ביתי היחידה בולמית!!

אוה24

New member
ביתי היחידה בולמית!!

ביתי בת 24 בולימית. היא חזרה לגור איתי לפני חודש לאחר תקופה של מגורים מחוץ לבית. הבולמיה היתה תמיד ברקע מאז גיל 16 אבל עכשיו זה טרוף!! היא איבדה את הבושה ומקיאה כל הזמן, לא מנסה להסתיר את הדלי . אני מרגישה שהיא זועקת לעזרה. אני לא ישנה לילה אחד שלם כי אני לא יודעת כיצד לעזור לה. הבוקר התקשרתי לכל מיני מרכזים וזו בירוקרטיה מייאשת . איך אני יכולה לגרום לה לדבר איתי? לאן לפנות? אניחושבת שמטפל או מישהו שהיה במצב זה יועיל הרבה יותר . עיזרו לי בבקשה - היפיפיה הזו היא כל מה שיש לי בעולם !

TinaBa

New member
שלום לך,

נשמע שאת מאוד אוהבת את הבת שלך ושאת ממש רוצה לעזור לה. מהכתיבה שלך נראה ששתיכן במצוקה גדולה ושהמצב בבית מאוד לא קל... אני יכולה לשער כמה זה נורא לראות כך את הבת שלך ולא להצליח לעזור לה...

לגבי הבת שלך-
האם היא טופלה איי פעם? האם היא רוצה היום טיפול? יש בעיה גדולה לתת טיפול למישהי בגירה שלא מעוניינת בכך.
אם היא מעוניינת בטיפול אני מניחה שנוכל לעזור לך למצוא עבורה מקום טיפול טוב (מאיפה אתן בארץ?).
אם קשר בניכן מאפשר את זה, אולי שווה להפנות אותה לפורום הזה. אני מקווה שנוכל להיות לפחות אוזן קשבת, ואולי גם קצת לסייע לה...

ולגביך-
נשמע מהכתיבה שלך שאת אבודה ונמצאת במצוקה.
אני חושבת שבתקופות קשות כאלה שווה שגם את תקבלי טיפול ותמיכה, כך תוכלי לדאוג לשתיכן טוב יותר. האם את מטופלת בעצמך? אולי שווה לפנות לאחד מהמרכזים שמטפלים בהפרעות אכילה ולבדוק האם יש להם הדרכות/קבוצות להורים או טיפול אחר שאת יכולה להתסייע בו...
ממליצה לך גם להצטרף לקבוצה בפייסבוק שנקראת : דורשים טיפול טוב יותר לחולי הפרעת אכילה . יש שם מידע מעניין ותוכלי להתיעץ שם לגבי התמודדות עם הבירוקרטיה המייאשת.

את מומנת להמשיך לכתוב פה אם מתאים לך...

אוה24

New member
רגשת אותי עד דמעות

תודה לך , ריגשת אותי עד דמעות . בעבר ביתי היתה בטיפול של פסיכולוג שגבה כסף אבל שום התקדמות לא קרתה . הסיבה נעוצה בכך שביתי כנראה גם שיקרה לו . הדיאלוג ביננו פתוח והיא תלך לטיפול אם אני אעשה עבורה את העבודה ואמצא מקום ראוי לה.
אנחנו גרות בת"א , היום התקשרת למקומות רבים לבקשת עזרה וכל מה שקיבלתי זה מילים מילים מילים ובירוקרטיה. התייאשתי. אני מוכרחה להציל אותה מהמחלה הזו והיא גם רוצה לקבל עזרה.
לגבי הפורום אני מעדיפה לא להפנות אותה כרגע .
תודה שאיכפת לכם מאיתנו!

