בית - בקנדה

תודה ../images/Emo140.gif

שלום לא מכיר את התוכנית. קנדה יפה. לפחות החלק המערבי שבו אני חי. שווה ביקור ואשמח לעזור. שווה לשלב גם קצת מהרוקיס הקנדיים... וונקובר נחשבת לאחת הערים היפות ובעלת האיכות חיים מס. 1 ב-5 שנים האחרונות. גם האקלים פה שפוי, בשל הקרבה לאוקינוס. לא חם מדי בקיץ ולא קפוא בחורף. בנוף, תמיד יש כמה הרים עם שלג למעלה(לפעמים שעה נסיעה...) ומאוד רגוע. מצורפת תמונה מהרוקיס לטעימה

מה אני עושה פה?

חי יש לי עסק (SELF EMPLOYED) ונהנה מהחיים. תודה על הפרגון והברכות. ואכן מצוייד היטב. בע"ה הפינת ישיבה שלי תגיע בשבוע-שבועיים הקרובים (מאיטליה) ואז גם הסלון יקבל צורה. מהסיבה שרק עברתי ומבית יחסית קטן - הכל חדש וגם כיפי.

וזה בדיוק כמו הערבל...

שלום התמונה צולמה ע"י BANFF, עיירת קיט באלברטה הסמוכה. התמונה הקודמת, צולמה בלייק מוריין כ-4 ק"מ ע"י לייק לואיז הידוע והמתוייר.

זהבה נ

New member
שלום וברוך הבא לפורום בונים ../images/Emo82.gif אהבתי

וזה זרק אותי לשנת 1995 עת שהיתי בטורונטו כשבירקתי את אחותישהתגוררה שם עם משפחתה כאשר בעלה עבד בחברת תעופה. התמונות שהעלית יפות והבית שלך מאוד פונקציונאלי ויפה אני אהבתי אות מאוד. מאחלת לך שתיהנה ממנו והסלון לכשיגיע מאיטליה. אך בכל מקרה לא ניתן להשוות את הבניה של קנדה וצפון אמריקה בכלל לבניה של ישראל מאחר וחומרי הבניה שונים מאוד וגם האקלים במדינות הללו אחר ממה שיש לנו כאן בארץ החמה והקטנה שלנו. בישראל לאחר 15 שנה אין ערך לבית מהסוג הזה ויש לי חברים שיבאו למושבה הקטנה בה אני בונה ביית מאוד דומה לזה וכמעט חלפו להם 12 שנה מאז שבנו ורכשו אותו והוא דורש הרבה תחזוקה כיאה לקירות גבס בתוך הבית במקרה אציין לך מה שראיתי בערב שבת האחרונה שפתאופ היה חור בקיר כי הילדה נסעה עם אופניים בתוך הבית ונכנסה ביר ונפער חור בקיר. בישראל לא נכנס הנושא חזק מאחר וגם נושא העץ שהוא הבסיס לביתים מהסוג הזה יקר ומיובא ולא כמו שזה בצפון אמריקה מוצר בסיסי ופופולרי כי היערות שם אינסופיים ... אבל הבית כל כך מתוק אני התאהבתי בו ממש הוא מאוד קלאסי ואם היו בונים כאלו בארץ כפי שאני יודעת הם מבקשים הרבה תחזוקה מאחר והקייץ כאן חזק מידי וזה משפיע על החומרים ממנו הבית בנוי. כנראה זו הסיבה שלא בונים בתים מהסוג הזה בכמויות ועדיין מה שבונים בארץ זה הבטון והבניה הקונבנציונאלית. ולא תמיד ניתן להגיע לרמות גימור כאלו עם סוג הבניה הקונבנציונאלי בארץ. הזכרת מע"מ של 5% מצחיק אותי אצלנו הרי המע"מ זה 15.5% תאר לך מה הבדלי המיסוי כאן לעומת שם... אתה יודע כמה מע"מ יוצא על כל מליון ש"ח בישראל כ 44 אלף דולר רק מע"מ זה מעלה את הסכומים בארץ לבלתי נסבלים ממש אבל זה המציאות של המיסוי כאן כמה שהיא בלתי נסבלת כזו היא. בארץ הבתים מעט אחרת ולא רק נושא עיצוב הפנים משנה כי בארץ יש פחות תרבות צילונים אלא יותר תרבות תריסים בגלל גנבים שלא יראו מה יש לנו בפנים בכדי שלא יפרצו לתוך הבית גרתי בבית אליו פרצו לי שלוש פעמים ולאחר שהתקנתי תריסים חשמליים נפסקו הפריצות ולכן יש אלמנטים שמיקרים את הבניה וזה סוג החומרים כי גבס הוא מוצר יותר זול לקירות הפנים מאשר בניה בבלוקים אך לכל סוג בניה יש יתרונות וחסרונות ואני מאחרלת לך שתיהנה ולא מוותרת לך לשוב להכניס לנו לפורום תמונה של הסלון מאיטליה לכשזה יגיע, מבטיח? להשתמע

למעלה