בית - בקנדה

בית - בקנדה

שלום אני מתגורר בוונקובר (ע"י) קנדה. כמו האקלים, גם הבניה פה שונה. שלא לדבר על מה בא עם הבית הן ברכישה והן בהשכרה... מחירי הדיור די גבוהים (בסולם עולמי) ובעיר מגיעים כדי 1,000$ לרגל מרובע (או 10,000$ למ"ר!) לפני חודשיים עברתי חוויה של רכישה וכניסה לבית חדש מקבלן. מה שמכונה TOWN HOUSE. שיטת הרכישה: הקונה מגיש הצעה (OFFER) עבור הבית. יחד עם דמי קדימה של 5,000$ (אחוז מעלות הבית) הבית בעצם שלך. אח"כ יש חתימת חוזה, שבו שני הצדדים לוקחים על עצמם סעיפים למלא או באנגלית: SUBJECT REMOVALS. לדוגמא, במקרה של הקונה זה המימון, שיכול להיות אפילו הצלחה במכירת נכס קיים במחיר מינימום! עבור הקבלן/מוכר, זה כל סעיף שלש שינוי, השלמה או ציוד נלווה. בהליך הקניה הכסף (חלקו הארי) מועבר בין עורכי הדין. התחיבות של העו"ד שהכסף ברשותו, כהעברה. הבית הספציפי, נעשה בסטנדרט בניה גבוהה, לטובת לקוחות בעלי יכולת שמעדיפים בית לא גדול (גדול=מעל 200מ"ר). הבתים פה בנויים מעץ. הקירות הפנימיים מגבס. הריצוף: עץ או שטיחים. רמת הבידוד גבוהה מאוד (תרמי ורעש). כל החלונות מסגרת אלומיניום, חלון כפול עם בידוד קרינת UV גם A וגם B כולל יח' נפתחת עם רשת. הבית מצוייד ב: מע' חימום (גז) מרכזית, כולל מזגן על מים! מע' אזעקה מובנית כולל דלתות וחישני נפח. מע' שואב מרכזית, כולל פתח יניקה בריצפת המטבח! ומע' שמע מרכזית עם בקרי עוצמה ורמקולים בפ"א, חדר שינה יח' הורים ובמקלחת. אח (על גז). חימום הריצפה במקלחת (יח' הורים). כל הציוד החשמלי מה שקרוי APPLIANCES מגיע עם הבית: מקרר, תנור+כיריים, מדיח, מיקרוגל, קולט אדים, טוחן אשפה בכיור, מכונת כביסה ומייבש, דלת חשמלית למוסך ועוד. החלק החיצוני חייב להיות ברמת גימור גבוהה וגם גמור. זה כולל: כביש גישה, גינון, פיתוח סביבתי, השקיה מובנית, שילוט תקני לבית, תאורה, חיבור חשמל מחופה מחוץ לדלת, ברז כיבוי, ותיבות דואר. איך חבר אמר פעם: כשאתה בא לראות דירה לדוגמא, יש שם "הכל", ואתה אומר לעצמך: "בדיוק כזה אני רוצה" כדי לחיות בו... במקרה שלי: העדפתי את 3 הגדולים במטבח משלי (הם סיפקו מוצרים של מותג בשם VIKING שנראה לי תעשייתי ומגושם. רק התנור+כיריים שלהם עולה 6,300$! לא הייתה שום בעיה וקבלתי זיכוי על מוצרים הנ"ל. היות ובחרתי את הבית לדוגמא, קבלתי קצת צ'ופרים (ללא תוספת עלות). כמו שטיח מקיר לקיר גם בחניה, תאורת SPOTS בחינה, יח' מכונת כביסה מייבש מה-TOP של LG, כולל כביסת קיטור, ומע' רמקולים אחוריים בנויה בתיקרת חדר המרתף, עם חיבור לקיר הקדמי. השימוש בחמרי בניה מבודדים (כמו עץ, גבס או שטיחים) במקום בחומרי בניה לא מבודדים כמו בטון, אבן, בלטות, שיש, קרמיקה וכו' מייצר אוירה אחרת... וגם חשבון חשמל/גז אחר. החשמל פה זול, ובכל זאת המודעות לחיסכון באנרגיה והמחזור גבוהים. למשל, ברכישת מקרר ENERGY STAR הממשלה מוותרת על המע"מ ברכישה (5%). גם התחושה, של הליכה יחפים בכל הבית, נוחה. אגב, פה נהוג להסיר נעליים בתוך הבתים. הסגנון (עיצוב) פנים גם כן שונה. פנלים גבוהים וקרניזים בעיצוב נחשבים לאיכותיים. כל החלונות מגיעים עם צילונים וונציאנים. תרבות הווילונות פורחת, והם מעניקים תחושת חום והדר למרחב הפנים. תמונות בהמשך...

