בירות...
prost!

shirely

New member
בירות... ../images/Emo72.gif prost!

חבר'ה חבר'ה רגע רגע... קשה שלא לקרוא ולהגיב.. אכן הבלגיות נהדרות (הבירות, אני עדיין לא לסבית, בפעם האחרונה שבדקתי..) ובבלגיה יש אכן אווירת שתייה חמימה ומטומטמת (הם משתינים בקיר כל הזמן.. יצא לי להיות בפסטיבל מוזיקה בבלגיה והכל מסביב השתינו בפומבי) אבל... מה עם הבירות הגרמניות? חבר'ה, באמת! קצת כבוד... בארץ מעריכים יותר מדי את הבלגיות ופחות מדי את הגרמניות. האמת - מעניין אותי - אולי נפתח בסקר בירות? מי אוהב מה? אז יאללה, תתחילו. אני עם הגרמניות. דווקא הבהירות, אבל לא חסרות כהות טובות. (למזלי לפחות את WEIHENSTEPHAN מביאים לארץ.. עשו טובה) ואגב - מי העם הארופאי ששותה הכי הרבה בירה? כל הזמן אני שומעת תשובות אחרות לשאלה זו... אם זה היה "שותה" בכלל אולי זה האירים, אבל בירה - מה התשובה לחידה? הגרמנים? הבלגים?

Tonjin

New member
אמריקאיות!

להערכתי שתיתי כבר כמה מאות סוגי בירה שונים בכמה וכמה מקומות בעולם (בכל חמשת היבשות) ועדיין בניגוד לכל הציפיות והתיאוריות הבירות הכי טובות שטעמתי היו מ-Micro Breweries בארה"ב... נכון, רוב הבירות של המבשלות הגדולות שם בקושי ראויות להקרא בירה, אבל אלו שהוקדשו להן יותר זמן ותשומת לב בד"כ לוקחות את הבירות של שאר העולם בהליכה...

../images/Emo47.gif../images/Emo72.gif בלגיות

כן, במדינות רבות יש פה ושם מבשלות בירה כפריות שנותנות בירה טובה, אבל במדינה של 10 מליון תושבים שיש בה 600 מבשלות בירה שונות (!), ושהבירה שמוצאים בה בכל סופרמרקט עומדת בקריטריונים של בירה כפרית, לבירה הביתית יש סף ציפיות גבוה יותר מאשר בכל מקום אחר בעולם והתוצאות בהתאם

Tonjin

New member
הכל רומנטיקה....

בלגייה 10 מיליון אנשים ו600 מבשלות - יחס של מבשלה אחת ל16,66 אנשים... פורטלנד (אורגון) 530,000 איש ו-30 מבשלות - יחס של מבשלה ל 17,666 אנשים בנד (אורגון) 36,000 איש ו-3 מבשלות - יחס של מבשלה ל12,000 איש כמובן שבכל סופרמקרט תמצא גם מבחר גדול של בירות מהשכנות מצפון ודרום (ושינגטון וקליפורניה) ומצפונה יותר ודרומה יותר (קנדה ומקסיקו) וזה בלי להתייחס לשאר ארה"ב... כרגיל ארה"ב נופלת כשמסתכלים עליה במשקפיים רומנטיות וכרגיל היא ממצבת את עצמה בכל זאת במקום גבוה כשמחדדים את הפוקוס.... חוץ מזה, עזוב מספרים.... הטעם, הטעם....

גנגי

New member
במבשלות הקטנות

יש בירות מופלאות ממש. אני מדברת על אמריקע. ואני, למי שטרם יודע, שתיינית בירה רצינית ומתמידה. מעדיפה כהות, כבדות, מרירות.

Tonjin

New member
אם לא הייתי יודע שאת מדברת על

בירה הייתי משוכנע שאת מתכוונת לעובדות שלוקחות ממך את ה-Toll על הניו-ג'רסי טרנפייק.... (או המוכרות של הכרטיסים בסאבווי בניו-יורק)

דבר אחד בטוח:

לא הברזילאים.
הרבה דברים טובים הם יודעים לעשות, אבל הבירות שלהם מזעזעות ברמות בלתי נסבלות.

erana75

New member
אני מעדיף צ'כיות ../images/Emo68.gif וישראלית

אני מאוד אוהב את הבירות הצ'כיות - פילזנר ליתר דיוק. אני גם מאוד אוהב הייניקן. ואני מקווה לא להיסקל אבל אני אוהב גולדסטאר (דרך אגב איך אומרים את זה באנגלית ?) ובהזדמנות זו - במתחם הסינמה סיטי פתחו לפני מספר חודשים בר אירי. יש המון סוגי בירות לבחירה, לא תשמעו על כל בירה שנייה - "זה נגמר" והמקום מדהים עם מוזיקת רוק\פופ קלילה ולפעמים גם "Lord of the Dance". המחירים סבירים - ובמחיר של נסיעה לרמת השרון וכמה משקאות, ההרגשה (לפחות למספר שעות) כאילו טסת מספר שעות לפאב אירי אמיתי.

Tonjin

New member
OK, רומנטיקה ונוסטלגייה גם...

גם אני מוצא את עצמי לפעמים מתגעגע לגולדסטאר וכשאני עוצר לחשוב למה אלו (שלמעלה) הן התשובות שאני נותן לעצמי...

shirely

New member
חיזוק

אני רק רוצה לחזק את האמירה - המקום (שנקרא אגב TEMPLE BAR) הינו בר משובח ביותר, אכן בעל מספר לא מצומצמם בכלל של בירות (בעיקר לאוהבי הבלגיות, שוב) מכל העולם ואווירה אירית אמיתית! מרגע שנכנסים לפאב, ושוכחים שנמצאים במתחם של בתי קולנוע, שוכחים גם שנמצאים בארץ... חוויה לכל הדעות. במיוחד מומלץ לבקר שם כאשר נמצאת שם הלהקה שלהם, שנדמה לי שהיא אירית אמיתי, בכל מקרה מנגנים מוזיקה אירית אמיתית מכל הלב. ואם לא, אז יש מוסיקה - אירית כמובן. הרבה "לורד אוף דה דנס" המשובח כמו שכבר הוזכר לפני... תהנו! (שונה באווירתו מהבר האירי בת"א למי שמכיר, ה"מוליבלומס". לא לשם השוואה מי יותר טוב, אבל שונה)

Tonjin

New member
אני בסביבה, אבל לא הנכונה....

המקור שלך בסינית, אני אמור להתחיל לקחת כמה שיעורים ספוראדיים החל מהחודש הבא, תחזור אלי בעוד כמה שנים.... מאחר והסימניות זהות ברוב המקרים אני יכול להבין חלק מהן אבל הרושם הכללי לא יהיה יותר מדויק משל הדג... מה גם שהוא בודאי מכיר הרבה יותר סימניות ממני. מניסיון אבל, בגלל האידיאומטיות של השפות המזרחיות התרגום הממוחשב שלהן קשה יותר (הרבה בגלל שמות, Narumi לדוגמא יתורגם ל-beautifully becoming או Forming Beauty וגם בגלל שלא תמיד המילה מורכבת מהמשמעות של הסימניות אלא לפעמים רק מהצליל הפונטי שלהם), כך שיש הרבה מוץ להפריד מהתבן שמתקבל וצריך להתמודד עם הרבה יותר מאשר הבעיות הרגילות של תחביר ודקדוק ושל בשר רקוב ווודקה טובה... מה שכן, אני גם משתמש בדג ומוצא אותו בהחלט יעיל בשימוש מושכל...

למעלה