בירור מושג

בירור מושג

שלום רב, אני מעוניינת לדעת איך נקראת התופעה בפסיכולוגיה כאשר יש אדם שהוא מאושר ומצליח להדביק את הסובבים אותו. התופעה היא דומה לפיהוק, כאשר אנשים רואים משהו מפהק והם נדבקים. זה יכול להיות גם אדם שהוא כועס ונכנס לחדר ומצליח "להדביק" את שאר האנשים במצב רוח דומה. אשמח לקבל תשובה בהקדם, זה ממש דחוף לי המון המון תודה על העזרה והתמיכה

אני לא מכירה מונח מקצועי לזה,

אבל בכל מקרה, כמו פיהוק, זה משהו זמני ונקודתי. אנשים מאושרים (גם אושר זה זמני ויחסי) שגורמים לאחרים להיות מאושרים או שמחים הם אנשים שרואים ומתייחסים בכבוד לאחרים, מתייחסים אל התכונות החיוביות שבאנשים הסובבים אותם. כל אדם רוצה וצריך שיתייחסו אליו בכבוד, באמפתיה, בקבלה, שיראו את התכונות החיוביות שלו. זה גורם לאושר רגעי. תחושה טובה כזאת תארך לזמן רב אם המפגש יהיה תכוף ועקבי כי אז תתקיים הפנמה של אמונה בתכונות החיוביות שבך.

גרא.

New member
ירדן הסטודנט,אתה יתכן מתכוון למצב של חיקוי

(mimicry),לאדם יש נטייה אוטומטית לחקות אנשים שנמצאים איתם באינטראקציה.יש חיקוי מתוך התבטלות, דהיינו לבצע בדיוק כמו פעולותו של מודל החיקוי,במידה והפעולה מביאה לקבלת חיזוק חיובי.יש חקוי מתוך אמפטיה,הזדהות,וחיקוי תוך התבלטות,כלומר שינוי החיקוי בניואנס אישי שונה.לא ברור אם לכך כיוונת.אבל זה מה שעשוי לקרות באינטראקציה קבוצתית.

למעלה