשי, רק לפי הכללים! החשמל מיוצר ממים (מפלים/שכרים), והוא זול מאוד. הטבע נמצא במקום גבוהה בסדרי עדיפויות במיוחד הגנה על החי והצומח. האויר מאוד נקי, כך גם המים. אין במי הברז אבנית כמעט בכלל, מה שיש זה ברזל (הקומקום משחיר בצבע חום כהה), לכן יש בריטה. אנגליה? BC זה BRITISH COLUMBIA ובתהליך האזרחות נשבעים אמונים למלכה. כך גם החוקים והמנהגים. בד"כ לטובה, לפעמים לא! והגדול מכולם - אולמפיאדת החורף של 2010 בוונקובר! זה סיוט שנמשך שנתיים, כי כל העיר זה בינוי אחד ענק.

זהבה נ

New member
תגובות נקודתיות

שמעתי שאסור בישראל טוחן אשפה כי זה מזהם את מי התהום מאחר והביוב המרכזי מעביר את המים למערכות טיהור מים באזורים מסוימים אז לא תמיד מאפשרים התקנת טוחן אשפה. אני אהבתי אחד כזה מאמריקה והוא היה מותקן אצלי בבית הקודם ואפילו הוציאו אותו ויש לי אותו איתי כעת אבל אני לא יודעת אם נכ=רכיב אותו הפעם גם בבית הזה, נראה... אתה לא מספר על החורף הקשה וששביל הנכיסה מרלא בשלג עד למעלה ממטר גובה ושצריך למצוא משהו בשלג הזה זה ממש לא אותו הנוף כאשר תעלה לפורום תמונה של הבית על רקע השלג בחורף היא תיראה מאוד שונה ממה שנראה כעת והחורף הוא יותר ארוך מאשר בישראל כי אני מכירה אותו מאחר וונקובר נמצאת צפונית לסיאטל וושינגטון והיה לי הכבוד לגור תקופה קצרה אמנם בסיאטל אצל אחותי כאשר היתה חולה וטיפלתי בה קיללתי את מזג האויר הצפוני והקר הזה כל משך חצי שנה שבהם שהיתי שם ולצערי אני יותר מידי אוהבת את האקלים בארץ כך שכל ההוד וההדר הזה לא מתאים לי אני מעדיפה להישאר כאן עם פחות הוד והדר אבל כאן כי החום ואפילו המעיק ביותר שיש כאן אני יכולה למזג את הבית כמה שאני רוצה אבל בשעות הערב לצאת לגינה הקטנה שלי ולפרחים שלי ולשבת לי בנחת ולא שסביב יש גובה בלתי נסבל של שלג שנערם בצדדים ולא נגמר, אותי זה מדכא. את נושא המים בקומקום הוא נושא מדהים כי לא האמנתי למראה עיניי כאשר לא היה בקומקום כלל אבנית אבל בכלל למרות שאתה מאוד צודק מיכאל שיש במים מתכות וזה נורא חשוב לסנן כי יכול להיות מסוכן יותר מאבנית לגוף זה נקרא רמת החנקות במים ביישוב שלנו אסרו על שתיית מיים לפני שנתיים כי היו בבדיקות רמות גבוהות מהמותר של חנקות במי השתייה. טובכאשר יש הרים ושלג בימי האביב והקייץ היחסית קטנים המיים מפשירים ויש מפלים וטוב לנצל אותם לסכרים ותפוקת חשמל חינם וזה מסביר את החשמל הזול. אבל מאוד קשה היה לי להסתדר עם החימום בתוך הבית מהחשמל וזה מייבש מאוד את הנשימה ולא הסתדרתי עם הנושא הזה היה לי ממש סיוט עם החימום המרגיז הזה. אני מאוד אהבתי את הנושא של המיחזור גם בקנדה וגם באמריקה וחבל לי שבארץ זה לא יצא כך וכל נושא המיחזור גרם כאוס אחד גדול והשיטה לטעמי לא הצליחה כל כך כפי שבצפון אמריקה ואירופה. אני מאמינה שכפי שהצליחו לחנך את הישראלים לנושא פרחי הבר אפשר לחנך לערכי מחזור יעילים רק צריך להשקיע בנושא החינוך ובמתקנים ואז אני מאמינה שהנושא יתפוס טוב בארץ כי המודעות היום קיימת יותר ויותר רק תחלס בשטח הנושא מקרטע לצערי ולאשנים אין את הכוחות לנושא ואם נשווה את המיסוי בארץ על צפון אמריקה אז זו אולי הסיבה נטל המס הגבוה יחסית בארץ גוזל תקציבים מהמחזור לנושאים אחרים בכלל אין סדרי עדיפויות נכונים ולכן הנושא יחסית לא מפותח. על זה צר לי מאוד. אבל אני האיש הקטן מנסה לעשות בעצמי מה שמתאפשר לי ולרכז את הפלסטיקים של הבקבוקים ועיתונים בנפרד ומקווה שיבוא יום....

