בירור יהדות

קספרוב79

New member
בירור יהדות

(הודעה זו נשלחת לכמה פורומים, כדי לקבל תשובה מכמה - אני מתנצל אם אני חוזר על עצמי) שלום רב, בחודשים הקרובים אני מתכנן להתחתן עם בחירת ליבי. לפני שאנחנו הולכים להירשם ברבנות אני רוצה לעשות שיעורי בית. בעיה מרכזית: עליתי מרוסיה ולכן, כפי שהבנתי עליי לעבור "בירור יהדות" ברבנות. מה נתון: * כלתי המיועדת נולדה בישראל להורים יהודים נשואים כדת משה וישראל. * ההורים שלי התחתנו ברוסיה בנישואים אזרחיים. הם לא עשו חופה ואין להם כתובה. * אבא שלי יהודי עם תעודת לידה מרוסיה. * אמא שלי נולדה רוסיה. היא התגיירה גיור אורתודוקסי בישראל, ועכשיו רשום לה בתעודת זהות "יהודיה", ויש לה תעודת המרת דת של משרד הדתות/הרבנות הראשית חתומה על-ידי בית דין של שלושה רבנים וכיו"ב, בלי זיופים, התחכמויות וקיצורי-דרך. * גם אני עברתי גיור יחד איתה ויש לי את כל התעודות הנ"ל. * איפה אני צופה בעיה: אני חילוני. בתקופת תהליך הגיור הרב ציפה שנהיה שומרי מצוות, אז הלכתי עם כיפה ולמדתי שנתיים בבית-ספר דתי, ודווקא למדתי כמה דברים על יהדות (יותר מישראלי חילוני ממוצע!), אבל כמה חודשים אחרי שקיבלתי את התעודות זה נמוג, הורדתי את הכיפה, עברתי בית-ספר רגיל ונהייתי ישראלי חילוני לכל דבר. אז השאלה שלי היא: האם ברבנות יכולים לעשות בעיות אם יראו שהתגיירתי, אבל לא נשארתי דתי? האם יעשו לי מבחנים, יבקשו להביא עדים, יחפשו את הרב שגייר אותי? האם ידרשו שההורים שלי יעשו חופה? או שמא מספיק שאגיע עם התעודות? (ואולי עם כיפה על הראש?) לא הייתי רוצה להתחתן בקפריסין - הורים של הכלה די מסורתיים. הם מכירים את כל הסיפור הנ"ל ומוכנים שהבת שלהם תתחתן איתי, אבל בכל-זאת היו רוצים חתונה עם רב אורתודוקסי בישראל. למישהו יש הצעות? מישהו עבר תהליך דומה? איך אני עושה את זה נכון בלי להסתבך? הערה אישית: יהיה מאד מתסכל להסתבך ברבנות עם חשדות שאני לא יהודי אחרי שהשקעתי את הנשמה בלימודי עברית עד שאי אפשר לזהות את המבטא הרוסי שלי, קראתי כמו ענק את פרשת השבוע בבר-מצווה, זכיתי בחידון מחוזי לידיעת הארץ, הוצאתי בבגרות 100 בלשון, שירתתי בצה"ל בקבע ביחידה מובחרת ובקרב החברים החילונים שלי אני נחשב למומחה ליהדות. תודה גדולה מראש לכל המשיבים!

למה להתחתן ברבנות ???

טוס לקפרסין או שתתחתן באוניית נופש שהרב חובל יחתן אותך לבחירת ליבך. בכול אופן אני התחתנתי באונייה בהפלגה לריבירה הצרפתית רב החובל חיתן אותי , תודו שזה יותר יפה מאשר איזה רב מזוקן לבוש שחורים שמחתן.

