בירור לגבי ערך

בירור לגבי ערך

שלום, האם מישהו יכול לתתלי הערכה של גליון של 50 בולים כמו בתמונה? תודה מראש, רוני

תמיר1991

New member
יואב- איך אתה יודע את זה?

דייג - מה תרצה בתמורה (ששווה 14 ש"ח...). אני לא קונה מפרטיים, רק החלפה. תמיר.

yoavabadi

New member
פשוט מאוד-

או שאתה בודק בהתאחדות או לפי בית טוב (שמעלים את המחירים)

תמיר1991

New member
מה, בדקת בהתאחדות והכפלת ב- 50?

שיטה פשוטה, שאני עושה בגליונות 50: 10 כפול בול עם שובל 40 כפול בול ללא שובל כל זה ביחד בתוספת 10% על הגיליון. זה נותן לי קצת מושג על המחיר, למרות שזהו אינו המחיר האמיתי. תמיר.

yoavabadi

New member
נכון זה מה שעשתי-

והמחיר האמיתי זה זה תלוי עד כמה הסוחר "גונב" ממך

ומה תאמרו, אם זה מחיר הקטלוג,

אבל אצל הסוחר אפשר לקנות את הגליון גם ב-6 ש"ח? אז מה השווי?

האמת היא שזה לא משנה

מנסיון שלי, לרוב, מי ששואל על ערך של פריט מעוניין למכור אותו. במקרה כזה הוא מקווה לקבל סכום כסף משמעותי. הרבה פעמים גם מאות שקלים מאכזבים אותו. במקרה שלפנינו, למרות שבאחוזים מדובר על הבדל של למעלה מ100%, סביר להניח, שבסכומים אבסלוטים אין שום הבדל מבחינת השואל.

בתמורה

אני אוסף שטרות, לא משהו ספציפי, יש לך משהו להציע? יש לי גם גליון של "מנוף הארץ - ערבה" וגם גליון 50 בולים עם ערך של 4.30 והבול הוא מגן דויד כחול מורכב מ-12 משולשים. (מה זה בכלל הבול הזה?)

תמיר1991

New member
יש לי כ- 6-10 שטרות ישראלים שונים,

ועוד כ- 20 כפולים. בכל אופן, הבול שאתה מדבר עליו הוא בול עתודה פשוט, וגם מנוף הארץ. שני הגליונות יחדיו כ- 12 ש"ח. ביחד עם הערבה (לפי אחד החברים שאמר שזה שווה 6 ש"ח), 18 ש"ח. תגיד מספר נורמלי של שטרות שתרתה, וננסה להחליף (בדאר רשום בלבד!!!). תמיר.

אם אתה יכול

תכין לי רשימה של השטרות שיש לך להחליף ואני אראה אם חסר לי אותם. אין לי בעיה עם דואר רשום.

זהו בול עתודה

בולי עתודה הם בולים שיצאו עקב שנוי בתעריפי הדאר או מחסור בבולים בתעריף מסויים. הם אינם מהווים חלק מהתכנון השנתי של ההנפקה, ובמרבית המקרים תאריך הנפקתם נופן בין הנפקות מתוכננות של הסדרות השונות (ישראל נוהגת להנפיק בולים 5 פעמים בשנה, בכל פעם מספר סדרות). הבול שמצאת הונפק בתאריך 26.5.80, וערכו לפי קטלוג Bale 2004 עומד 20 סנט כאשר הוא לא חתום ועם שובל. למען אילו שלא מכירים את הבול אני מוסיף את תמונתו לתשובה.

שאלה עקרונית

ברור לכולם שזה בול מהפשוטים ביותר, את הערך שלו ניתן למצוא באתר ההתאחדות (למרות שהוא יקר ב-100% יותר ממה שניתן למצוא בשוק). השאלה שלי היא בלי קשר לבול הספציפי הזה. האם אין ביופי של הגליון השלם ערך גבוהה קצת יותר מ-10% ? אני לא אספן בולים בכלל, יש לי הרבה מאוד בולים אבל הסיבה היחידה לכך שרכשתי/קיבלתי/החלפתי אותם היא החזות שלהם. בול אמת המים לבד נראה די סתמי והצבעים שלו די מדכאים, אבל הגליון השלם נראה יפה הרבה יותר.

מרבית האספנים אינם אוספים גליונות

מרבית האספנים אינם אוספים גליונות, משום שהם תופסים הרבה מקום. אני אישית, אוסף גליונות רק עם הגליון שונה מגליון רגיל (לדוגמא גליון חריג או teta-beche). במקרים אחרים גם משיקולי עלות וגם משיקולי מקום אני אעדיף בול בודד.

תמיר1991

New member
אני אוסף גם גליונות חריגים,

וגם גליונות יום זיכרון לחללי צה"ל, ועוד גליונות שמזדמנים אלי בהחלפות. היתרון של גליונות חללי צה"ל זה שהם בתעריף רגיל בארץ ולכן הם זולים, והם גם יפים בד"כ, ולכן אני אוסף אותם (יש לי בינתיים רק של 78' ו- 03'...). והדייג- הנה השטרות שלי: שקל מונטיפיורי 78' 50 שקל בן גוריון 78' 100 שקל ז'בוטינסקי 79' 100 לירות הרצל 73' עשר לירות מדען 58' (שטר די נדיר) כמעט כל השטרות כפולים כמה פעמים, וכתבתי שיש לי 6-10, כי החלפתי עם דן את כולם כבר, ונשארו לי רק אלה... תמיר.

למעלה