בית במפלס אחד

sassongabay

New member
בית במפלס אחד

שלום רב ע"פ תקנון הבנייה בישוב שלנו, ניתן לבנות 150 מטר במפלס אחד. ברצוני לבנות חמישה חדרים בשטח זה. האם זה ריאלי? החדרים יהיו בגודל סביר? אנו רוצים מטבח וסלון גדולים אשמח לשמוע את דעתכם שנה טובה ששון

לא יודעת לגבי מטבח גדול

יכולה לספר לך שאנחנו הולכים לבנות גודל כזה עם 3 חדרי שינה + ממ"ד+סלון ומטבח לא גדול אבל מספיק. ויתרנו על שירותי אורחים ועשינו בחדר ההורים. בלי חדר ארונות וכו' בית די פשוט אבל זה בדיוק מה שרציתי.

לא יהיה לכם מטבח וסלון גדולים אלא נורמליים

יש לי 150 מטר אבל עם 3 חדרי שינה הסלון והמטבח = 50 מ"ר יש מזווה ויש שירותי אורחים אם הייתי מוותר על הפטיו היה אפשר אולי להכניס עוד חדר אם לא תבצעו חדר ארונות ומזוה , אולי יהיה לכם מקום ל 4 חדרי שינה . הסקיצה המצורפת היא 147 מ"ר ברוטו .

איריסג

New member
זה 150 מ"ר הכל כולל הכל?

או שמותר 150 מ"ר שטח עיקרי - ויש עוד שטחי שירות לא כלולים במטראז' הזה? הממ"ד כלול ב 150? ועוד שאלה - כשאתה אומר 5 חדרים - האם אחד מהם יכול להיות ממ"ד ? (אצלנו למשל הממ"ד הוא חדר עבודה, ואם יהיה לנו אי פעם ילד שלישי אז זה כנראה יהיה חדר הילדים השלישי) ואני משערת שאחד החדרים הוא סלון. זאת אומרת שמדובר על סלון, יחידת הורים, 2 חדרי ילדים וממ"ד? וכשאתה אומר סלון ומטבח גדולים - מה נחשב אצלך גדול? אני חושבת שבתכנון נכון אפשר להגיע לבית חמוד ומרווח - במטראז' הזה. אולי לא יהיו 3 אמבטיות מרווחות עם ג'קוזי, ואולי תוותרו פה ושם על כמה דברים - אבל זה נראה לי בהחלט אפשרי. בעיקרון וכדי לסבר את האוזן - אנחנו בנינו בית קצת יותר גדול - שטוח לגמרי. יש לנו 210 מ"ר בנוי (הכל כולל הכל - כולל ממ"ד וכו') - יש לנו מטבח שלטעמי הוא די גדול (עם פינת משפחה שצמודה אליו השטח שלהם הוא קצת פחות מ 30 מ"ר למיטב זכרוני), פינת אוכל, סלון (משהו כמו 25 או 28 מ"ר), יחידת הורים גדולה (סביבות ה 25 מ"ר גם כן - כולל אמבטיית הורים מאד מרווחת - 7 מ"ר, ואזור הלבשה גדול במקום חדר ארונות צפוף). 2 חדרי ילדים בגודל 12 מ"ר כל אחד, ועוד ממ"ד של 12 מ"ר. יש לנו שירותי אורחים עם מקלחת, ואזור שירות (מין מזווה / מחסן / מטבחון שני) בגודל 6 מ"ר. גיסתי מתכננת עכשיו בית עם פונקציות דומות והיא כנראה תצליח להתכנס לאזור ה 170 מ"ר - כולל הכל. (גם שטוח)

צימעס

New member
כלומר 4 חדרי שינה וסלון?

האם אחד החדרים יכול להיות הממ"ד? אני מכירה בית בו ב 100 מ"ר יש 4 חדרים (סלון, שני חדרי שינה, וממ"ד). [ב 50 מ"ר יכולים להכנס 3 חדרים של 14 מ"ר כל אחד + קירות ומעברים] וגם בית של כ 165 מ"ר ובו 6 חדרים, שחלקם גדולים מאוד, וחלקם סטנדרטיים (+ ממ"ד קטן). אז, כן, אני חושבת שב 150 מ"ר יכולים להכנס חמישה חדרים, כשהסלון-מטבח מרווחים. מעכשיו, זה ענין של תכנון

efratcn

New member
גדול זה יחסי

אנחנו בנינו 135 מ"ר, 4 חדרי שינה (אחד מהם ממ"ד אבל לא תקני ולכן הוא ממש גדול) וסלון ומטבח גדולים (ביחד שניהם כ-50 מ"ר). אין שירותי אורחים, פינת משפחה או פינת אוכל (יש אי גדול במטבח שמשמש כבר אכילה ואנחנו מארחים הרבה בחוץ). אפשרי בהחלט אם יודעים להגדיר מה רוצים.

