בירור לגבי מקומות

Notanotherbrick

New member
בירור לגבי מקומות

לפני כמה שבועות הייתי בכנס של התנועה הקיבוצית, והנה סוף כל סוף באתי להרשם. אבל רציתי לברר כמה דברים לפני שאני מסמנת עדיפויות- שנות השירות שהכי נראות לי הן נרדים, בקהילה, קדימה ואלונים-אביב. מישהו יכול לספר לי קצת יותר בפירוט על המקומות האלו? ממה שהבנתי בקהילה משך שעות ההתנדבות קצר יחסית (רק שעות אחה"צ עד שעות הערב המוקמדות), ושמעתי בכמה מקומות שאת נרדים מנפחים ממש. מישהו יכול לספר לי מנסיון אישי? תודה

Scholes 18

New member
לא ממש יודע איך לעזור לך ;\

אני מסיק שראת את המידע שבחוברת לגבי המקומות, ואני לא יודע עליהם הרבה יותר מזה... נרדים יוצאים פעם בחודש הביתה, חשוב לדעת את זה. הבנתי שהם ממש מחזיקים את הכפר (או שזו פנימייה? לא יודע) וכו'... שמעתי בדרך מאוד עקיפה שהליווי שהש"שנים מקבלים הוא לא מי-יודע-מה, זה לא משהו מוסמך אז לא הייתי רוצה להשמיץ סתם. אין עשן בלי אש? לכי תדעי... זה גם נורא סובייקטיבי.. בקיצור, לא בטוח שזה שווה התייחסות, אז תבדקי את זה עם מישהו שהיה שם (אם את מכירה) ותחזרי אלינו עם תשובה :) האם מנפחים את זה? אין לי שמץ, כל אחד יגיד לך שמקום X הוא אחלה ומקום Y הוא חרא (לדוגמא, אני התמיינתי בבן-שמן, אחד ה"מותגים", והתרשמתי לרעה)... מה שכן, נרדים זה אחד המקומות המבוקשים ביותר בשנים האחרונות. עד כמה שאני זוכר החניכים שם חיים במשפחתונים, אם את לא יודע מה זה אענה בתגובה נפרדת... קדימה: מפוזרים בכל הארץ, היו איתי בכנס האחרון של התק"צ שני חברה מקדימה (ת"א) בקבוצת הדיון, אני לא זוכר הרבה... הם אמרו שהם ממש לבד, אין מי שמלווה\מפקח עליהם... הם ממש התלהבו מזה, אישית אני לא יודע כמה זה אידיאלי. בקיצור, זו שנ"ש של מעורבות חברתית, בכל מיני שכונות קשות\מעונות שכאלה, אם אני זוכר נכון הם ממש היו מעורבים בהכול, מלעזור לחניכים בבתי-הספר ועד לספק להם ארוחת צהריים חמה... וואללה, לא זוכר יותר מידי ולא רוצה להטעות. בקהילה: אני לא מכיר, כותבת כאן בפורום "נ ט ע ש ה" שעשתה שם שנ"ש בשנה שעברה, התכתבי איתה במסרים בשביל מידע נוסף... אלונים-אביב: פנימיה חדשה בפ"ת כמדומני, השנה זה בסך הכול המחזור השני או השלישי שעושה שם שנת שירות כך שבגדול יש לך הזדמנות טובה להציב את הסטנדרטים או משהו כזה... בקשר לפנימיות וכפרי נוער, תמיד שווה לבדוק האם המקום "מבוסס" מבחינה כלכלית; זה יכול להשפיע החל מאיזה חומרים יש לכם בשביל פעילויות לחניכים וכלה במצב המקרר שלכם בקומונה. ממש מצטער על החפירה, ח"ח אם הגעת עד הלום, ב-ה-צ-ל-ח-ה ;)

Notanotherbrick

New member
דוקא עזרת לי מאוד=]

מאיפה המידע על קדימה? ממה שהבחורה בכנס של התק"מ סיפרה לי הפעילות שלהם מתחילה אחרי שעות בי"ס ומסתיימת ב19:00 בערך.

Scholes 18

New member
בקשר למשפחתונים

לא מצאתי את ההגדרה המדויקת שאני יכול להסתמך עליה, אבל אנסה לענות ממה שאני יודע. ניקח את "נרדים" כדוגמא. החניכים במקום הזה גרים במשפחתונים, מה שאומר: שני אנשים, זוג נשוי במציאות, מחליטים לעשות מצווה ולגור במשפחתון של כפר נוער\פנימיה\אחר. המשפחתון הוא בית (במובן הפיסי), בו יגורו חניכי המקום, כאשר יש הפרש גילאים ביניהם (על מנת ליצור "משפחה", בעלת אחים קטנים, בינוניים וגדולים). סביר להניח שגם הילדים הביולוגיים של אותו זוג יגורו במשפחתון יחד עם החניכים (אם הם בגיל המתאים כמובן). המשפחתון בעצם מתנהל כבית מציאותי לכל דבר, כלומר חיי משפחה תקינים על כל המשתמע מכך. גרים שם, אוכלים שם, ישנים שם... ה-ש"שין מהווה "דוגמא ומופת" לילדי המשפחתון. כיצד אוכלים, הקפדה על נהלים (כיבוי אורות למשל), ליווי בטיולים וכו'. יש מקומות בהם יש רק משפחתונים (כמו "נרדים"), ויש מקומות בהם יש גם משפחתונים וגם קבוצות-גיל רגילות ("הכפר הירוק" למשל), ואז את צריכה לבחור האם את רוצה להיות ש"שנית של משפחתון או של קבוצה. כמובן שתפקיד ה-ש"שין במשפחתון ישתנה בהתאם למקום וכל זה... אשמח אם מישהו שעשה\עושה שנת-שירות במסגרת משפחתון כלשהו יוסיף, יתקן, יאיר את עיניי... בכיף