fireman

New member
נשמע כמו חלום שמתגשים

אבל ספקני אם מי מהנוכחים בפורום הזה היו מוכנים לבנות את ביתם על סמך התכנון האדריכלי המאוד ירוד של הדירות הללו.... אמנם רמת הגימור כדבריך היא איכותית מאוד ובטוחני שהאויר בקנדה יותר נעים מהאויר שלנו בלשון המעטה אבל התכנון מאוד מינימליסטי, מאוד טכני, נראה כמו משהו שתכנן הנדסאי בניין חסר חוש אדריכלי שלא לדבר על "מעוף". לגבי שיטות הבניה, תמיד אומרים שמה שטוב לאמריקאים (במקרה הספציפי קנדיים) לא בהכרח טוב לישראלים.... האקלים שונה, זמינות חומרי הגלם שונה כמו העץ שבמדינת ישראל כמשאב מקומי זמינותו שואפת לאפס, תקנות שונות וחוקים שונים לרבות הגבלות שמקשות מאוד על המעוניינים לבנות את ביתם בארץ מעץ לצורך העניין, חוסר המודעות לתחזוקה שמאוד נפוץ אצל הישראלים שמבחינתם כל עוד זה לא התפוצץ\נוזל\נשרף\נשבר לא צריך לעשות עם זה כלום. אחרי אלו יש את העניין הביטחוני ועניין הביטחון האישי או במילים אחרות נסה לשכנע את תושב שדרות לגור בבית מעץ. ובסוף בסוף בסוף....אחרי עוד לא מעט סיבות ונימוקים אפשריים, יש את תופעת העדר....ממש כמו בקנדה...שם כולם בונים בעץ, כאן כולם בונים בבטון, בלוקים (מסוגים שונים ומשונים) ולא מעט ברזל.

msvnk

New member
נגעת פה בנקודה חשובה מאוד

אני לא חושב שהסיבה זה שמחכים עד שזה נהרס. פשוט לא אוהבים לתחזק דברים. תסתכל על פרגולות, גדרות עץ, וכו' וכו'. אנשים אוהבים דברים שהם low maintenance, כי אין להם סבלנות להתעסק, זה עניין של מנטאליות. לפעמים זה סתם עניין של מסורת, אני גדלתי על כזה סוג של בנייה. אני מקרה קיצוני. לאבא שלי יצא לבנות שלושה בתים במהלך חייו ותמיד נהג לבנות ככה, ואולי זה חלק מההשפעות שספגתי ממנו. קיר גבס בעיניו הוא שווה ערך לנייר מדפסת, עץ חשוף בחוץ או בתוך המקלחת זה אסון ומשטחי בטון הם החלום הרטוב שלו. בעצם בטון יצוק בכלל. אני מתכנן עכשיו את הבית שלי למשל. אני לא מוכן לשמוע על שום אלמנט מגבס, דלתות פנימיות על משקופי פח מגולוון ולא עץ, אפילו שזה פחות יפה, במקלחת אין שום אביזרים מיותרים, כל האלמנטים הם בנויים, דאגתי לנישות במקלחת שמחופות עם קרמיקה כחלק מהקיר במקום תליית אביזרים וספסל בנוי במקלחון, הדוש נמצא בתוך גומחה בנויה בקיר ולא עם מקלחון או אגנית חלילה, הארונות שמתחת לכיור הן אלמנט בנוי שעולה מהריצפה ולא מעץ. עשיתי הכל כדי שלא יהיה שום אלמנט בדירה שדורש תחזוקה, טיפול, יכול להיפגע בקלות, יכול לספוג רטיבות, ושלא יחזיק הרבה זמן. מבחינתי אין שום סיבה שמה שאני הולך לבנות לא יחזיק 20 שנה בלי שום טיפול פרט לצביעה אולי.

