בישמזל

מיטללל

New member
בישמזל

יש לי חברה, נקרא לה ג'. אני חברות דיי טובות. פעם יותר. כיום טיפה פחות. בכ"מ, יש לי איתה בעיה חמורה, תמיד שמסתובבים איתה היא באה באה בלי כסף. וזה כאילו מובן מאליו שצריך לשלם עליה. פעם פחות שמתי לב לכך אבל לפתע זה הכה אותי. המצב הכלכלי שלה לא מרהיב (של מי כן?) אבל עדיין.... השיא היה היום. היא הציעה שנלך לאכול. נפגשנו... ו... היא שכחה ארנק
ואמרה לי בשיא האלגנטיות: "אז תוציאי כסף?" לא יודעת מה לעשות לא ממש נעים לי לדבר איתה על זה אני לא מבינה.. אין לך? סבבה. תחסכי.. אבל ככה עושים? יאללה מה עושים ?

לא יודע מה לומר לך

כשאנחנו יוצאים, כל פעם מישהו אחר משלם. לדעתי, אתם לא הפרייארים שלה, עם כל הכבוד... תסבירי לה בעדינות שזה לא יכול להמשיך.

RVD18

New member
את חייבת להעיר לה

ולהגיד לה שזה לא בסדר ושאולי היא לא שמה לב אבל זה קורה הרבה וזה נראה לא בסדר מצידה. תדברי איתה יפה. חלק מלהיות חבר של מישהו זה גם להעיר לו אם הוא עושה משהו לא בסדר,זה לטובתה. זו דעתי בכל אופן.

המממ... תדברי איתה..

הממ אני בטוח שהמצב שלה לא טוב ובטוח שהיא לא אוהבת להיות תלויה בחברות שלה אבל... עד שתתחתני עם איזה אוליגרך.. תסבירי לה יפה ובעדינות.. דברי איתה תסבירי לה שזה קשה לך לשלם עליב כל הזמן ואם היא לא תבין.. שתלך לחפש..

Cobe Anan

New member
האמת? עם כמה שאני רחוק מהדת..

יש בהלכה פתרונות לכל מיני מצבים מעניינים. להעיר לה זה עניין בעייתי, משום שזה יציב אותה במצב לא נוח. סביר להניח שהיא רוצה להסתובב איתכן, והמצב הכלכלי באמת לא משאיר לה ברירה אלא לבקש "טובות". מהצד השני, גם להציג את העניין כ"תרומה" בכל פעם יגרום לה להרגיש חברה סוג ב`, כזאת שחיה על נדבות. מהצד שלכן זה בכלל מציק, להרגיש שאתן צריכות לקנות את הזמן שלכן איתה, וכן, אתן יוצאות כאן די פראייריות. פיתרון? ג`: "אוי, אין לי כסף.. את יכולה לשלם עלי?" מיטללל: "אה, צריכה הלוואה? אין בעיה, אני אלווה לך קצת כסף. אבל תשתדלי להחזיר לי עד יום שישי, כי אני יוצאת ואני קצת לחוצה..." נראה לי שאחרי כמה פעמים כאלה, או שהיא תתחיל להחזיר, או שהיא תפסיק לבקש. אם לא, אז זאת כבר שפלות, ואני לא בטוח כמה טעם יש בחברות שכזאת..

נימשון

New member
היא חברה שלך, דברי איתה

תגידי לה בצורה מאוד ברורה שאן לך כסף לשלם עליה כל פעם ושאם לא הביאה כסף אז תבלו בלי לבזבז כסף. אחרי שהיא תבין שאת רצינית היא תקלוט את המסר ותפסיק עם זה אך אם לא תדברי ותתנהגי בצורה חד משמעית היא תמשיך לחלוב אותך.

מיטלי

אני בהלם. בחיים לא שמעתי על התנהגות כזאת, למה שאת תצטרכי לשלם עליה באופן קבוע? את לא צריכה להסכים לזה, בפעם הבאה לפני שתכנסו למסעדה תשאלי אותה אם יש לה כסף וארנק ואם אין לה אז לא הולכים. אני ממש בהלם מהחוצפה שלה, היא ממש מנצלת ובלי בושה בכלל

מיטלי תשמעי

יש פה שתי אפשרויות אם היא חברה מאוד טובה שלך תחליקי רק תגידי לה שגם המצב שלך לא טוב ולא בגישה מתנשאת כאילו בלי לריב ברוגע היה לי מצב דומה חבר שלי התחיל פתאום לא לצאת איתנו התחיל להתרחק ואני קלטתי מה הקטע שלו באתי אליו אמרתי לו מה קרה אין לך כסף הוא אמר שהמצב שלו לא משהו באתי ואמרתי לו תשמע אחי בוא תצא איתנו נצא למקום בלי דמי כניסה אני יזמין אותך לבירה פעם בשבוע שיהיה לך תחזיר לי וואלה באמת ברגע שהוא מצא מקום עבודה הוא החזיר למרות שכבר אמרתי לו לא משנה 400 פלוס מינוס לא יעשו אותי עשיר או עני אבל הכל שאלה של מה הקרבה ביניכם אם היא חברה טובה תבואי אלייה בגישה חברית ואם היא לא כל כך חברה טובה תשמעי ל"כה ציפיתי ליום"

למעלה