זה 150 מ"ר הכל כולל הכל?
או שמותר 150 מ"ר שטח עיקרי - ויש עוד שטחי שירות לא כלולים במטראז' הזה? הממ"ד כלול ב 150? ועוד שאלה - כשאתה אומר 5 חדרים - האם אחד מהם יכול להיות ממ"ד ? (אצלנו למשל הממ"ד הוא חדר עבודה, ואם יהיה לנו אי פעם ילד שלישי אז זה כנראה יהיה חדר הילדים השלישי) ואני משערת שאחד החדרים הוא סלון. זאת אומרת שמדובר על סלון, יחידת הורים, 2 חדרי ילדים וממ"ד? וכשאתה אומר סלון ומטבח גדולים - מה נחשב אצלך גדול? אני חושבת שבתכנון נכון אפשר להגיע לבית חמוד ומרווח - במטראז' הזה. אולי לא יהיו 3 אמבטיות מרווחות עם ג'קוזי, ואולי תוותרו פה ושם על כמה דברים - אבל זה נראה לי בהחלט אפשרי. בעיקרון וכדי לסבר את האוזן - אנחנו בנינו בית קצת יותר גדול - שטוח לגמרי. יש לנו 210 מ"ר בנוי (הכל כולל הכל - כולל ממ"ד וכו') - יש לנו מטבח שלטעמי הוא די גדול (עם פינת משפחה שצמודה אליו השטח שלהם הוא קצת פחות מ 30 מ"ר למיטב זכרוני), פינת אוכל, סלון (משהו כמו 25 או 28 מ"ר), יחידת הורים גדולה (סביבות ה 25 מ"ר גם כן - כולל אמבטיית הורים מאד מרווחת - 7 מ"ר, ואזור הלבשה גדול במקום חדר ארונות צפוף). 2 חדרי ילדים בגודל 12 מ"ר כל אחד, ועוד ממ"ד של 12 מ"ר. יש לנו שירותי אורחים עם מקלחת, ואזור שירות (מין מזווה / מחסן / מטבחון שני) בגודל 6 מ"ר. גיסתי מתכננת עכשיו בית עם פונקציות דומות והיא כנראה תצליח להתכנס לאזור ה 170 מ"ר - כולל הכל. (גם שטוח)