אצלי בדיוק הפוך...לגבי החום!

שלום כאשר חם (ולח) אני יכול להוריד את הבגדים, ועדין חם לי ואני מזיע - אז אפשר להוריד אחרי? את העור... אם קר, תמיד אפשר ללבוש עוד משהו. וכאן לא כל כך קר. גם בשיא החורף, מספר ימי השלג מועטים (אולי שבועיים) והטמפ' מעל האפס! פה באופן יחסי פחות קר בחורף מאשר בארץ. כן, הייתי לאחרונה בחורף והצתננתי והיה לי קר. פה חימום בכל מקום, והבתים חמים ונעימים. בארץ, הכל קר ויקר לחמם (אפילו שאצל אמי החשמל חינם והיא כל הזמן מחממת. אבל זה רק אצל אמי. היות והמבנים מאבן, וכך גם הריצוף, בחורף קר! אני לא יודע מה ראית מסיאטל, אבל היא עיר יפה מאוד. גם הנוף סביב כמו דרומית הר רניר 4,000מ' וצפונית הר ביקר 3,000 מ', פארק אולמפיה עם עצי הסידר הכי גדולים בעולם, ואפילו ה-DECEPTION PASS. אני יודע ששיטות הבניה של כאן לא מתאימות לארץ - ולהיפך. מצד שני, חשיפה לא תזיק. המע"מ פה 12% מתוכם 5% ממשלתי GST ו-7% פרובינציאלי PST. אצל השכנים באלברטה המס רק GST או 5%. כך גם בארה"ב, המס בוושינגטון 8% ודרומית באורגון אין מס קניה בכלל! מה הקשר לזיהום מי תהום וטחינת שאריות מזון אורגני? גם אם הינו משקים את הגינה עם זה, זה היה עדיף מדשן. אולי האיסור נובע משימוש יתר במים. הרי הטחינה חייבת להיעשות עם זרם מים. המים והפשרת השלגים היא מנגנון נפלא של הטבע. כמות המשקעים עצומה ואילו ירדה כולה כנוזל (גשם ולא שלג) היו שטפונות. כך, כל מה שיורד כשלגת נותר קפוא עד האביב ומפשיר בהדרגה. הנחלים והנהרות מלאים במים כל ימות השנה. אתמול (שישי) ירד כאן הרבה גשם ואחה"צ יצאה השמש. זו הסיבה שהכל ירוק: השמש עדינה ויש הרבה מים. לאמירתך אפשר לחנך את הישראלים...סליחה אני לא רואה שמחנכים את הקנדים. הם נולדו ככה. גם הישראלים (אולי?) פשוט נולדו ככה. לתוך מציאות ישראלית שממשיכה, כדרך החיים הידועה והמוכרת. לכן הם לא רואים שיש בעיה ולא חושבים שיש בעיה. רק אילו שנחשפים למשהו שונה (חיים קצת בחו"ל או מטיילים הרבה), מתקבלת התמונה שאת מנסה לתאר.

avi5199

New member
ברשותך כמה ההערות

חוץ מהעניין הזה שוועד בית מתחזק לך את הגינה ואסור לך לעשות מה שאתה רוצה בגינה שלך... שבשביל חובב גינון מושבע כמוני, זה כמו סדין אדום לפר משוגע. וחוץ מזה שקרוב משפחה שלי שגר בוונקובר שנים רבות סיפר לי שבית מאבן (הכוונה לבלוקים בטון וכ"ו) נחשב שם לצורת בניה מאד איכותית ויוקרתית. כולם בונים מעץ, לא בשביל הבידוד אלא כי זה חומר בניה זול שנמצא שם בשפע. אז הלוואי שבעוד 100 שנה יגיעו אצלנו לרמת הסדר והנקיון והאירגון והשמירה על הסביבה שיש בקנדה.

