בירור גירושין מגוי

בירור גירושין מגוי

בס"ד אם יש למישהו איזה מידע איך אפשר להתגרש מגוי או דרך פעילים של חב"ד או בכל דרך אשמח לשמוע פרטים.אני מנסה כבר שש שנים ואין שיתוף פעולה מצידו הייתי נשואה חודשיים סה"כ והבנתי מה זה יהודי ברוך השם היום אני שנתיים וחצי בתשובה ושמחה עד השמיים על כל ההצלות והניסים שהשם עשה וממשיך לעשות עימי.נ נח נחמ נחמן מאומן ....אדר שמח לכל בני ישראל

א77

New member
אין גירושין הלכתיים מגוי כלל

כי אין קידושין לגוי כלל. אבל, הרבנות בשום פנים לא תאפשר לך להינשא לגבר אחר, כל זמן שלא 'תתגרשי' [הבה נגדיר זאת כך לצורך העניין] מהגוי, גירושין חוקיים. לרבנות אין סמכות לעבור על החוק. בפרט כשהמדובר בחוק בינלאומי. הנגזר מחוקי הביגמיה. בהשערה שבית הדין הרבנים מכירים בהחלט בכל מאת האחוזים, ללא צל של ספק, בשני דברים. א. שאת יהודיה. ב. (וזה הכי הכי חשוב, ובזה נמצא עיקר המוקד) שאותו אחד ממנו מצפה הינך להתפטר, הינו אינו יהודי. תארי לך אילו היו באות כל מיני עגונות בטענה כי בעליהן הנמצאים אי שם בעולם הרחק מעבר לים, הם אינם יהודים. בית הדין חייב לוודא אם אין זו דרך ורעיון סתמי להיפטר מהבעל הגם שהוא יהודי. ובקיצור: כשבית הדין יוודא שאותו אחד הוא אכן אינו יהודי, ובשלב שני יהיה לך אישור נטריוני או מעורך דין שאותו אחד גירש אותך עפ"י חוק כלשהו, אותו חוק המבטל את אותן נישואין שבין כך היו שלא כדת משה וישראל, כי אז יוכל בית הדין לאשר לך כי את פנויה וראויה לנישואין כדת משה וישראל. איני מעובדי הרבנות, ואין לי שם שום צד. אבל במקרה שאלתך, אני מתמצא במה שהבהרתי. חודש טוב.

svetaa

New member
ומה אים...

מה אים היא תבגוד בבעלה הגוי,ותלד ילד ממישהו אחר, האים הילד ייחשב לממזר?

א77

New member
מה שבטוח שהיא לא תנשא ליהודי.

הולד ששאלת, לכאורה אינו ממזר, משום שקידושי גוי ליהודיה אינן תופסין בדת משה וישראל כלל. מבחינת ההלכה זו לידה של אשה פנויה לא נשואה, [אמנם אין הילד ממזר, אבל בכ"ז זה לא פשוט]. מבחינת החוק זה ילד מחוץ לנישואין.

איתמר770

New member
וכמובן ש...

אם היא תתחתן עם אדם אחר- זו ביגמיה, שזו גם עבירה על החוק. אבל, למעשה, אם צריך להתגרש - הרבנות יכולה לאתר את הגוי ולסגור איתו את נושא הגירושין.

א77

New member
אכן, אם הרבנות תעשה זאת.

אבל אין תפקיד וסמכות הרבנות בענין עם נישואין חוקיים במדינות זרות (שזה הנפוץ, ואין מדובר כנראה גם במקרה זה בגוי שגר בישראל). אותו גוי יאמר 'אל תבלבלו לי במח, מה לי ולרבנים...' המקרה הזה אינו יחיד. יש עורכי דין המטפלים בזה.

למעלה