גורבש

New member
עקרונית, מאחר והתגיירת, חתונת או

אי חתונת הוריך אינה רלוונטית. מרגע שהתגיירת אתה נחשב כאילו "נולדת מחדש כיהודי". לבוא עם כיפה עלול להיות בעייתי אם יתגלה איך שהוא שאתה דתי. עקרונית, אם יש לך תיעוד לגבי הגיור שעברת זה אמור להספיק. זה מאוד תלוי לאיזו רבנות אתה הולך. ממה שמעתי, הרבנות בתל-אביב היא בין המחמירות. אם יש לכם אפשרות לפתוח תיק במקומות שונים, רצוי לברר פרטים על הרבנויות השונות.

קספרוב79

New member
חיפוש רב / למה התגיירתי

אז אני רואה שכמו עם הגיור עצמו - חשוב על איזה רב נופלים. למזלי ההורים שלי כשחיפשו רב נפלו לגמרי במקרה על רב נהדר - אורתודוקסי, אבל ענייני ולא ש"סניק מחמיר עם הראש בקיר. יש למישהו טיפים איך אני מוצא רב כזה? לסמוך על המזל ולבוא לרבנות בתקווה שאפול עוד פעם על רב כזה טוב לא נראה לי נבון בכלל. ולשאלה למה התגיירתי - כן, כמו שמישהו ניחש, כדי להיטמע יותר טוב בחברה הישראלית. אמנם זו הייתה היוזמה של ההורים שלי (אני הייתי בן 10), אבל היום אני מבין שזה היה מהלך חכם, גם אם ארוך ולא קל (אריק שרון, ייבדל לחיים ארוכים, אמר פעם שהוא לא היה מצליח לעבור מבחן גיור אורתודוקסי בארץ).

misipipi

New member
אבל לשאלתך

לא אמורה להיות בעייה אתה יהודי(גר) חילוני מן המניין

למה הוא עבר גיור?

אני יכול רק להניח שהוא רוצה להרגיש חלק מעם ישראל ותרבותו. אני מניח שהוא יודע שכאן זוהי מדינה יהודית, שעצם זכות קיומה עומד על תשתית של מדינת היהודים. ע"פ התיאור שלו -כמובן הוא בהחלט יהודי למהדרין ומוכיח זיקה מוחלטת ליהדות -אפילו יותר מחילונים אחרים. זיקה שאגב שלא יכולה להימדד רק בשירות מסויים בצבא. אני מאחל לבחור שהוא יהודי לא פחות ממני (אני יליד הארץ וצאצא למשפחה שנמצאת במולדת 7 דורות)- מזל טוב נישואין כדת , משה וישראל מבלי הפרעות מיותרות.

הרי הבחור אמר שהתמזל מזלו כי מי

שגייר אותו היה "רב טוב". אבל אילו היה נתקל "ברב רע" שהיה מוציא ממנו את נשמתו ובסוף היה מסרב לגייר אותו? הרי גם מקרים כאלה קיימים. לדעתי הזיקה ליהדות לא אמורה להימדד לפי שמירת מצוות ואפילו לא לפי (תסלחו לי) איבר המין אלא לפי מוצא, השקפת עולם ולפי מעשים של אדם. לדעתי, הבחור הוא יהודי משתי סיבות פשוטות מאוד: א) אביו הוא יהודי ב) הוא אוהב ישראל. מבחינתי ומבחינת אנשים רבים זה מספיק. כל השטויות עם גיור הם מיותרים, מייגעים ומתסכלים. עד מתי הרבנים ישלטו בחיי הישראלים? הרי הם שלטו בחיי היהודים במשך כל שנות הגלות ולא יצא מזה שום דבר טוב. מדינת ישראל קמה לא בזכות רבנים אלא אף על פי הרבנים.

שאלה חשובה

מדוע עברת את כל אורח החיים הזה אם אינך מאמין. סתם חבל על השנים שבזבזת הייתה לומד סתם הסטוריה של מדינה אחרת ומוציא תואר!?

שאלה חשובה

מדוע עברת את כל אורח החיים הזה אם אינך מאמין. סתם חבל על השנים שבזבזת הייתה לומד סתם הסטוריה של מדינה אחרת ומוציא תואר!?

למעלה