ביתריסטים...

MS6

New member
פששש רותם...

אמא שלך הייתה יו"ר הנהגה בארגנטינה? שאלי אותה אם זה היה בתקופה שבית"ר הייתה במחתרת שם, כי אם כן, אמא שלך תותחית! אגב כמו שאמרתי בעבר, בית"ר היא לא רק תנועה ימנית היא הרבה יותר מיזה, וכן חברים בה שמאלנים רבים (במיוחד ממעו"ז בינימינה). כהנא האלה ממש עצבנו אותי! ח"ח ללבקו שהוריד כפה למוקיון הזה! הם כל הזמן קיללו את ראש הממשלה ואת השרים וכשכולם שרו את התקווה הם ישבו על הרצפה ועישנו. אני ממש התעצבנתי על החבר'ה האלה, ובתחילת ההפגנה כשהם התקרבו אלינו הודעתי להם שאנחנו לא רוצים אותם לידינו והם מביישים את הימין, זה לא עזר ואם אורן (רכז ההדרכה בתנועה) לא היה מפריד בינינו אז הבית"רים היו שוברים שם כמה שיניים
. מעו"ז בית שמש (שוב) שלט בצורה מוחלטת על המעו"זים, הן בדגלים והן בשירי ההפגנות שלנו... וזוהי רק ההתחלה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה (ח-ב-ר-ו-ן ה-י-א...{בדיחה פרטית}).

faith2

New member
מבטיחה לשאול אותה!

ואמממ..................אמממממממממ...........המעו"ז בבית שמש דווקא מלא ימנים קיצוניים לא
? ואני שמחה מאוד שבית שמש שוב שלטה!

MS6

New member
כן, אבל

יש בית"רים ממש מתונים במעו:ז שלנו. אלברט למשל אומר שאין ברירה ומדינה פלשתינית חייבת לקום... אבל בסך הכל את צודקת, המעו"ז שלנו נחשב מעו"ז ימני יחסית לשאר המעו"זים. אבל בית"ר זה לא רק מדינה יהודית על כל שטחי ארץ ישראל, בבית"ר חל איסור מוחלט על מלחמת אחים ועובדה כשדוד בן גוריון הורה ליצחק רבין לרצוח את היהודים על סיפון אלטלנה כששמע שבגין נמצא על האוניה ובכך יוכל להיפטר ממנו, בגין הורה לבית"רי תל אביב שהציפו את החופים לא לפתוח באש על כוחות צה"ל. בית"ר מחייבת אותנו, הבית"רים, לחיות לפי כללי ההדר, היא מחייבת אותנו להיות צייתנים למדינה, לסבול את הדעה של השונים מאיתנו, ובאף צורה כל שהיא לא להיות גזענים. בית"ר הייתה ידועה בשיתוף מזרחים וספרדים בתנועתה. בעוד התנועות השמאלניות שמרו על האף למעלה, ז'בוטינסקי ראה במזרחים "יהודים מופלאים" והורה לפתוח מעו"זים בארצות ערב. הדוגמא הכי טובה "לשיתוף פעולה" בין ספרדי לאשכנזי בתנועת בית"ר הייתה בין מאיר פיינשטיין למשה ברזני זכרונם לברכה, אבל זה סיפור ארוך אז אני אחסוך אותו ממכם.. זה רק חלק מתורת התנועה.

faith2

New member
אז ככה שאלתי אותה ו....

בית"ר בארגנטינה אף פעם לא ירדה למחתרת...רק התנועות השמאלניות ירדו למחתרת- וכייון שבית"ר הייתה ימנית אז.... ואמא שלי הייתה בהנהגה וכמו שאצלנו בממשלה לכל מישהו יש תקפיד אחר (שר האוצר, שר החינוך ובלה בלה בלה) אמא שלי הייתה אחראית על החינוך של הנוער.... אגב! איפה שיעל היום..."המצודה" שם אמא שלי הייתה בתנועה
לפחות אם המיקום לא השתנה- ואמא שלי אומרת שממש לא נראה לה- כי זה מבנה של הסוכנות היהודית. יאיו איזה התרגשות

MS6

New member
שמעתי בקורס הדרכה

שהתנועה הוצאה מחוץ לחוק. הבית"רים נאבקו נגד השלטון ותופעת האנטישמיות שרווחה בארגנטינה. חלק מהם נעצרו ו"נעלמו" כמו יהודים רבים בתקופת השלטון ההוא.

יוסי, כל הכבוד לך!!

ראיתי ביום שני תמונות מההפגנה בעיתון אחד (לא זכור שמו), וראו אותנו מקדימה, כאילו ראו גוש סגול כזה... זה היה מצחיק לדעת שאני הייתי שם... ואולי אפילו אני אחד ממניפי הדגל... יוסי, אתם אחל'ה!!!

MS6

New member
אנחנו שמחים שהצטרפת שמעון!

התמזגת איתנו בהפגנה די מהר, עניין ההשתלבות במעו"ז עבר לך יותר מהר ממה שציפיתי ואני שמח על כך!

תקשיב...

הקטע הוא שפגשתי, כמה, 5 אנשים מהמעו"ז... יש לי עוד מפגש עם כל החבר'ה... טוב, נקווה שזה ילך טוב כמו שהיה אתכם... חוץ מזה שאותך ראיתי בכל מערכת בחירות שהייתה בעיר...

לפני שאני אמשיך לקרוא את כל השרשור

וקרוב לוודאי ארשום כלמיני תגובות פוליטיות שאף אחד לא אוהב אימא שלך מבואנוס איירס?! גם אבא שלי!! גדול!

למעלה