תחזוקה

שלום הרעיון של בניה באבן או בטון, כדי לחסוך תחזוקה יכול להיות יעיל חלקית אבל התשלום עבור כך כבד. מבני בטון כמו התחנת אוטובוס בחיפה (צומת פלים), מהווים מקום מנוקר ולא ידידותי, אפור ומכוער. אפילו בבתי העלמין, ראוי לשטוף את המצבה אחת לכמה זמן מהחול והאבק. מי שמוכן לשלם מחיר כל כך כבד רק כדי לא לתחזק (בעיקרון הזכות להתעצל ולהזניח), שיבושם לו. כאן (קנדה) התחזוקה על בתי דירות ובתי TOWN HOUSE על גוף שנקרא STRADA, ובארץ מכונה וועד הבית. תשלום חודשי ל-STRADA מהווה חלק מהוצאות הדיור, כמו שכירות, או משכנתא, ארנונה, וכו'. ה-STRADA מטפל בתחזוקה, כל מה שמחוץ לבית: קירות וגג, דרכי גישה, מעליות וחדרי מדרגות, תאורה, ניקיון ותיקונים. עלות ה-STRADA מחושב מראש כולל עלויות התחזוקה הרב שנתיות, וכמובן עלויות התחזוקה השוטפת. בארץ, מזג האויר יוצר יותר נזק לחוץ הבית מאשר פה. שמש הקיץ, האבק והחול, הלחות הגבוהה ומליחות בקרבת הים, רוחות עזות ושינויי טמפ' ניכרים בין יום ללילה באיזורים כמו רמת הגולן, הנגב וכו'. למשוואה הזו יש גם עלות נוחות במיזוג הבית (טמפ') והחומרי בניין שאתה מחבב, אינם מבודדים טוב, המסה התרמית שלהם עצומה, ולחמם או לקרר בית גדול בשיטות הבניה הנ"ל מוסיף סכום נכבד להוצאות החשמל הדו חודשיות בשוטף. החשמל בארץ יקר! ובסופו של דבר רובו ממטבע חוץ ברכישת הדלקים. העלות לסביבה (פסולת כמו עשן, זיהום וכו'), וכמובן יכולת לספק את הצריכה בשעות שיא, הם חלק נוסף בתחשיב. אבל זה בתחשיב של המדינה, שאילו הייתה נותנת דעתה לבעיות האילו במקום לחקירות במשטרה, משהו היה משתנה שם. כולל במשק המים. אבל יש גם את התחשיב האישי, ואני לא בטוח שעלויות שלך במשך 20 שנה ותחזוקה קטנה, פחותות מעלות הכוללת של מי שבחר בשימוש בחומרים פחות עמידים אבל ידידותיים. לידיעה, יש פה כ-3-4 ערוצי TV שדנים בבניה, דיור וכו'. אחד המרכיבים המהותיים בתכנון ובניה חדשים הוא הנושא של ידידותי לסביבה ושימור אנרגיה. כולל גורד שחקים שמוקם במנהטן בפינת השדרה ה-6 ורח' 42. שם, עלות הבניה (הידידותית) העלו את עלויות הבניה ב-5% והם יחזירו את ההשעה תוך העשור ה-1 לחיי הבניין. זה הרבה כסף, ומי שמימן את הנושא הוא לא אחר מאשר BANK OF AMERICA. במבחן המציאות העתיד יראה יותר ידידותי לסביבה וחסכון באנרגיה ומיחזור, מאשר קירות בטון ללא תחזוקה.

msvnk

New member
כמה תשובות

קודם כל, לעניין הבטון. לא התייחסתי להיבט האדריכלי בבטון, אלא לבטון כאלמנט מוצק ואמין בבנייה. ה"ברוטליזם", זה סגנון אדריכלי שטוב היה לנו אם לא היה מצליח כל-כך. הוא ידע טוב מאוד להשאיר לנו אנדרטאות שמנציחות אותו לדראון עולם כמו התחנה המרכזית. אני זוכר שבשירות הצבאי שלי הדבר שהכי שנאתי זה להגיע אחרי שבת מקוצרת לבה"ד 1 ולראות את כל הבטון האפור החשוף והמגעיל הזה. גם היום כשאני מגיע לעבודה באוניברסיטה אני מזדעזע כל פעם מחדש מה חשבו לעצמם האדריכלים שתכננו את האוניברסיטה. אגב, עדיין היום ממשיכים לבנות פילי בטון כאלו. ולעניין התחזוקה. אתה הרבה מדבר על מה שנהוג אצלכם ואתה צריך לזכור שדבר ראשון, בארץ אין דבר כזה תרבות דיור, חבל, אבל זו המציאות. דבר שני, יש עניין של מסורת וצריך להתאים את הבנייה למנטאליות. כמו שרופא מתאים טיפול למטופל לא רק על סמך הבעיה אלא גם על סמך האופי שלו. כמו שמתאימים לאקלים, אגב. ובנוגע למודעות לסביבה ולבידוד, זה גם עניין שהיום מתחזק בארץ. פעם אף אחד בכלל לא היה עוסק בנושא של בידוד בתכנון בית. היום כבר ברור שזה משהו שצריך להתייחס אליו ולתת לו פתרונות מתאימים. הרבה דברים מגיעים מאוחר. מיחזור למשל אפילו לא נמצא בדרך. מעבר לכך, הרבה אנשים נוטים לנסות לכמת למספרים כל מיני חישובים מסוג זה, וזה חישובים שתלויים בכל-כך הרבה משתנים שקשורים להתנהגות של בני אדם ולא יכולים להיבדק בכל מיני חישובים אקדמיים תיאורטיים כאלה. כמו שאנשים מחשבים לפעמים הוצאות חימום מים מייד בגז לעומת בחשמל וטוענים שבגלל שגז יקר יותר אז עדיף דוד שמש וחשמל במקום גז, שזה ממש לא נכון, כי התנהגות של צרכן ממוצע גורמת לכל-כך הרבה פחת בחימום ובניצול האנרגיה המושקעת בחימום מים באמצעות חשמל. סתם דוגמא. לפעמים המציאות לא סתם התקבעה כמו שהיא, לפעמים היא מביאה אותנו למקומות שהוכיחו את עצמם בתנאים הקיימים ולא בהכרח תואמים כל מיני חישובים היפותטיים כאלו.

