בירות למתחילים

• פותח הנושא Chco
  • פורסם בתאריך

Chco

New member
בירות למתחילים

הי
לא מזמן התחלתי להתעניין בבירות למניהן ורציתי לקבל המלצות למתחילים...
עד עכשיו יש לי העדפה ברורה לבירות "הלבנות" (נגיד אהבתי את קרלסברג, גולסטאר שנאתי וטובורג לא ממש התלהבתי... בקיצור המתוקות יותר).
אני מתכוון לבירות נפוצות (שאפשר למצוא בכל מקום).
אז איזה בירות אתם אוהבים וממליצים?

תודה

nukke

New member
בירות בהירות

צ'כיות וגרמניות.
מפחית: SPATEN וLOWENBRAU. שתיהן זולות יחסית, מגיעות בפחיות של חצי (אולי גם בבקבוקים), מרעננות ועם טעם נעים של לתת. איפה? בחנויות אלכוהול ובטיב טעם.

בפאב: פילזנר אורקוול וסטארופראמן הצ'כיות.

מה עם בירות חיטה, ויינשטפן ודומותיה הולכות?

knappertsbusch

New member
המלצות מעולות

גם לשפאטן וגם ללוונבראו יש את ה"קצת יותר טעם" הזה
ששם אותם רמה אחת מעל ללאגרים-תעשייתיים-מצויים.
שפאטן מגיע גם בבקבוקים של חצי, לוונבראו מצאתי בארץ רק בפחיות.

בירות זה לא רק איילים מפונפנים...

nukke

New member
הלם קרב

בסתיו האחרון בן זוגי ואני נסענו לשבועיים לבלגיה וגרמניה. הוא התעקש להתחיל בגרמניה וכך העברנו שבוע בשתיית לאגר טרי-טרי, ריחני וממלא.
המעבר לבלגיה היה קשה, ואנחנו אוהבים בירות בלגיות. הטעמים היו עשירים מדי, השתיה מבקבוקים (רוב הזמן) - מוזרה.

בארץ, בגדול, כל בירה גרמנית שלא נמכרת במחוזות ה4 ב-10 (שכבר מזמן הפך ל4 ב-16) היא הימור בטוח למדי.

Chco

New member
תודה

תודה!

קצת קשה לי להגיד עם בירות חיטה הולכות או לא כי עוד לא יצא לי להשוות טעמים בין הסוגים השונים.
אני ממש ממש מתחיל בנושא (למרות שקראתי לא מעט עדיין אני לא יודע כלום על כל הטעמים וכו'...) ורציתי לשמוע על המלצות. אז תודה! ואני אנסה! :)
אם למישהו יש עוד כל מיני סוגים אני אשמח לשמוע

eran735

New member
קצת קשה לי לקבוע לגבי הטעם שלך

ממה שכתבת אבל כמו שהציעו מעליי בירות חיטה(הכי טובה לדעתי זאת הפראנסיסקר) וגם אם בכל זאת אתה רוצה ללכת לחנות משקאות יש ישראליות מצויינות כמו המלכה הבהירה והאדומנית שיש בהן גם מתיקות מסויימת. בנוסף גם הבלונדינית של אסיף מעולה

קטונתי מול החברים שמעלי, אבל אולי תאהב את

הסגנון המתקתק והמלא של איילים דווקא? הייתי מתחיל פשוט וישראלי - נגב אמבר אייל קרה כקרח.

עוד אמליץ על פאולנר (חיטה גרמנית), שהיא קצת מתוקה לעומת חיטה אחרות (שבולטות בחמיצות מרעננת ולא במרירות).

את שתיהן אפשר למצוא בסופרים וחנויות משקאות כמובן.

לבסוף - בירה שטעמתי לאחרונה והרגישה לי עדינה ואף קצת אנמית היא אסטרלה גליסיה (יש בדרך היין). אני חושב שהטעם הקליל והחלש שלה דווקא יכול לדבר למתחילים.

אתה גם יכול לקפוץ לפאב ה׳פורטר אנד סאנס׳ בת״א, ולהתנסות שם במגוון רחב של סגנונות במסלולי הטעימות שלהם. לא האופציה הזולה בהכרח, אבל חוויה!

daviel

New member
פילזנר אורקוול -

אחת האהובות.
אבל נראה לי שמהפילסנרים אני אוהב יותר את krombacher - בסביבות 10ש"ח ברשת "קשת טעמים".
חיטה זה בדרך כלל פרנציסקנר או הוגרדן שהיא קלילה יותר מבחינת טעם.
אני חייב לנסות את הכחול-לבן שהציעו כאן כי בינתיים לא ממש התלהבתי ממה שניסיתי...

nukke

New member
בהמשך להמלצה על מסלולי טעימות

מוצע בברים נוספים בתל אביב, השטרן ונורמה ג'ין, וגם בכל ברו-פאב (פאב-מבשלה: ג'מס בפתח תקוה, פאבו בזכרון, דאנסינג קאמל בתל אביב).

כוסות קטנות, מבחר גדול, שיאפשר לך להתרכז ולהבין מה את/ה אוהב/ת, להפתח לטעמים חדשים ולא להתבאס יותר מדי על הימור שהתגלה כלא מוצלח.

עוד דבר וסליחה על החפירה, אם את/ה רוצה להבין מה את/ה שותה, תשתדל/י לשתות מכוס, ולא ישר מבקבוק-פחית. בירה נמדדת גם לפי הצבע והמון לפי הריח. לגימה מבקבוק בעצם מאיינת את חוש הריח.

למעלה