בינא

Member
גם ממ"ד גדול הוא תקני כי יש מינימום גודל נדרש

אבל אין מכסימום נדרש... לתיקני יש דלת + חלון אטומים ובחלון זכוכית מחוסמת כפולה + 2 צינורות איוורור ורק שליכט דק על הקירות (לא טיח). לתיקני יש 3 שקעי חשמל, 1 שקע טלפון, 1 שקע TV, 1 תאורה עם מפסק בתוך הממ"ד. התיקני מרוצף וצבוע. התיקני קיבל אישור לאחר ביקורת הג"א.

efratcn

New member
אני לא מבינה בממ"דים כי יש לנו פטור

אבל בנינו בכ"ז ולכן הוא בהגדרה לא תקני. אם הבנתי נכון אז גודל ממ"ד צריך להיות 9 מ"ר, או שאני טועה? אצלנו הוא גדול מזה, אני חושבת שיותר מ-11.

אם ביצעתם את הממ"ד לפי התקנים אז הוא תיקני!

זה שלא בדקו אותו לא הופך אותו ללא תיקני. זה רק משאיר סימני שאלה לגבי טיב הטי, מידת אטימות הממ"ד וכ"ד - רק בגלל שאין הוכחה מן הבדיקה. לגבי ממ"ד אני לא יודעת מה הדרישות בממ"ד מאוד גדול (בוא נאמר 30 מ"ר) כי לא יצא לי לעשות. אבל במבני ציבור יש שינוי בדרישות החשמל, והפתחים לפי גודל הממ"מ ומאחר ויש דרישה למיכל מים, אז גם גודלו משתנה לפי גודל המרחב המוגן (כי זו פונקציה של המשתמשים בו בשעת חרום) ממ"ד מינימלי כיום הוא 10 מ"ר נטו. חלון אחד בשטח 1.2 מ"ר מקסימום ויש גם מינימום לפתח האור של הדלת - נדמה לי 70.

efratcn

New member
תודה על ההסבר. יש בו מזגן

ותעלות בתוך הקיר (לאחר אישור מהנדסת שיודעת שאנו לא זקוקים לבדיקה - מאחורי הקיר יש עוד קיר בטון 22 ס"מ של הבית הישן). נדמה לי שזה פוגע בתקניות הממ"ד, אאל"ט.

בינא

Member
תעלות בתוך הקיר = ממ"ד שלא יעבור בדיקות תקן

לכן הוא לא יהיה תקני אף פעם. שטח ממ"ד נדרש נטו על-פי התקנות הוא 9 מ"ר ללא נישות ללא המבואה ולא כולל את עובי הקירות ולכן שטח ממ"ד ברוטו יגיע לכ-13.5 מ"ר. שטח חלון תקני מכסימאלי מותר הוא 1מ"ר נטו. גודל דלת ממ"ד יהיה 70 או 80ס"מ רוחב על 2מ' גובה מידות נטו של הפתח אותה סוגרת הדלת. לממ"ד תקני נדרשים גם 2 צינורות איוורור בקוטר 8". מותר להתקין 2 צינורות שפונים לפנים חלל הבית אבל מותר להתקין רק צ"א אחד שפונה לחוץ. החלון חייב להיות מורכב ממסגרת פלדה יצוקה בבטון עם כנף פלדה. כנף הפלדה יכולה להיות 1 נגררת לכיס המאפשר להתקין בו גם תריס ורשת נגררים, או 2 כנפי הזזה כנ"ל או 2 כנפי פתיחה. לא בכל מקום מאשרים, נכון להיום, את כנפי הפתיחה. החלון הפנימי מאלומיניום, חייב להיות חלון אטום עם זכוכית טריפלקס ביטחונית ויכול להיות חלון כנף על צירי צד או "דרייקיפ" עם צירי צד לפתיחה אנכית וצירים תחתונים לפתיחה אופקית.

בכדי שמרחב מוגן דירתי ייחשב כחדר

עפ"י התקנות, הוא חייב להיות ברוחב 2.6 מ ובשטח של 8 מ"ר (דרישת מינימום של פקוד העורף 9 מ"ר ) לגבי גודל מכסימלי יש מגבלה בתקנות תכנון ובניה לגבי גודל חלון של 8% משטח החדר, לפיכך באם רוצים שהממ"ד ייחשב כחדר גודלו לא יעלה על 15 מ"ר.

תרדיס

New member
בהצלחה

ריאלי מאוד, במיוחד במפלס אחד, ללא מדרגות ועם פונקציות משותפות. לגבי הסלון- תתפנק במרפסת שממשיכה אותו בחוץ עם/בלי פרגולה ווטירינה רחבה, זה יספיק. יש מספיק שטח לגינה/וכו' .?

למעלה