בירור קטן

בירור קטן

ברצוני לברר על מקום בפולין הנקרא חרשניצה היכן הוא ואיך שמו כיום ואיזה משפחות ידועות גרו שם וגם לברר מהו מקור השם בורקוב ? בבקשה תענו לי זה דחוף מאד

ט א

New member
Charsznica

נמצאת במחוז מייכוב, כ-40 ק"מ צפונית לקרקוב. על משפחות שגרו שם תוכל לקרוא בספר היזכור של מייכוב. לגבי השם בורקוב - אנא כתוב כיצד ככל הידוע לך הוא אוית בפולנית.

הסיפריה בניו יורק

שלום לכל, נכנסתי מתוך סקרנות לקישור שנמסר ומצאתי שמקור המידע הוא בסיפריה ניו יורקית. כ"כ מתברר לי לפי הכתובת באינטרנט שמדובר במקבץ ספרי יזכור. האם יש גישה לחיפוש חמרים אחרים בספריה זו? וכן, האם יש גישה משוכללת כזו גם לספריות נוספות? אם התשובה חיובית, אני ממליץ לפרסם אותה כהודעה חדשה (להבדיל מאשר כתגובה להודעה זו) על מנת שתגיע לחוג רחב יותר של חברי הפורום. תודה וכל טוב, רפי לוי

ornan

New member
ברשותי ספר הזכרון של מייכוב וכארנישצה

אשמח לעזור. קצת יותר פרטים בבקשה.

ornan

New member
שמחה שעזרתי ../images/Emo32.gif

אחת הסיבות העקריות למיעוט תגובת הותיקים להודעות מסוג זה נובעת מכך , שאנחנו מתבקשים לעזור, עוזרים ו/או מגיבים לבקשה ו.... כלום!!! מצד המבקש. אני חוזרת לסורי בשנה האחרונה, אני לא מגיבה יותר לבקשות עזרה חדשות. כמו תמיד , אני פה לכל החברים שעוזרים ונעזרים.

פאנגו

New member
ואז מה יחשבו?

אותם חדשים שלהבדיל - באמת באים להעזר ולעזור? זה נראה כאילו מדובר בפורום אקסקלוסיבי של קהילת חברים סנובים מה שבטח לא נכון. וחבל.

תגובה לבירור קטן

קודם כל תודה רבה על כל מי שנידב לי את המידע ועל ספר היזכור שתרם לי רבות למחקר והספקתי לעבור על חלק נכבד מתוכנו עד שהיתייאשתי שלצערי הגדול הכי מה שרציתי לא היה כיוון שהוא נוגע יותר לעיירה מייכוב ולא לחרשניצה שם משפחתי הי"ד היה דרסלר ועד כמה שידוע לי הם היגרו מאוסטריה ועסקו בגידול סוסים גזעיים ויצור ריבות מהיער הסמוך כל בני המשפחה למעט שתי אחים ניספו בשואה וידוע גם על אחות שאימצו אותה למשפחה ושלפני המלחמה נישאה לקצין רוסי וכך ניצלה אך עקבותיה אח"כ נעלמו לגמרי לצערינו הגדול ולצער סבי ז"ל שלא הפסיק לחפשה אך בעקבות מסך הברזל כמעט ולא יכל לעשות כלום אשמח מאד אם תוכלו לעזור למחקרי עוד קצת ולנדב מידיעתכם למחקרי הקט על משפחת דרסלר , ולגבי משפחת בורקוב שם המשפחה המקורי הוא בורקובסקי אך עד כמה שידוע לעוסקים בתחום לרוב המשפחות באיזור יש את הסיומת " ובסקי ,, כמו יאנובסקי וודיסלבסקי וכו' וכו' כך שעיקר השם שאותו אני מנסה להבין הוא " בורק ,, ומנין הוא צץ וכל מה שקשור לשם זה אשמח לקבל מידע עליו בתודה( ולצערי לא אהיה בסביבת מחשב לרגל נסיעה למשך שלושה שבועות כך שלא אוכל לקרוא עד אז את תגובותיכם )

למעלה