ביתי בת ה-4

טוויניז

New member
ביתי בת ה-4

ביתי כמעט בת 4 והרבה פעמים היא "דוחה אותי מעליה" אומרת לי מילים כמו "אני שונאת אותך" או "קשה לי איתך" "אני לא חברה שלך" "לא רוצה לדבר איתך" כשאני הולכת להביא אותה מהגן היא רוצה שאבא יקח אותה. לבעלי היא לא עושה את זה היא דווקא מאוד מחוברת אליו. אני לא יודעת באיזו דרך לגשת אליה, איך לדבר איתה ולקרב אותה אלי. מה עושים במצב כזה, מאוד לא נעים. היא ילדה שאפשר לדבר איתה כמו אל גדולה והיא מבינה השאלה מה אומרים ואיך עושים זאת בצורה ובדרך הנכונה.

נטעטע

New member
אצלנו יש שוקולד כי אנחנו אוכלים

כל עוד מורן לא ביקש הוא לא קיבל, מהרגע שהתחיל לבקש מקבל מדי פעם אם זה לפני ארוחה או לפני השינה אז לא, ותמיד רק קוביה אחת, לפעמים גם אני דואגת להציע בלי שמבקש, הייתה תקופה שאכל הרבה, עכשיו אוכל פחות מפעם בשבוע.

נטעטע

New member
רק עכשיו ראיתי שהתגובה לא במקום שלה

שייכת כמובן לשרשור על השוקולד

צימעס

New member
אם תכתבי אותה מחדש

בשרשור השוקולד, ניתן יהיה למחוק אותה מפה.

irisgh

New member
את יודעת

הרבה אמהות סיפרו פה לא מזמן משהו דומה שהבנים אומרים לאבות. תחת הכותרת של 'תקופה אדיפאלית', בה הבן מת על אמא, והבת מתה על אבא. אולי מישהו יכול למצוא את השרשור הזה? זו רק התחלת תגובה כי אין לי הרבה זמן. אני יודעת שזה קשה ופוגע. אבל יעזור לך לדעת שאת לא היחידה? מה שבעיקר לעשות: כך או כך את אמא שלה. בעלי, כשבני אומר לו 'אני לא אוהב אותך', עונה 'אני כן אוהב אותך' 'אני מתגעגע אליך' וכד'. נותן לו את ההרגשה שאמנם הילד לא רוצה אותו, אבל הוא, האבא, תמיד ממשיך לאהוב ולרצות את הילד. לא מוחקים את ההרגשה של הילד, אבל מחזירים אותה לפרופורציה. (הרי אצל ילדים הרגשות מתחלפים. בעת כעס הם 'שונאים' 'לא חברים', ואח"כ נזכרים כמה הם תלויים ורוצים. אולי תוך רגעים. אולי תוך חודשים. בכל מקרה, זה ישתנה.). ובני באמת, בזמן האחרון, הפחית מאוד מביטויי ה'לא אוהב' כלפי אבא, ועבר לביטוי יותר מתון שהוא אוהב אותי הכי ואת אבא פחות.

ר של דן

New member
בגיל הזה הכל אצלהם שחור ולבן

כשהיא אומרת לך את זה את יכולה להגיד לה שאת אוהבת אותה בכל זאת, ועוד דברי חיבה. כשביתי אמרה לנו פעם שהיא לא רוצה נשיקות מאיתנו, אני אמרתי שאנשק אותה עד שהיא תתעייף לנגב ואיתי אמרה שהיא לא תנשק, את רואה את ההבדל בגישה? לאחר שהארתי את תשומת ליבה היא הבינה איפה טעתה. אל תגידי לה שאת לא חברה שלה וכדומה, אימרי לה רק דברי חיבה.

ר של דן

New member
בגיל הזה הכל אצלהם שחור ולבן

כשהיא אומרת לך את זה את יכולה להגיד לה שאת אוהבת אותה בכל זאת, ועוד דברי חיבה. כשביתי אמרה לנו פעם שהיא לא רוצה נשיקות מאיתנו, אני אמרתי שאנשק אותה עד שהיא תתעייף לנגב ואיתי אמרה שהיא לא תנשק, את רואה את ההבדל בגישה? לאחר שהארתי את תשומת ליבה היא הבינה איפה טעתה. אל תגידי לה שאת לא חברה שלה וכדומה, אימרי לה רק דברי חיבה.

למעלה