Scholes 18

New member
נשמע לי תמוה, אבל...

יכול להיות שאני טועה, ויכול להיות שהפעילות משתנה בכל "סניף" של קדימה. הבחורה ההיא לבטח יודעת יותר טוב ממני.

tzlil21

New member
היי לך, אני עושה השנה ש"ש בקדימה

העבודה עם הילדים אכן מתחילה בסביבות השעה 13:30 אבל אנחנו מגיעים לשם כבר ב09:00 בבוקר. מארגנים את בית הנוער, מכינים, מסדרים וכו'... למנהל הפורום - בקשר למי שאמר לך בכנס שאין מי שמלווה/מפקח עלינו - זה ממש לא נכון.

Scholes 18

New member
הממ..

א) שמי בישראל הוא ניר וכינוי כמו "מנהל הפורום" גורם לי להרגיש פוץ במקצת, אז אם לא אכפת לך....... ;) ב) בקשר לחבר'ה מ"קדימה" שהיו איתי בכנס ההוא, יכול להיות שהתנסחתי בצורה שגויה. אני לא בטוח האם הם אמרו שאין מבוגר שעובד איתם, אבל הם לבטח התלהבו מהאחריות שמוטלת עליהם: "אנחנו עצמאיים", "אנחנו עושים הכול" או משהו כזה. כאן אני כבר בטוח בצדקתי. אגב, את עושה שנ"ש בקדימה בת"א. נראה לי שלבחורה מהקבוצה שלי קראו נילי או שם שדומה לזה. מוכרת לך?

Notanotherbrick

New member
היי, את יכולה לפרט קצת יותר?

מה העבודה כוללת, מה היחס לש"שים, איך העבודה עם הילדים, חיי הקומונה...

tzlil21

New member
תשובות

א)ניר, אני אשתדל מעכשיו לקרוא לך בשמך הפרטי
ב)אנחנו עצמאיים, אבל לא עושים הכל. זו בכל זאת עמותה עם מנהלים ואחראים שמפקחים עלינו מלמעלה. ג)לא מוכר לי השם נילי. בקשר לעבודה: אנחנו מגיעים לבית הנוער בסביבות 9 בערך. מארגנים אותו, מסדרים אותו, מכינים פעילויות, בודקים דפים עבודה, מכינים את הארוחת הצהריים לפני בואם של הילדים כו'... הם מגיעים בסביבות 13:30 ישר לארוחת צהריים ואח"כ יש להם שעת למידה בה הם עושים שיעורי בית. אחרי שעת שיעורי הבית יש הפסקה של חצי שעה ואז הם נכנסים לפעילות ערכית שאנחנו מכינות (כל שבוע על נושא אחר שאנחנו מקבלות מהעמותה. השבוע למשל זה אחריות חברתית ותרומה לקהילה), אח"כ ארוחת ערב, חוג העשרה, סיכום יום (איך הם התנהגו במהלך היום) ואז הם הולכים הביתה. אנחנו נשארות אחריהם כמובן לנקות, לסדר, להכין מה שצריך ליום הבא וכו'... היחס לש"שים - העמותה מאוד תומכת בנות ומשתדלת לתמוך בנו ולהעשיר ולתת לנו כמה שיותר כלים לעבודה עם הילדים. העבודה עם הילדים - לא קלה בכלל. אלו ילדים ממשפחות קשות יום, שלא טוב להם בחיים והם "זורקים" עלייך את החרא. ההתחלה הייתה ממש ממש קשה, כי לוקח להם זמן לסמוך ולתת אמון אבל עכשיו כבר מתחיל להיות יותר קל. בכל זאת אני כבר 3 חודשים איתם
חיי הקומונה - "קדימה" היא רשת של בתי נוער שפרוסים בכל הארץ ובת"א יש כ-5 בתי נוער, והש"שנים של בתי הנוער של ת"א גרים בבניין אחד ומחולקים ל2 דירות. חיי הקומונה מאוד מאוד כייפים, זו חוויה לגור עם עוד 12 אנשים ובכלל בעיר (אני גרתי בקיבוץ מגיל 0). אני לא ממש יודעת מה עוד לספר, אז אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת. גם לאימייל שלי: [email protected] שיהיה לך מלא בהצלחה! אל תוותרי על השנה הזאת...

למעלה