בירור קטן

הדר 2 2

New member
בירור קטן

שלום אנשים! יש לי שאלה... לפי מה שהבנתי ממכם לא לשנות את התזונה שלי לפני שאני עושה בדיקת גאסטרו...(לא יודעת איך כותבים את זה אבל אתם בטוח מבינים מה אני רוצה) דרך אגב האם הבדיקה הזאת היא הביופסיה? ועוד דבר אחרי שאתם כתבתם פה לא לשנות את התזונה כי זה יגרום לתוצאות אחרות התקשרתי לרופא המשפחה שלי שהפנה אותי לבדיקה הזו והוא אמר לי שעדיף שאני כן אשנה את התזונה כי לפי הממצאים של הבדיקות דם האחרונות הברזל שלי התחיל לעלות שזה נחמד אבל אני חושדת שזה בגלל הטיפות ברזל שאני לוקחת(ילדה מיוחדת לא יודעת לבלוע כדורים..)והוא אמר גם שאופן הריפוי של הקיבה שלי לא ישתנה ביום יומים שבוע שבועיים או במקרה שלי חודש עד הבדיקה והוא גם אמר שהוא מקורב לראש המחלקה של הגסטרואנטרולוגיה של בית החולים הדסה עין כרם אז הוא ייתיעץ איתו בנושא על מנת להיות בטוח . אז מה לעשות בנתיים?

תשובות

גסטרוסקופיה היא בדיקה בה מוחדר צינור לקיבה דרך הגרון ויש המכנים את הבדיקה ביופסיה כי לוקחים ביופסיה מהמעי באותה הזדמנות. רצוי שלא לשנות את התזונה כי זה חשוב בשביל שיהיו תוצאות מהימנות. אני יכולה לספר שאני עשיתי את כל הבדיקות במקור בתקופה של כמעט שנה ללא גלוטן והבדיקות יצאו סופר תקינות ולמעשה עשיתי אותן לחינם. לגבי מה שהרופא אומר, יש בזה משהו כי הקיבה לרוב לא מתרפאת בזמן קצר אבל אני במקומך לא הייתי לוקחת את הסיכון, יכול להיות שאי הסבילות שלך קטנה יחסית (כמו אצלי). תהני מהחודש שנותר לך ותצטרכי גלוטן בכמויות כי יכול להיות שאחר כך לא תוכלי יותר בחיים. מייד אחרי הבדיקה תפסיקי.

שחל1

New member
צריכה לעבור בדיקת ביופסיה. כואבת ?

לי נקבע צליאק לפי בדיקות הדם. ברמבם מחייבים אותי לעשות ביופסיה.או גטרוסקופיה האם הבדיקה כואבת , האם ישנה הרדמה מקומית ? כמה זמן אורכת הבדיקה ? האם עושים אותה רק בבית החולים? אני בקופת חולים מכבי . אבקש תשובות . האפ לפי בדיקות הדם אפשר להסתפק באבחון שיש לי צליאק ?

לא הייתי מגדירה את זה כואב

זה יותר לא נעים. יש אפשרות לטשטוש ואני ממליצה כי אני עשיתי את זה בהכרה מלאה.

נטלי22

New member
לא לא לא. ההנחיה החד-משמעית היא

לא לשנות תזונה עד לביצוע הגסטרוסקופיה (=ביופסיה). בגילאים צעירים יותר החלמת המעי היא בד"כ מהירה יותר, ויכול להיות מצב, שאם תימנעי עכשיו מהגלוטן, תגיעי בעוד חודש לביופסיה ויגלו שהביופסיה היא שלילית (כלומר שלפי הביופסיה אין צליאק) או לא חד-משמעית, וחבל. בינתיים תמשיכי לקחת את הברזל, ותשמרי על תזונה מאוזנת ככל האפשר, אבל לא להימנע מגלוטן עד לביצוע הבדיקה. חבל שאח"כ תצטרכי לחזור לגלוטן ולחזור על הבדיקה שוב, נכון? זו ההנחייה החד-משמעית שקיבלתי מ-3 גסטרולוגים שדיברנו איתם לפני הביופסיה, וחבל שקיבלת מידע מטעה מרופא משפחה, שכנראה מבין קצת פחות בגסטרואלנטרולוגיה... תרגישי טוב

leale1

New member
לא לשנות תזונה

כפי שראית בתשובות, אסור לשנות את התזונה עד הביופסיה כי בהחלט זה משנה את התוצאות. אני גם מבינה שזה דיי מתסכל שעדיין צריך לאכול גלוטן כאילו לא קרה כלום - כאשר למעשה אנחנו יודעים שאנחנו עושים עוד נזק. אבל, תאאזרי בסבלנות כי התוצאות של הביפסיה מאד חשובות ולא כדאי לחבל בהן.

leale1

New member
תשובה

במקה הזה רופא גסטרו צריך לתת לך עיצה ולא רופא משפחה. אני מציעה לשאול אותו.

הדר, האם לא אמרו לך להפסיק

את תכשירי הברזל כמה ימים לפני בדיקת הדם? כי לבן שלי אמרו בזמנו לעשות בדיקת דם אחרי שבוע ללא תכשירי ברזל.

leale1

New member
לא

לא, בקשו להמשיך את התזונה הרגילה, לא לשנות כלום. זוהי הנחייה של רופא גסטרו ולא רופא משפחה. כדאי שתשאלי את רופא הגסטרו שלכם.

אני דיברתי על תכשירי ברזל

לפני ספירת דם. לגבי בדיקת הביופסיה, אני יודעת שצריך לאכול גלוטן עד הבדיקה.

leale1

New member
הבנתי

אצל בתי בקשו להפסיק את תכשירי הברזל לאחר הביופסיה בתקווה שהערכים יתאזנו מעצמם בעקבות הדיאטה נטולת הגלוטן.

נטלי22

New member
לנו דווקא נתנו המלצה להמשיך עם

תכשיר הברזל לפחות עוד 3 חודשים, וגם אח"כ - נראה מה המצב ואם כדאי להמשיך עוד. חשוב לזכור, שלמעי המודלק יכול לקחת שבועות ואפילו חודשים עד שהוא מחלים, ומתחיל לספוג את הדברים החיוניים מהמזון כמו אצל אדם בריא. בדיוק עכשיו עשינו בדיקות דם חוזרות ומצאנו, שאחרי כחודשיים של תזונה נ"ג (+8 טיפות ברזל ביום), ההמוגלובין של נופר עלה מ-10.7 ל-10.9 בסה"כ, והפריטין (מאגרי ברזל) עלה מ-2 ל-4 (כשהטווח הנורמלי לילדים בגילה מתחיל מ-12), כך שהדרך שלנו להחלמה מלאה עוד רחוקה... לסיכום- אני מציעה לקבל חוו"ד נוספת מגסטרואנטרולוג ילדים ו/או מהמטולוג ילדים, ולבדוק אם לא שווה להמשיך עם תכשיר הברזל עוד כמה חודשים עד שהמעי יחלים.

הדר 2 2

New member
לא.....

לא אמרו לי להפסיק ברזל אולי בגלל שההמוגלובין שלי הוא 6.7 רק אתמול אמרו לי שהוא עלה ל8.2 אז אנחנו שמחים על זה אבל אחרי שאמרתם לי לא לשנו תזונה הפעלתי אני חושבת את כל מרפאת מכבי וכללית באיזור ירושלים ועדיין לא קיבלתי תשובה מספקת מרופא גסטרולוג מומחה נקווה לחידושים מחר אני אעדכן

למעלה