בישול לילדים נכון?

בישול לילדים נכון?

אתמול חגגנו את החג אצל הבת שלי הנכדה שלי כנראה החליטה ללכת בעקבות האמא והסבתא שלה והכינה לי הפתעה (מתברר שהיא מכינה כבר מזמן) , עוגת שוקולד טעימה מאודדדדדדדדד כמובן שלקחתי את המתכון לעוגת השוקולד מהנכדה והכנתי עם כמה תוספות לעוגה כמו - אגוזים קצוצים ושוקולד ציפס. כן כן הסבתא לקחה מתכון מהקטנטנה בת ה-9 וחצי

כך זה נראה העוגה שהכנתי מקרוב

המתכון לעוגת השוקולד 2 כוסות קמח רגיל 1 שקית א.אפיה 1 כוס מים 1 כוס שמן רגיל 3 ביצים - לא להפריד קמצוץ מלח 4 כפות קקאו 1 שקית א.ואניל (תוספת שלי) 50 גרם אגוזים קצוצים (תוספת שלי) 1/2 כוס פצפוצי שוקולד (תוספת שלי) אופן ההכנה לערבב את כל החומרים היטב , לחמם תנור היטב לאפות בחום 170 מעלות כ-45 דקות.

yaelli10

New member
היי, חדשה כאן עם שאלה

ראשית העוגה נראית שיגעון !!!!!!!!!!!!!!!!! לפני כמה שבועות בנינו מטבח חדש וזה העיתוי המוצלח שלי להיכנס לפורום הנפלא הזה. כבר אפיתי עם הקטנה (כמעט בת 4 )עוגיות מוצלחות שקצרו מחמאות. שאלה לגבי העוגה - הכמויות מתאימות רק לתבנית המוארכת כמו שבתמונה? איזו גודל תבנית זאת? יהיו לי בעתיד עוד שאלות של טירונית, זו הפעם הראשונה בחיי שיש לי תנור ומטבח של ממש.

ברוכה הבאה חמודה וכיף לשמוע שהקטנה

כבר שותפה שלך במטבח. המתכון הוא ל-2 תבניות חד פעמיות מאורכות - מכסף לא מקרטון.

מרוב התלהבות שכחתי לרשום -

לפני הציפוי שוקולד, להשקות את העוגה החמה עם הכנת 1/2 כוס נס קפה (ללא החלב) ורק אחר"כ לצפות עם השוקולד.

דנייאלה

New member
כל הכבוד שוש@ לנכדה ולך

וואלה עוגה קלה להכנה ונשמעת טעימה

yaam1

New member
היי יעלי ../images/Emo13.gif

איזה כייף לבשל עם הילדים, בני בן 4 ותמיד עומד לידי על כסא ועוזר בבישולים.. אנחנו אוהבים מאוד לאפות יחד עוגות ועוגיות, הוא זה שמחזיק את הבלנדר הידני וזה ששופך את המרכיבים לקערה. רציתי לתת לך הצעה לקישוט העוגיות: לפני האפיה בני מקשט אותן בסוכריות עדשים או שוקולד ציפס , העוגיות נראות צבעוניות ויפות. אנחנו משתמשים בצורות של הפלסטלינה וכך יש לנו עוגיות בצורת חיות נחמדות. בהצלחה

המנומשת

New member
וואוו איזה יופי,ילדים כיום לומדים

יותר מוקדם לבשל
בתי הבת -3 מיד מביאה כסא למטבח ואומרת לי "אמא את צריכה עזרה בבישול" ואני מסתכלת עליה ורוצה מיד לאכול אותה

choopi3

New member
איזה יופי../images/Emo140.gif

גם אני גיליתי שזה עובר בגנים המשפחתיים - הקטנה שלי (3) גם מתענינית וכל פעם שאני אופה היא עולה על כיסא לעזור לי לערבב

ישש יאמייאיזו עוגה קלילה ויפה ואיך

הכינה הנכדה
את הציפוי שנראה מאוד מאוד טעים יפה מבריק ומגרה? שהייה לכולם חג שמח ויום יפה נעים ומתוק חיבוק|

../images/Emo51.gif לכולם והציפוי

2 כפות קקאו גדושות 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה 1 כוס מים אפשרי להוסיף 2 כפות ליקר כלשהו (לא לילדים) לבשל על אש בינונית את כל התערובת תוך עירבוב מתמיד עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה. לשפוך את הציפוי החם על העוגה בעודה חמה.

pirge

New member
../images/Emo24.gifנכדים בעקבות הפורום. שושי

איזה נכדה מדהימה. כל הכבוד. נחת. העוגה נראית עסיסית וטעימה מאד.

למעלה