בירור

Lithuanian

New member
בירור

שלום רב לגולשי הפורום, ברצוני לאתר מוסדות מחול טובים בהולנד המקבלים אל שורותיהם סטודנטים זרים. האם יש הקלות והטבות עבור סטודנט ישראלי המחזיק באזרחות אירופית (גרמנית,למשל)? עד כמה יקרה המחייה בהולנד לסטודנט? תודה רבה.

Fair game

New member
אז ככה

אין בעיה ללמוד באוני בהולנד והם מקבלים סטודנטים זרים יש כמה אוני שיש להם תוכנית בינ"ל והלימודים באנגלית לברור תנאי קבלה מחיה וכו עליך לפנות לאוני עצמה יש מידע באתר השגרירות וכן תחפש בגוגל בהצלחה

מלפפiן

New member
היי,

אז ככה, אני לא יודעת בקשר למוסדות מחול, תנסה אולי בקישור ששמתי, בכל מקרה אני יודעת שאם יש לך אזרחות אירופאית אז אתה משלם שכר לימוד נמוך יחסית (כמו ששאר ההולנדים משלמים), בשנה האחרונה, העלו את שכר הלימוד באוניברסיטאות לסטודנטים זרים - לא אזרחי אירופה. בכל מקרה, תנסה בפורום לומדים בחו"ל, יכול להיות שהם יודעים יותר. בהצלחה!

אז ככה

אני בהולנד כבר ארבע וחצי שנים ומתה על הגבינות ההולנדיות... באתי לנסות לגור במקום אחר לתקופה, התאהבתי ונשארתי... את ההולנדי שלי פגשתי כשהייתי פה כבר שנתיים ואנחנו מתחתנים ביוני הקרוב. כשהגעתי לפה עבדתי בבית ספר בין לאומי וכיום אני לומדת לתואר שני. ההתחלה לא היתה קלה אבל היום כבר יש לי הרבה חברים / מכרים הולנדים וגם ישראלים כמוני שחיים פה. ובקשר למלפפונים - יש גם אלברט היין שמוכר אותם ב Buitenveldert הוא נמצא בתוך מרכז הקניות שנקרא: Groot Gelderland Plein. גם שם יש הרבה מוצרים מיובאים מהארץ (מחלקה כשרה) אם כי המבחר יותר קטן מאשר באותו c1000 מפורסם. ועוד חנות שמוכרת אותם בהאג היא Jake's או משהו בסגנון, אם זכרוני אינו מטעה אותי הם יושבים ברחוב Haverkamp, בכל מקרה הרחוב מתפצל מ Vlaaskamp ימינה (השני אחרי תחנת המשטרה Overbosch).

מלפפiן

New member
גבינת חאודה יקרה,

קודם כל מזל"ט על החתונה, איפה את גרה בהולנד? בקשר לאלברט היין, הייתי שם פעם אחת ודי התאכזבתי מההיצע, היתה איזו פינה קטנה עם כמה מוצרים מאחורי המחלקה (הגדולה!) של האוכל היפני. אולי זה השתנה מאז, אין לי מושג, אבל אני בקטע של אם כבר אני באיזור, אז נלך כבר ל-c1000 , ואם מישהו מגיע לאיזור ביום ראשון דווקא, אז אפשר ללכת למכולת של מעוז או מוס או משה או משהו כזה, לא זוכרת את השם אבל זה גם באיזור שם, פתוח בימי ראשון, ואפשר לקנות שם אוכל ישראלי. את האג אני לא ממש מכירה, אבל כשנגיע לשם פעם הבאה (פעם במאה שנה...) נקפוץ לבדוק את הסופר הזה...

למעלה