בירות שאלה...

בירות שאלה...

למנוסים מבינכם בבירות, איזה בירות אני יכול למצוא שהן מזכירות בטעמן את הוגרדן/לף בראון?

זה שתי בירות מאוד שונות

אני בוחר בכוונה דברים שיש בפאבים מצויין ולא דברים איזוטריים הוגרדן - בסגנון (חיטה חמצמצה וקלה) ויינשטפן ופאולנר לף בראון - ניוקסטל, מהפחות נפוצות: Brooklyn Brown Ale, ג'מס 8.8 (מעט יותר כבדה)

אם...

ויינשטאפן ופאולנר טעמתי ולא אהבתי בכלל, יש דברים אחרים שדומים להוגרדן? ניו קאסל טעמתי-לא התרגשתי,

omef

New member
איי בג טו דיפר

סליחה, אבל איני מסכים עם ההמלצות... הוגרדן היא למיטב ידיעתי קשה מאוד לתחליף. בירת חיטה בלגית אינה דומה לבירת חיטה גרמנית - הבלגית מתובלת בזרעי כוסברה וקליפת תפוז. אני מעריך שהתחליף הראוי יהיה סט. ברנרדוס וויט אבל לא טעמתי אותה (אני לא אוהב את הז'אנר). בקשר ללף ברון - כנ"ל, היא בלגית ולכן מתובת ומתוקה. הניוקאסל וכל בראון אייל אחר אולי יהיה מתקתק אבל בצורה אחרת מכיוון שאינן מתובלות. באיזור של לף ברון אפשר למצוא את כל הדאבלים בלגים האחרים (קסטיל, שימאי וכו') וגם של לה-טראפ. אני חושב שצריך לחכות לאדון סי-גל שיאמר את דברו.

לא אוטוריטה בתחום, אבל מסכים איתך

הסן ברנרדוס ויט היא באמת די דומה, ואני מאוד אוהב אותה. טעם עשיר יותר מההוגרדן. אבל הבנתי שהייצור שלה הופסק - אפשר למצוא בקבוקים פה ושם. אם אתה מחפש את הטעם של התפוז וזרעי הכוסברה, ממליץ על ווטרלו טריפל. היא לא חיטה כמובן, אבל קלילה יחסית לטריפל וקצת קרובה לחיטה. הלף ברון מתובלת ומתוקה, אבל גם בעלת טעמים קלויים שאני פחות אוהב. נראה לי שמקשוף היא הקרובה ביותר שטעמתי. אבל למי שאוהב אותה - ממליץ על סן ברנרדוס פריור 8. הם לא דומות, אבל אנשים שאוהבים אחת נוטים לאהוב את השניה.

Desert Seagull

New member
שני הסנט שלי

אם הוגארדן הבחור אהב וויינשטפאן ופאולנר זה אכן מציב קצת קושי...לי קשה מאוד להבדיל בין בירות חיטה "רגילות". יחד עם העובדה שקיים הבדל בין חיטה בלגית למקבילתה הגרמנית, לא הייתי פוסל ארדינגר ואולי אפילו פראנציסקאנר. מה שלדעתי עשוי להיות קרוב זה הסמואל אדאמס סאמר אייל. לגבי ווטרלו טריפל, המרקם והחוזק האלכוהולי של הבירה שונים לחלוטין והייתי ממליץ עליה בעירבון מוגבל. באשר ללף בראון, היא אייל בלגי חום ופחות דומה לדעתי לדאבל. בסגנון שלה הייתי ממליץ על מק שוף. יחד עם זאת, ולמרות השוני האלכוהולי, הייתי ממליץ גם על סן ברנרדוס פריור 8 ועל גאודן קארולוס קלאסיק.

ככה:

לף ברון - סגנון (בערך):Dubbel - סט. ברנדרדוס פריור, שימאי רוג' (רד) או כל משהו עם דוBל בשם. הוגארדן - סגנון: Belgian Witbier - סט. ברנרדוס וויט, בלאנש דו ברוסלס, דנסינג קאמל וויט, פלוריס וויט. כל הבירות הנ"ל ניתנות להשגה בארץ.

rustynail

New member
דעתי...

בנוגע ללף בראון, אני תומך בהצאת המק שוף והפלורף לטעמי גם הרדיוס תהיה מהנה, או הוגרדן הפרי האסור במידה ותמצא. בנוגע להוגרדן, אני מניח שאתה מתכוון לרגילה שקיימת מחבית, אז אני לא יודע אם עדיין קיימת בארץ אבל בזמנו הייה את ויקסה ויטה בייבוא של טמפו, אז היא נראית לי בחירה מוצלחת, השאר פחות בכיוון.

omef

New member
עדיין קיימת

בפוסטר בפרישמן-שלמה המלך יש. וגם בזמן אמיתי יש ברז :)

למעלה