כמה תגובות

שלום לא זכיתי לראות את בה"ד 1 רק בתמונות. אחת כזו בחדר ק"ב עם הילדות בטקס סיום של הגדולה. עכשיו שאתה מזכיר את זה, באמת הבטון לא נראה טוב. רק שעד כה, מה שאני ראיתי זה את החיוך הכי מקסים של הילדה שהגיע לקו הסיום... מבלי להעביר ביקורת על מה שקורה במדינה, חשוב שעם כל הבעיות האחרות (ביטחון, מים וכו') האנשים והשלטון יחלו לתת את דעתם לאיכות הסביבה וזה כולל חזות מבני בטון ללא תחזוקה שנראים רק ויוצרים צחושה לא נעימה לאנשים, וכלה במחזור אשפה, חיסכון באנרגיה, ובעיקר - השורה התחתונה היא איכות החיים. בסה"כ יש תחומים שבהם ישראל לא רק עקבה היטב אחר העולם (המתקדם) אלה הגיע למקומות מכובדים. הסיבה: ביקוש. הבעיה עם הנושא שלנו, שכל זמן שאין מודעות גם לא יהיה ביקוש. ביקוש הוא הכוח המניע בכלכלה, ואח"כ תחרות. כאשר הישראלי ידרוש בדיוק כמו שהוא יודע לדרש היום בתחומים שלפני 20 או 30 שנה לא ידע, והקבלנים יתחרו על כיסו, הדברים ישתנו. ואחרון: הצפיפות. פתרונות חניה גישה נוחה ופיתוח סביבתי, הם חלק מאיכות החיים. כך גם הלכלוך או הזבל ברחוב (המיכליות וסתם מה שנזרק ממש ברחוב מחוסר מודעות. אצלנו אוספים את הזבל אחת לשבוע. ריהוט, מקרר או חומרי בניין, על התושב לפנות בעצמו ע"י נותני שירות או עוקב ורכב שטח. הפח (פרטי, קונים בחנות) עומד בחניה (GARAGE). ביום שישי בבוקר, כולם מוציאים את השקיות נילון הגדולות, או את המיכל עצמו, והזבל נאסף. מחשבים: במועד הרכישה משלמים מס של כמה % שמקנה ביום הדין של המחשב, את עלות החזרתו והמיחזור שלו. כך גם בעלויות החלפת שמן מנוע ברכב ועוד. עכשיו ממש כועסים פה על מס CO2 שהוסיפו לדלק של 3C לליטר. הרעיון לקחת מהמזהמים (כל מי שנוסע ברכב...) ולתת למי שעוסק בלהפוך את העולם ליותר ירוק (חברות, מפעלים וערים). בוונקובר וסביבתה יש מס של 10C שמיועד לסבסד את התחבורה הציבורית. במילים אחרות מי שיש לו לרכב פרטי, עוזר למי שאין לו ונוסע בתחבורה ציבורית. לדעתי זה יפה. למרות שכאן (במקום מגורי) אנחנו לא קשורים לרשת תחבורה הזו, כך שהדלק זול יותר בכ-10C מאשר בעיר. ועם כל המיסים הנ"ל הדלק עולה 1/2 מאשר בארץ!

אדריכלות

שלום דווקא האדריכל של הבתים הללו (32 יח') נחשב מאוד והוא שם דבר בנוף הנדל"ן הקנדי. לא הבאתי את הדוגמא כדי לשנות את התקנים בארץ, כי אם לפתוח את עיני הפורום למשהו שונה, או מה שמכונה אצלנו THINK OUT OF THE BOX. ואם כבר תקן ישראלי ובתים בארץ, ראיתי בתים שנמסרים מקבלן: אפילו הנורות הכי זולות תלויות על חוט חום וזול, עם הבית מנורה מבקליט ש-2 ש"ח. הבית מגיע מלוכלך, עם שאריות בניה, ריח של נפט במים חודשים אחרי, והמסביב, מחכה למשיח. העיקר שכבר יש דיירים בבתים! כאן ע"פ תקן, הבית נמסר נקי! הסביבה חייבת להיות מוכנה ומטופחת לקבל רשיון מהעריה, ושאריות חומרי בניה - אין דבר כזה. הבית באחריות של 1-5-10 שנים לפי סוג האחריות. היות וכל המוצרי חשמל באים עם הבית, מקבלים קלסר עם חוצצים מודפס, לכל מוצר ומוצר... שלא לדבר על מע' מותקנות מראש, כסטנדרט: מע' וונטה בכל מקלחת ושירותים, ע"פ תקן עם טיימר לשעתיים הפעלה אוטומטית ביום. הברזים מעוצבים ואיכותיים, מותאמים לכל חדרי המקלחת/שירותים. מע' אזעקה בנויה (שלא יעבירו חוטים וכו') עם פנל בקרה בכל כניסה וע"י החדר שינה של יח' ההורים. כנ"ל מע' שמע. המרפסת - חיבור גז ל-BBQ, תאורה עם אהיל! כולל בכניסה לבית ומאחור ע"י החניה. ונק' חשמל מחופות. בפ"א אהיל מותקן. כל הנורות מסוג SPOT, רובם עם עמעם ותאורה בכפתור שתמצא גם בחושך! מע' המיזוג/חימום מותקנת ברצפה! ואין הנמכות תקרא ורעש של מע' מרכזית! המע' במרתף! והחדרי שינה בקומה העליונה. גם בקומת הכניסה (סלון/פ"א/מטבח) לא שומעים את הרעש. לכל חדר, חדר ארונות, ובנוסף: חדר ארונות למצעים ומגבות, חדר מזווה, חדר למעילים לאורחים, וחדר ארונות (WALK IN) ליח' ההורים. המע' כולם מסומנות ובנויות ע"פ תקן מחמיר - החל מחיבורי כבלים, טלפון וחשמל. כל נתיך מסומן. מע' שואב מרכזית. יש חיבור LAN למחשב לחדרים המיועדים. טלפון כמובן... יש חיבור כבלים לכל חדר, כולל לשיש במטבח. בסלון יש 2: אחד מעל האח, והשני בפינת החדר. כל אילו, אינם קשורים לבניה בעץ, או לחומרי הגלם הזמינים בארץ. הם קשורים למה הקבלן מוכן להשקיע כדי שהלקוח יהיה מרוצה! ומה מקובל ע"י קבלנים בבתים חדשים. כמו שאמרתי - THINK OUT OF THE BOX

