בירורים והודעות

subatoi

New member
עדכוני צה"ל

תקציר הפרקים הקודמים: צה"ל מטרטר טבעונים, גם כאלה במילואים שרוצים רק נעליים ולא מחפשים מעבר לזה. צה"ל לא באמת יודע מה הנהלים של עצמו.
פניתי לקפ"ץ עם כ-8 שאלות, על עצמי ובכלליות לגבי מעמד הטבעונים בצבא, סדיר ומילואים.

זה היה לפני כמעט חודש (זמן סביר), היום חזרו אליי טלפונית לעדכן אותי שגם אם אני מבקש רק נעליים, צריך את כל המסמכים האפשריים, כולל דיאטנית
וביקור בית
.
הם ישלחו לי תשובה מסודרת בדואר, עם תשובות לכל השאלות, ככה אמרו. הניסיון שלי בעבר מראה שהם שולחים תשובות שטחיות. כלקח שאלתי אם יש עם מי לדבר קצת יותר גבוה, מי שביררו מולו, מי שמחליט על הנהלים. אמרו שיתנו לי גם פרטים ליצירת קשר בהמשך. נראה כשיגיע בדואר בשבוע הבא

בקיצור, המאבק ממשיך. לא שציפיתי למשהו אחר...

נראה לי שנראה מה אומרים במקור קבלת ההחלטות, ואז באמת אפנה לתקשורת/ח"כים.

השארו עמנו, יהיה חורף חם

GolanBerlin

New member
קופיקס

אני רוצה לקפוץ לשם מתישהו, לראות אם קפה ב-5 שקל שווה משהו.

יש להם חלב סויה + מאפים טבעונים?

l coyote l

New member
איזה ראשון? של 1968 או של שנות ה-2000?

יש לי הרבה מה להגיד בנושא של ככוכב הקופים.
מעוניין לפתוח את זה?

subatoi

New member
לא זה ולא זה. הראשון ברימייק/ריבוט הנוכחי,

זה שהיה לפני שנים בודדות וכלל ניסויים בחיות מעבדה

אין לי בעיה לפתוח את זה, להיפך. יהיה מעניין

l coyote l

New member
שני הראשונים המקוריים (1968 ו-1970)

היו זב"חניקיים ועשויים כמו תיאטרון (גם הטקסטים החזקים וגם בסוג המשחק).
שכחתי איזה היה ב-1971 ואם הוא נופל בהגדרה הנ"ל או לא.
1972 1973 כבר עברו הוליוודיזציה בטקסטים ובמשחק, והיו צפויים ושחוקים, אבל עדיין נשמר בהם התוכן הזב"חניקי.

מהחדשים התחלנו לראות את 2001 ועזבנו, נראה לי שעצבן אותנו בקטע אנטי זב"חניקי. אולי זה השתנה בהמשך.
ראינו את 2011 והוא היה משעמם והוליוודי. לא זכור לי משם שום זב"ח.
פשוט התבססו על סיפור שבמקור היה זב"חניקי בסדרת סרטים שהצליחה, כדי לעשות עוד סרט מכניס, על שבלונה הוליוודית מצויה (הנסיין הרחום והוטרינרית היפה
).

בהשוואה לראשונים, רוב התוכן הפילוסופי המעמיק נעקר מהחדשים.

והערה השערתית שלי:
לא בטוח שהמשורר המקורי התכוון לזב"ח במובן הרחב, אלא יתכן שהוא כיוון רק ליצורים שנראים לו "אינטילגנטיים". כמו קופים מסוימים (ספציפית אלה שמוגדרים "קופי אדם").

subatoi

New member
מה שאני זוכר מ-2011 זה הרבה אמפתיה

(אצלי, לא יודע אם אצל שאר הצופים) לקופי(-האד)ם שהיו בכלובי הניסויים. הציגו אותם כמסכנים מאוד ומעוררי רחמים. הזעם וההתקוממות הוצגו כנובעים מהסבל וההתעללות והוצגו כלגיטימיים. בנוסף, היו שם קופים ששוחחו זה עם זה ו"הוכיחו" שיש להם עולם פנימי ושהם אינטליגנטים.
השבלונה אכן הוליוודית, אבל אני התעניינתי במה שעניין אותי ואת השאר אני בקושי זוכר היום

את הסרטים הישנים אני באמת צריך לראות שוב, מתישהו. אני זוכר שממש חיבבתי אותם, בעיקר את הראשונים, וכן, הם היו זב"חניקים בקטע של הפוך-על-הפוך, וזה היה מצוין. בני אדם שמביטים בקופים משעבדים בני אדם "נחותים", וכמובן מתקוממים כי לא יתכן שהמלפפון ישעבד את הגנן הנאור.

מ-2001 אני כמעט לא זוכר כלום.

למעלה