בישול במיקרו בכלי זכוכית שלא מתאימה למיקרו

בישול במיקרו בכלי זכוכית שלא מתאימה למיקרו

יש לי כלי זכוכית שאינני בטוח שמתאימה למיקרו. מה עלול לקרות אם אבשל בה במיקרו? ומדובר בבישול של כ15 דקות. האם עלול להיות נזק למיקרו (אם הכלי יתפוצץ), או שרק הכלי זכוכית יכול להשבר (והנזק רק לכלי ולמזון וניקוי הלכלוך)?
 

רשר

Well-known member
מנהל
אם יש חשש אין חשש! נסה לבשל קצת מים בכמות שלא תגלוש מהצלחת

שמתחת לכלי,
מבחינה טכנית זכוכית לא מגיבה לקרינת מיקרוגל אבל יתכן שהזכוכית המסוימת כוללת חומרים נוספים הרגישים למיקרוגל ומגיבים בצורה לא אחידה ומאחר ולבסוף התבשיל יכנס לפה של בני ביתך - אני קניתי כלים מתאימים
המחיר סביר, התוצאה מעולה בדיוק כמו בסיר על הגז או חשמל רק בחצי הזמן
https://www.almog-tech.com/items/22..._cHdu9OkQ61fuHYjLxIxr7GsSi2-ViO0aAo3aEALw_wcB
 
תודה, גם על הקישור. אילוץ בריאותי מחייב גודל מסוים של הכלי

והכלי בקישור מדי גדול (לא אטריח בהסבר מדוע). אני צריך כלי בקוטר בסביבות כ13-16 ס"מ וגובה מקסימום 15, עדיף עם ידית. וחשוב זכוכית ולא פלסטיק. אם תדע על כלי זכוכית טובים למיקרו ושמתאימים לתנאים הללו אודה על הפניה.

ניסיתי כעצתך לבשל מים מספר פעמים ועבר בשלום. אבל זה היה רק 2-3 דקות
והבישול המדובר כ15 ד'.
לגבי מה שכתבת "יתכן שהזכוכית המסוימת כוללת חומרים נוספים הרגישים למיקרוגל ומגיבים בצורה לא אחידה ומאחר ולבסוף התבשיל יכנס לפה..", תן לי להבין, האם התכוונת שאולי המולקולות שבזכוכית עלולים לחדור לתבשיל גם אם הכלי לא יתפוצץ?
 

רשר

Well-known member
מנהל
בקישור יש כלי של יצרן המייצר הרבה כלים בגדלים שונים

בחר ממבחר הכלים המיובאים או יבא ישירות,

זכוכית שאינה מיועדת למזון, בישול, מיקרוגל יכולה להכיל מתכות ישירות או כתחמוצות לגוון, לבדולח(עופרת), לחוזק, או סתם שאריות בכור הזכוכית מנגלה קודמת, אין כל צורך להסתכן כשיש מגוון עצום של כלי בישול למיקרו,
כלי בישול חייב לכלול אמצעי לשחרור לחץ, להחזרת נוזלים מהאדים שהתקררו, ידיות, והוראות בישול למוצרים עיקריים המקובלים בבית
 
למעלה