החלום שהתגשם...

חדר קולנוע בייתי במרתף. יתרונות: בידוד מרעש - מאוד שקט, ולא מפריע לשכנים. אני יכול לנגן בכל עוצמה בכל שעות היום או הלילה. מיזוג - זה החדר הכי קריר בקיץ, והכי חמים בחורף (ללא חימום או מיזוג). רחוק מחדרי השינה (2 מפלסים) - הקולות מה-TV או המוסיקה לא נשמעים בקומת החדרי שינה. החדר תוכנן טוב אקוסטית וה-SOUND שיש לי בו הכי טוב מכל המקומות שבהם המע' מוקמה עד כה (לפחות 6 בתים שונים!) החדר מגיע עם רמקולים אחוריים מובנים בתקרה, ומחוברים לשקעי בננה בקיר (ממול). כל שהחיווט נחסך, וכל מה שנדרש זה 2 גשרונים (חוטים לרמקול) עם בננות בין ההגברה לקיר. היות והחדר צמוד לחניה, פינת הפופקורן שם, למנוע ריח חריף בחדר או כל מקור לרעש...מיני בר בהמשך.

חניה ועוד...

החניה כפולה (GARAGE) בד"כ מגיעה עם רצפת בטון. בגלל שזו הייתה הדירה לדוגמא, והיה בה שטיח מקיר לקיר מסיבות של הקבלן, בקשתי שישאיר אותו. הוספתי מדפי ברזל מגולוון (IKEA) לאיחסון ופינת עבודה. יש גם צינור השקיה/רחיצה לרכב, עם גלגלת, ושולחן למיקרו וכו' לק"ב.שעל יד. זו הכניסה העיקרית לבית, היות ואני בד"כ יוצא עם הרכב. לקומפלקס גם שער חשמלי עם סיסמא לטובת מניעת זרים להסתובב במרחב הדיירים.

מאוד

שלום אתמול היית הפה הקבלנית בבית לדוגמא, בשעה שישבתי עם הסוכן שמכרלי (התידדנו). היא הביאה הזמנות לערב BBQ וישיבת דיירים שהיא מארגנת ל-12 לחודש. באותה הזדמנות הזמנתי אותה לראות מה היו הרעיונות שלי לדברים שבקשתי שיוציאו או ישנו. היא התלהבה גם כן מהמדפים וכאשר אמרתי IKEA היא הרימה גבה. דבר ראשון שהיא בדקה אם זה יציב: וזה לא זז. כך גם החדר ארונות ועוד כמה קטנות (שטיח וכו'). IKEA לא ממש האיכות שהייתי רוצה לראות בבית, מצד שני יש להם כמה דברים ממש טובים, ושימושיים. א. המדפים בחניה אורגנו ב-3 יח' (4 עמודים), ש-2 מתוכם משמשים גם כשולחן עבודה לתחביבים וכו'. ברזל מגלוון ועמיד. מצד שני, אין פה מליחות והלחות בד"כ מתחת ל-70%. לא הייתיקונה אותם לבית על החוף בנהריה או נתניה... יש גם אביזרי תליה נחמדים, לכלים, לאופניים, לנעליים ועוד... ב. המדפים בחדר ארונות, יצאו "10". העסק לא זול (עלה לי יותר מ-1,000$) ואח"כ יותר מ-10 שעות להרכיב (הרכבתי לבד). אבל התוצאה טובה. אפשר גם בקלות לשנות או להזיז. למשל אני לבד עכשיו אז גובה המתלים מספיק לי. אם יהיה צורך בתליית שמלות אפשר להוסיף או לשנות. ג. שמתי את הפחי אשפה ומסילות האחסנה בכיורים שמתחת בחדרי אמבטיה ובמטבח. לא רע, אם כי צריך להזהר שיתאים: גודל החלל עם הצנרת שמתחת לכיור, עובי הדלת וכו'. מאוד שימושי. ד. השטיח בסלון, שהרים כמה גבות הגיע מ-IKEA ולא היה יקר (כ-400$). עכשיו מחכה לסט הישיבה (בין ה-1 ל-14 החודש). את המשרד בחרתי שלא לרהט איתם, וטוב שכך. במחיר דומה (הריהוט משרד שלהם לא זול בכלל!), וההבדל באיכות ניכרת. גם כן הרכבתי לבד. מחכה שיגיעו עוד זוג דלתות זכוכית לארונית וזהו... ה. גם את המיטה עם 2 השידות לחדר שניה של האורחים (ילדות) בחרתי משם. הינו על המסינז'ר, הפנתי אותן לאתר, לדגם ובחרנו גם צבע (חיפוי) ויצא נחמד. בפתיחת דבריך חשבתי שאתה הולך לשאול על הרכב...

