בירה

shaielg

New member
בירה

מחפש מקום שאפשר לקנות שעורה, כשות ,לתת וכן כלים מקצועיים לביקבוק וכדומה וכן יש פה מישהו ירושלמי שמעוניין להצטרף לעשיית בירה?

capsicum

New member
../images/Emo72.gif לאחר חיפושים רבים...

גם אני מתכנן לעשות בירה בבית. ולא ש-Duval ו-Chimay לא מספקים אותי, ההפיך הוא הנכון. אבל נחמד להתנסות גם ביצור עצמי. אז תכלס, יש סדרת מאמרים בYnet שעוסקת בנושא. מוזכרים שם שני מקומות שמוכרים ציוד וחומרים לעשיית בירה- "חבית היין" של פיל לוין בהרצליה ו"סוד היין". את הציוד להתססה והבקבוק תמצא שם ללא בעיה, הקשיים מתחילים עם חומרי הגלם. לפני כחודש (פעם אחרונה שבדקתי) ב"סוד היין" לא היו לא ערכות ולא חומרי גלם נפרדים. ב"חבית היין" היו ערכות, אך כשהגעתי לשם התברר לי שנותרו רק ערכות של בירות מסוג לאגר, שהן דורשות טמפרטורות נמוכות לתסיסה, זמן ארוך יותר ובכלל- הן פחות מעניינות, לדעתי. אין מה לעשות, אמרתי לעצמי, צריך לחכות לנסיעה הקרובה לארה"ב- גן העדן של יצרני בירה ביתית. ולפתע... בשבוע שערב ביקרתי בחנות תבלינים השכונתית- תבליני חסיד בנס ציונה. מדי חודש גדל שם מבחר התבלינים, חלקם גדול ביבוא של המקום. סרקתי עם העיניים את מדפי התבלינים ומה אני רואה- כ-ש-ו-ת ! ! ! מבירור קצר עם בעל המקום נודע לי שגם שעורה/לתת ישנם בנמצא. עכשיו אני רק מחכה לצילצול שיבסר לי ששמרי הבירה הגיעו אף הן- וקדימה לעבודה, לא נשארו הרבה חודשים קרירים שמיטיבים עם התסיסה.

למעלה