TinaBa

New member
זה משמח

שהיא רוצה להחלים ומבקשת עזרה. זה גם מעודד שהקשר בניכן מאפשר שיחה. לגבי הטיפול הקודם שלה- לא מפליא שהיא שיקרה למטפל שלה, זה מאוד שכיח. המחלה הזאת עיקשת ונוטה להיאחז חזק חזק, לכן צריך טיפול טוב ומותאם ספציפית.
הטיפול המיטיבי בהפרעות אכילה כולל טיפול פסיכולוגי, טיפול דיאטני (ספציפי להפרעות אכילה) ובמידת הצורך טיפול פסיכיאטרי. שילוב שכזה אפשר למצוא בד"כ רק במרפאות שמתמחות בכך.
דיברת עם מכון אג"ם?
http://www.reuth-mc.org.il/index.asp?id=2252
איזה מילים ייאשו אותך? איזה בירוקרטיות הערימו?

אני יודעת שזה לא פשוט, אבל אל תתיאשי. אפשר למצוא טיפול טוב ואפשר להחלים.
אני שוב קוראת אותך מאוד דואגת ומאוד מעורבת רגשית (ואיך אפשר לא?), ושוב ממליצה לדאוג גם לבריאותך ולשלומך כדי שתוכלי להיות שם עבור שתיכן.

levshavur

New member
לגבי טיפול

אוה שלום,
מרגש אותי לקרוא שכול כך אכפת לך מהבת שלך. זה לא מובן מאיליו בעניי כי יש הורים שקשה להם 'להסתכל לאמת בעיניים' ולהודות שהבעיה קיימת.
אני חושבת שעצם זה שהיא לא מסתירה ממך ומקיאה בגלוי, זו הדרך שלה לבקש שתעזרי לה (אחרת אני מניחה שהיא הייתה מנסה להסתיר את המצב).
לגבי טיפול: מכון אג"ם שטינה דיברה עליו, הוא , למיטב ידיעתי מקום לא זול, ולא כול אחד יכול לאפשר לעצמו את ההוצאה הכלכלית הגדולה.
את יכולה להתחיל את שלב הבירוקרטיה בללכת אתה לרופא/ת משפחה, ולקבל הפנייה (קיימים מרכזים להפרעות אכילה שעובדים עם חלק מהקופות). אני חושבת שהיה כדאי שרופא המשפחה גם יעשה בדיקות להערכה עד כמה הנזק הגופני חמור, ובאיזו מידה יש חסרים תזונתיים. המידע יכול להיות חשוב עבור הדיאטנית.
לגבי לדבר אתה, תחשבי על זה, היא חזרה הביתה לפני חודש אחד בלבד, זו תקופה קצרה יחסית בשביל להעמיק קשר (אין לי מושג מה היה טיב הקשר ביניכן בעבר). בכול אופן, כרגע נראה לי שחשוב שהיא תרגיש שאכפת לך (אבל בלי ללחוץ עליה) ועד כמה את אוהבת אותה...
דבר נוסף שאת יכולה לעשות, אם נראה לך שהיא תתעניין בזה, זה להביא לה קצת אינפורמציה כתובה, בצורה של מאמרים שמסבירים על המחלה ועל הטיפול בה. זה יכול להיות אפילו משהו שאתן יכולות לעבור עליו ביחד. שוב, במידה ונראה לך שהיא תשתף פעולה. אפשר לבקש מאמרים כאלה בספרייה הרפואית שנקראת 'דעת'. הם ממוקמים אמנם ב'יד שרה' בירושלים, אבל שולחים את המאמרים לכול הארץ (בעבר זה היה בחינם, ואני מקווה שזה עדיין כך) יושבים שם מתנדבים אנשי מקצוע: רופאים, אחיות, בעבר הייתה גם דיאטנית (אני מקווה שהיא עדיין שם, או שיש מישהי במקומה). ישאלו אותך כמה שאלות, על מנת להתאים את החומר שהם שולחים ספציפית לצורך שלה. (ייתכן ויש להם גם מידע להורים, שווה לשאול אותם).כול מידע שאת מוסרת להם נשאר חסוי. זה מספר הטלפון שלהם: 02-6444500
שיהיה בהצלחה!!!
לבשה.

למעלה