פלאי המטבח

ה-COUNTER TOP עשוי משיש גניט שחור. כל הארונות מעץ מלא, עם צירי דלתות ומגירות בסגירה אוטמטית איטית - כולל בחדרי המקלחת/שירותים. הפתח מתחת למיקרוגל בריצפה, מכיל חריץ (DUCT) יניקה וכפתור הפעלה רגלי, לטובת תיתוי הפירורים לשם, והפעלה! 2 כיורים (מנירוסטה) הימני עם טוחן אשפה. הברז מסוג פרח, עם צינור שליפה ומצב רגיל/טוש - תוצרת ישראל! המדיח של חברת KENMORE (בחירה שלי) שקט להפליא, הפעלה ע"י חישני מגע בגב הדלת. תצוגה מראה את שלבי ההדחה. כולל הדחת קיטור לסניטאציה. הריצפה - עץ מלא. מאחורי השיש, נהוג לשבת לאכול (שלא בפ"א). נוח להגשה ונוח לנקות - אחרי. הסלון חסר, בהזמנה, יגיע בספטמבר... על הקיר מצד ימין: לוח ההפעלה של מע' המיזוג/חימום, פנל בקרת עוצמה לרמקולים בתיקרת הפ"א, ותאורה למטבח לפ"א ולמדרגות שיורדות לחניה. למטה, החיבור לצינור של השואב המרכזי (אחד בכל קומה בערך במרכז). הלוח בצד שמאל, מעל השיש: לתאורת השיש (הנמכת תקרה עם SPOTS, תאורה מתחת לארונות מטבח והטוחן אשפה. בשיש ע"י הבריטה, פתח הזנה לחוט אוזניה שמתחבר ל-IPOD או ה-IPHONE ומחווט למע' שבמזווה שמזינה את הרמקולים בפ"א. עוד "פטנט" קנדי, שמישום מה אצלי בבית דילגו עליו (1/2) זה שאין תאורה בתקרה בסלון! למה? ככה! אז בשקעים (הכפולים), העליון רציף, והתחתון מחובר למתג בקיר. בד"כ מחברים לשם מנורה עומדת. במקרה שלי, חיברתי את התאורה של הוויטרינה, ויש 2 ספוטים מעל האח לסלון. האהיל שנראה מעל הפ"א - מסופק ע"י הקבלן, לבחירה 2 סוגים. נוסך לאהיל יש גם 4 ספוטים עם עמעם לתאורה נוספת לפ"א.

המזווה

כך נראה המזווה לפני התקנת המע' שמע. חיבור לחשמל (כפול) חיבור לרמקולים, וחיבור LINE IN מהמטבח והסלון.

חדר ארונות

ליח' ההורים סופקו כמה מדפים מגירות ומוטות תליה. לא אהבתי ובקשתי שיוציאו אתה זה. הרעיון שלי היה להרכיב מע' מודולרית של IKEA, ולמצות את החדר ארונות באופן המיטבי. את החלקים (IKEA אמרתי), הובילו בצהרי יום, יום לפני המעבר. עד 21:00 הצלחתי להרכיב 90% ולחטוף התכווצות שרירים איומה. למחרת, אחרי ההובלה סיימתי את ה-10% הנותרים, וכך נראה החדר היום (מצד ימין על הקיר שלא רואים בתמונה, מראה גדולה).

