בירור הקב"א

Tu Lus

New member
בירור הקב"א

הרבה אנשים שאיתי בצבא "יודעים" מה הקב"א שלהם לפי המנילה. אילו תפקידים מעידים על קב"א גבוה או קב"א שמתאימה לקצונה לפחות? תודה מראש.

Tu Lus

New member
הייתי בזימונים של

אשכולות מבצע ופיקוח = פקחי טיסה בין היתר. ולא עברתי כיום אני בתפקיד של "חיילת במערך הטכני בח"א = אוויוניקה למי שמכיר. זה אלקטרוניקה של טכנאי מטוסים. אני בת למקרה שזה משנה מאחורי המנילה היה לי 6 שאלות וביניהן גם אם אהיה מעוניינת להשתלב באחד ממסלולים בתחום טכנולוגי (ביניהם תוכנית רקיע, מקצועות האלקטרוניקה (כתבתי לא מעוניינת ולמרות זאת אני באלקטרוניקה אבל זה בסדר דווקא) היה לי גם אשכול שלם של מודיעין אם את יודעת מה מהתפקידים מעידים על קב"א גבוה? היו לי הרבה עם מיון מקדים ואחד בלי. בכל מקרה היתה לי מנילה גדולה אם תוכלו לומר לי מה לחפש אני אחפש בה. תודה גדולה

Tu Lus

New member
ועוד משהו

אחרי שלא עברתי את המבחנים לפקחי טיסה הגשתי אימייל עם ערעור וכתבתי שאני רוצה לנסות שוב אחרי פחות מחודש שלחו לי בקיוסק מידע שעברתי את ירפ"א א' ואני מוזמנת לירפ"א ב' התקשרתי לברר והכל אבל אמרו לי להגיע למיונים (וזה טייס ולא הייתי! ואמרתי שלא הייתי) אבל היתה מלחמה אז לא הלכתי. בטח טעות אבל לכל מקרה

Tu Lus

New member
זהו שלא הייתי במיונים ובכל זאת

אמרו שעברתי ירפ"א א' ואני מוזמנת לירפ"א ב' הם אמרו ששלחתי בקשה ובגלל זה שלחו לי אבל שלחתי בקשה לנסות שוב לפקחית טיסה לדעתי זו היתה טעות שלהם. אבל יש לטעות הזו בסיס? או שירפ"א א' ו-ב' זה לא רק טייס?

אממ... קשה לדעת

ירפא-בסיס רפואה של חיל האויר. אני מניח שיש מיונים שם לעוד יחידות (שלדג ועוד) אבל מוזר שקיבלת ירפא ב'. שאומרים ירפא ב' מתכוונים בדרכלל לטייס. אכן מוזר.

לא טועה

למרות שיש קצינים שהם מתחת ל52... (בכל קורס קצינים יש מקום לבין 2-4 חיילים שהם מתחת ל52)

linorly

New member
אני לא יודעת על סמך מה את../images/Emo108.gif

אומרת את זה, אבל את טועה. אין איזו מכסה מסויימת לחיילים עם קב"א פחות מ52 בקורס קצינים. לקורס קצינים מתקבלים לפי תוצאות מבד"ק (מבדקי קצונה), לקב"א יש אחוז מסויים מציון המבד"ק (אם אני זוכרת נכון 30% אבל יכול להיות שאני טועה), לכל דבר במבד"ק יש אחוז (לפסיכולוג, למבחנים, לסוציומטרי וכו') ולכן הקב"א משמשת כעוד נתון שלפיו מקבלים ציון, מה שאומר שאם כל שאר הדברים היו טובים ויכולים לחפות על הקב"א את תקבלי יותר מ12 (או 13 אני כבר לא זוכרת מה הסף)תעברי את המבד"ק ותוכלי לצאת לקורס (כמובן שגם אם עברת את המבד"ק זה לא אומר שישר תצאי, לסמכות ששלחה אותך יש מכסה לשלוח לקק"צ ואם יש מכסה של 5 אנשים הם ישלחו את ה5 עם הציון מבד"ק הכי גבוה)

Tu Lus

New member
מקפיצה עם שאלות

מישהו עוד יודע או יש לו חוות דעת לגבי הקב"א? ועד כמה כדאי להיות קצין בח"א מבחינת משכורת ותפקיד (שמשתנה) ? תודה

תשובה

בס"ד כפי שאמרת, אי אפשר לחוות דעה על קצונה בח"א לפי התפקיד, כי הוא משתנה. ולגבי המשכורת- כשאת קצינה בחובה המשכורת שלך גבוהה בכחמישה ש"ח סמליים ממשכורת של חוגר רגיל בחובה. כשאת בקבע ראשוני- כלומר אלא אם את מתכוונת לקריירה צבאית- המשכורת היא כ-3800.

Tu Lus

New member
רציני?

אני מכירה נגד בתפקיד שלי שהמשיך שנה והוא כבר בחצי והוא מקבל 4200 בחודש! ומישהי אצלנו למדה י"ג י"ד ומקבלת 5500 שניהם קבע

דציני

בס"ד נגדים מקבלים יותר בתחילת הקבע. והבחורה הזו מקבלת תוספת על המקצוע שלה. ואני משער שגם היא נגדת.

Tu Lus

New member
רציני?

אני מכירה נגד בתפקיד שלי שהמשיך שנה והוא כבר בחצי והוא מקבל 4200 בחודש! ומישהי אצלנו למדה י"ג י"ד ומקבלת 5500 שניהם נגדים (קבע)

למעלה