תת אגוזים למי שיש שיניים

שלום כמי שעבודת הגינון אינה חשובה לו, ובמיוחד לא בגינה גדולה (הייתי כבר פעם בסרט) הבית הזה מתאים לי. חזות הבית תמיד נראית מטופחת ונעימה, לצערי יש כמה עצים שלא נקלטו ואני מחכה שהקיץ יעבור וינטעו חדשים. לטובת עבודות תחביב, העדפתי להזמין דגם של ספינת עץ עתיקה להרכבה. לגבי בתים מאבן, יש כמה והם נחשבים. רק שמחירם בשמיים והתחזוקה שלהם (חימום וקירור וכו') שונה לחלוטין. צריך להבין, שרוב העוסקים במלאכה, ל מכירים את שיטות הבניה באבן. כך שזו מומחיות יוצאת דופן פה. הבניה לגובה ב-DOWN TOWN היא מבטון וזכוכית. המחיר גבוהה (כדי 1,000$ ל-SFT) והקירות פנים עדיין מגבס. כאשר זה מחיר הקרקע, ומחירי הדירות בשמיים, שטחי הדירות מזעזעים. קופסאות נעליים... יש אפילו סיגנון ריהוט מיוחד עבורם, שיהיה ניתן להכניסם ולעבור לידם (מבחינת מקום). הכל מרובע וצר. אילו הטכנולוגיה של ה-TV לא הייתה עוברת למסך שטוח, בדירות האילו לא היה ניתן להכניס TV נורמאלי. ובאשר למשאלה שלך, הייתי שמח אם זה יקרה בקדנציה שלנו...

זהבה נ

New member
כן טיילתי הרבה בסביבותיה של סיאטל...

בקשר לחינוך בישראל לנושא פרחי הבר די הצליח לנו (כך אני רואה בכל אופן...) לנושא שמירה על הסביבה לא כל כך מצליח לצערי ולנושא המיים שיש באזור שלך בשפע הלוואי על הכינרת שלנו אחוז מהפשרת חלק מהשלג על ההרים שהזכרת שאחד מהם מזוהה עם קצפת בראש ההר כמה שלג יש שם גם בקייץ לא זוכרת בדיוק אם מדובר ברניייר א ביקר את שניהם ראיתי בעונת המעבר והיה לי קקקקקקררררררר מאוד!!! הימים קצרים למרות שהבית חמים מהחימום זה לא המזג אויר של ישראל שאותו אני אוהבת גם עם כל הלחות הדביקה לא אחליף...... בקשר למיסים בישראל משלמים הרבה יותר מאירופה וארה"ב כידוע לך אני רואה שאתה מתמצא יותר ממני ואני כבר איזה 5 שנים לא ביקרתי בצפון אמריקה אפילו לא לטיול כי הנסיעה שתכננו להגיע מלוס אנג'לס להוואי וחודש לפני הנסיעה לצערי קרה הבלתי צפוי וההתוכניות שונו ולא על ידינו כי הגענו פתאום ליחידה לטיפול נמרץ במדיקל סנטר עם בעלי דבר שלא תוכנן מראש , כך שהרבה תוכניות שתכננו לאותץו טיול לא יצאו לפועל וטוב שכך אני תמיד אומרת שצריך לברך על הטוב ואותו הדבר גם על הפחות טוב שמקבל האדם בחיים.... כעת אין לנו את הזמן לטייל כי אנו עסוקים עם הבניה וכל יום מבקרים באתר לראות מה השתנה לצערי בגלל החג וצום הרמאדן של המוסלמים יום העבודה באתר הבניה מסתיים מוקדם מהרגיל בערך בשעה אחת בצהריים הם מסימים ומתחילים בשש בבוקר כך שזה לא רץ כמו שחשבנו מהר כל כך אך המפקח שלי לא חושב שזה יחסית לאט והוא אומר שמגיעים צוות די גדול כך שזה מתאזן.

boyberic

New member
הסגנון שלך מקומם

ההודעת פתיחה שלך היתה קצת מתנסת. אולי אחרים לא מפרגנים אבל כמי שאחותו גרה בטורונטו כבר 30 שנה, אני הראשונה שמפרגנת. הסיום הזה Please feel free NOT to contact me with any questions, comments, or suggestions. מאוד מתנשא.......תשנה סגנון וכולנו נפרגן לך. בהצלחה.......

למה אתם לא אומרים מילה טובה

איזה עם קשה .. לדעתי הבית אחלה, יפה מבחוץ ומבפנים וגם מצויד היטב. הלוואישקבלנים יבנו בתים כאלה בכלל בארץ. בהצלחה לך. תהנה בבית החדש. מה בכלל אתה עושה שם?

calya

New member
../images/Emo45.gif קצת פרגון מה יש ?

תתחדש. הבית נראה מאד מאד יפה. לא הייתי אף פעם בקנדה, כל מה שאני מכיר בא מהטלויזיה והסרטים והבית שלך ישר זרק אותי ל-the whole 9 yards ששם ראו בתים בדיוק כאלו
תתחדש.

למעלה