fireman

New member
זה בדיוק מנמק את מה שתמיד אמרתי

אדריכל נחשב, יקר ופלצן הוא לא בהכרח ערובה לתכנון טוב, גם כאשר תג המחיר נושא 5 ספרות כאשר הספרה 1 או 2 הן לא אלו שנמצאות בהתחלה, התכנון של הבתים ההלו הוא הדוגמא הכי טובה לכך. אני לא יודע כמה זמן אתה לא גר בישראל ומתי בפעם האחרונה בנית בית בישראל אבל גם בבאר שבע, עירית באר שבע לא תתן לך טופס אכלוס אם נשארה לך פסולת בניין בגינה או אם חלילה העזת לעקם את המדרכה של הרחוב עם איזה טרקטור. לגבי כל השאר, זה תלוי בעיקר ברמת ההשקעה של הלקוח ובמידת המקצועיות של אנשי המקצוע כאשר עיקר התוכן של התגובה שלך נוגע לעבודת החשמלאי. אתה יכול לשלם לחשמלאי שגם יתכנן וגם יבצע (סביר להניח כראות עיניו) ואז לוח החשמל ייראה כמו לוח חשמל בדירת שיכון, בכל הבית יהיו 3 שקעי כוח, חלוקת הפאזות תהיה רנדומלית ושרירותית, התוכניות חשמל וסימוני הנקודות יהיו מינימליסטיים ופשטניים בכדי להעביר את הבדיקה של חברת חשמל בקלילות ובתוך 10 דקות וכל זה על חשבונות המצטבר של הבונה. אבל אתה יכול לקחת מהנדס\הנדסאי חשמל שיתכן את המערכת, יכין לך תוכניות מפורטות בשכבות לכל מערכת שעוברת בקירות, החל משקעי החשמל ועד לחיווט של רמקול הסראונד האחורי ימני של מערכת ה7.1 ערוצים שיש לך בבית, כל מערכת הטלפוניה והתקשורת תפורט בתוכניות לפרטי פרטים, רשתות תקשורת, מערכות אבטחה, מצלמות במעגל סגור וכל מה שרצונך חפץ בו שתרצה שיותקן בביתך..... חלוקת הפאזות תיעשה בהתאם לעומסים והחיבור שיוזמן יותאם להם ולא כמו אצל החשמלאי שישלח אותך להזמין חיבור של 63A בשלוש פאזות כשמספיקות 3 פאזות של 25A וכל זה בגלל שהוא עושה עבודה עלובה.... הסיבה לאותם גופי תאורה ב2 ש"ח נובעת מדרישות חברת חשמל לצורך העברת הבדיקה. התקנת פלורסנט למשל לא מאפשרת את ביצוע בדיקת המתקן כראוי ולכן בשלב שלפני הבדיקה מותקנים אותם גופי תאורה פשוטים.... גם אצלי בבית שרק החומרים למערכת החשמל עלו כמו סעיף החשמל כולו שיש אצל הבונה הממוצע גופי התאורה הראשוניים היו כאלה שעולים 1.3 ש"ח כולל מע"מ. מרביתם הוחלפו.

החשמלאי

שלום צר לי אבל אני לא חושב שדבריך משכנעים, וחבל שאתה מנסה לגונן על מע' לקויה מיסודה! אחרי שחחי בדקו ואשרו, יכול לבוא חשמלאי של הקבלן ולארגן את העיינים לרמה קצת יותר טובה מחוטים חומים ובתי מנורה ריקים מבקליט משתשלים מהתקרה. העובדה שהוא נותן את המינימום ההכרחי (שמשם ניתן יהיה לחבר ניאון, אהיל או, SPOT). האם כך היציגו את הדירה לדוגמא? העלות, היא לא בשל גודל פלצנותו של האדריכל או הקבלן, כי אם בשל מספר מרכיבים: מחיר השוק, עלות הקרקע והבניה, וסף הרווח של הקבלן. אני לא מכיר את עיריית באר שבע, אבל ממה שראיתי במספר מקומות בארץ (בעיקר בצפונה, חיפה והקריות, כרכור וזכרון). קניון הגראנד בחיפה פתוח ומפועל כבר שנים. בחוץ - אתר בניה! רוב החניות של מבני ציבור (כמו בית המשפט החדש בחיפה) לא נוקה מעולם אחרי שהסתיימה בו הבניה. ריח אבק הבניה ומה שדבק לנעליך, או לכל תיק שתניח על הרצפה יוכיחו זאת. זה לא מפריע לחוק לטחון מעליו ולגבות 36 ש"ח על שעתיים חניה! בכרכור באחוזה הירוקה, מהכרותי את השכונה, מי שבנה אותה ומי שמכר אותה, המתחם שמצפון נועד לפארק, שעל הקבלן היה לפתח. עד היום זהו משטח קוצים בלתי עביר, שמנוקה ע"י העירייה אחת לשנה, על חשבונה. הבניה והפיתוח הסביבתי בארץ, מתחיל להראות טוב אחרי מפתן הבית. בחו"ל זה נראה טוב עוד לפני שפונים מהכביש הראשי לשכונה החדשה. העובדה שכאשר זה יוצא מהשטח הפרטי של הדיירים, לא אכפת להם. לא לשטח המשותף, ולא ליתר. הדוגמא הקיצונית לכך בכפרים הערביים. וזאת מפני שכך נהוג אצלהם. פעם ביקר אותנו אורח מגרמניה שהיה אדריכל במקצועו. בנסיעה בגליל ע"י כפר ערבי שאל: האם זה באמצע תהליך הבניה או הריסה?

fireman

New member
אני לא מגונן על מערכת לקויה

הכל פונקציה של מה שתזמין, מה שתשלם עליו וכמה תשקיע בו. אצלי בבית יש לוח חשמל ראשי שעולה 5000 ש"ח בלי שום מערכת חכמה.... אם אני אקח את העלות של כל לוחות החשמל של כל עשרת הוילות שבנויות בחלק הרחוב שאני גר בו אני לא אגיע לעלות של הלוח החשמל הראשי אצלי בבית (שכבר שנתיים אני עובד עליו בלי הפסקה, משדרג ומשדרג...) עשיתי בדיקה של חברת חשמל עם ג"ת של שקל שלושים, חתיכת חוט לבן, עם קונוס שמכסה את קופ' החיבורים ותבריג 27E סטנדרטי..... שעה אחרי שהבודק הלך.....התחלתי להתקין גופי תאורה שעלו אלפי שקלים......הכל פונקציה של כסף, רצון ויכולת להשקיע בתוצאה הסופית והבנה של הצרכים העתידיים.... אתה יכול להשקיע 25000 ש"ח למערכת חשמל בסיסית של וילה ואתה יכול להשקיע 500000 ש"ח במערכת של וילה...(כן כן, חמש מאות, זאת לא טעות) ההבדל הוא איך זה ייראה בסוף....חוט חום שתלוי מהתקרה ונורת ליבון של 100W או גופי תאורה מזכוכית עם ספוטים בטכנולוגיית LED....מיותר לבצע את ההתאמה מה הולך עם איזה סדר גודל מחיר. זה גם ההבדל בין רכישה מקבלן לבין בניית בית במסגרת בנה ביתך....במסגרת הקבלנית הקבלן כובל אותך לבינוניות כאשר כל תוספת מתומחרת בצורה חסרת פרופורציות ולכן בתי קבלן נמסרים עם חוטים ונורות ליבון....כי זה זול וכי זה עובר בדיקת חברת חשמל בקלות.... לגבי ניקיון סביבתי.....אני לא קיבלתי טופס 5 בגלל חוסר של 3 מטר רץ אבן גן לסף של ריצוף.....אתה קולט על מה אני מדבר? 3 חתיכות בטון של 90 ש"ח.....על זה לא קיבלתי טופס 5. אם הייתי משאיר פסולת במגרש....בטופס 4 היו אומרים לי ללכת לחפש את החברים שלי. אני מגיע מאזור אחר בארץ....בבאר שבע בגלל ריבוי השטחים הפתוחים והפנויים והפוטנציאל של כל אחד מהם להפוך בן רגע לאתר פינוי פסולת עירית באר שבע לא חוסכת באמצעים למיגור תופעות השלכת פסולת בלתי חוקית ולכן מחייבת הצגת אישורים לפינוי פסולת לאתרים מורשים, קובעת תקנות למחזור פסולת בניית כאשר מבוצעת הריסה בהיקפים גדולים וכוליי וכוליי..... ותשמע, יש לזה קבלות בשטח, העיר ללא ספק הרבה יותר נקיה מאשר הייתה אי פעם וכך זה צריך להיות.....באר שבע של לפני 10 שנים היא לא אותה באר שבע של היום מבחינת הניקיון.

לסיכום

שלום אין לדעתי קשר בין עלות הרכיבים במע' החשמל בבית לבין מה שכתבתי. לוח חשמל תקני עם נתיכים. סה"כ הקבלן סימן אותם בתויות מודפסות: כוח מטבח, תאורה לפ"א וסלון וכו'. באשר לתאורה, תהנה מהבתי מנורה מבקליט התלויים על חוט חום, עם מנורה או שתיים בכל הבית. אותי זה הויא מדעתי. בדיוק כמו שנותנים לך רכב חדש ב-100,000$ כמעט בלי דלק במיכל, או לקנות ארוחת גורמה במסעדה, כאשר מגישים לך את זה בצלחת חד פעמית מנייר ואת היין ב-2,200$ לבקבוק בכוס מקלקר...שמחתי לגלות שפה זה אחרת. אז אפשר אחרת, אבל אתה אישית אוהב את זה פשוט כמו שהקבלנים עושים בארץ. בנוגע לגימור פרויקט בניה, גם אם באר שבע יצאה צדיקה מול הבניה הפרטית שלך, אין סיבה לכל הדוגמאות שהבאתי. והן הכלל. באר שבע במקרה הפרטי שלך - היוצאת מהכלל. ועליהן בחרת שלא לענות. ולסיכום, כך נראה התיבת חיבור לקו הטלפון (מבזק שכאן נקרא TELUS) לכל הקווים בתוך הבית. זה התקן! לא פלצנות של הקבלן או הארכיטקט שלו...

למעלה