בירה מהחבית

capsicum

New member
בירה מהחבית ../images/Emo72.gif

היתכן ומישהו מחברי הפורום הנכבדים יסביר לי פעם אחת ולתמיד מה מיוחד כל כך בבירה מהחבית? מדי יום ביומו אני צופה בגולשים התרים אחר בירה זו או אחרת, אך חלילה וחס לא מבוקבקת, אלא זורמת אל תוך הכוס מהברז שעל הבר??? הרי אם אינני טועה (ותקנו אותי אם אני כן) מדובר לא בחבית עץ שהגיע מהמבשלה (על הכרכרה רתומה בסוסים?), אלא בסוג של "פחית" גדולה במיוחד ובלון גז מחובר אליה?.. או שהגולשים הנכבדים לא הובנו נכון על ידי ומדובר ברצון לחסוך כמה לירות?

siete

New member
אין לי מושג. זה פשוט יותר טעים לי.

אני לא מרגישה כלכך הבדל למשל בקרלסברג, טובורג, וגולדסטאר. אבל בגינס אני מרגישה הבדל עצום. מעניין באמת מה עושה את ההבדל.

סניפטר

New member
בוא אסביר לך

בירה בבקבוק היא פחות טובה מבירה בחבית בגלל סיבה אחת "הטריות" בירה בחבית טרייה יותר מבירה בבקבוק/פחית. מה זאת אומרת בירה בבקבוק מאופסנת לתקופה ארוכה יותר (עד שנה) לעומת בירה בחבית שמרגע הייצור ועד שהיא מגיעה לבר לא עובר תקופה ארוכה בגלל השימוש הרב . ובכלל בירה בחבית מרגע שנקרתה תחבית יש לך שבוע לסיים את תכולתה אחרת היא כבר לא תהיה טובה . עם טעיתי אנא תקנו אותי

Orrza

New member
סניפטר המלומד, לא טעית

ואני נהנה לקרוא את התשובות שלך, סתם שיהיה לך נעים באגו... אבל המון אנשים טועים, ומשאירים חביות פתוחות שבועות ואף יותר. עבדתי במקום שבו האחראי על הבר אמר לי שאני מבלבל את השכל ושאפשר להשאיר חבית פתוחה וללא קירור אפילו חצי שנה... (מה תגיד?!) הבעייה שפה בארצנו הקטנטונת אנשים אינם שתייני בירה מנוסים ואין להם ממש מושג מה הוא ההבדל בין טעמן של בירה טובה ו"מיושנת", והבלאגן חוגג. לא שאני שתיין בירה מנוסה, להפך, אני מנסה כמה שפחות, אבל פשוט חבל לי על העם הזה
. אני חושב שכדאי לחלק עלונים וטעימות בסיבסוד הממשלה לכל האוכלוסיה, ככה נהפוך למדינה אירופאית אמיתית!!!
או שכולם בעצם יהפכו לפלצנים כמו כל ברמן מתחיל... המממ... החלק האחרון היה בהומור כמובן...

Orrza

New member
קצת על בירה ולמה יותר טוב מהחבית

לבירה שלושה אוייבים עיקריים: אויר, זמן ואור (תאורה). הבקבוקים- כהים כדי לחסום אור. החבית אטומה לגמרי. בקבוק (כבר אמר סניפטר), יחלוף זמן רב בו יהיה על המדף, ועד שיגיע לגרוננו. חביות - עניין של ימים. חמצן - לכן יש קצף, ובירה עם יותר קצף תחייה לאורך זמן רב יותר בכוס. אם אין לך קצף בכוס שהוגשה, תחזיר ותבקש חדש עם קצף, הקצף שומר על הבירה מהאויר שהוא האוייב שלה ו"אוכל אותה" מהר. בגדול, אם הצבע של הבירה (בעצם כל אלו שמיוצרות כיום בארץ) הנו עכור ולא צלול (יש בירות תוצרת חוץ שזה המרקם שלהן, כמו השוף - חביבתי) אז זה לא סימן טוב. אם אין לך גזים בבירה - זה לא סימן טוב אם יש לה טעם חמוץ ומוזר - זה גם לא סימן טוב. זה הכל בערך. אז מהי הבירה הזוועתית ביותר לדעתכם?

siete

New member
גם מישהו אמר לי...

שאם מקררים חבית, היא מתחממת, וא"כ מקררים שוב - זה הורס את הבירה, וצריך לזרוק אותה. הוא הסביר לי שיש מין המצאה כזו שנועדה להתגבר על עלות גבוהה של קירור כמויות של בירה: מין רדיאטור כזה שמצנן את הבירה בדיוק לפני שהיא מגיעה לברז. קירור עולה הרבה, וזה חוסך מצב בו קיררת בטעות יותר מדי בירה ואז יש לך אפשרות או להמשיך לקרר את כל הכמות עד שישתו, או לזרוק. (אין לי מושג אם יש לזה שם.)

סניפטר

New member
תודה רבה אורזה על המחמאה../images/Emo48.gif

והבירה הזוועתית ביותר היא
קורונה

Aphelion

New member
אף פעם לא יצא לי

לשתות מכבי ואני גם לא אנסה. האם בירה נשר עוד קיימת? מה טעמה? בכלל, בירות ישראליות הן לא ממש שיא הגאונות, אבל המלצה לבירה מעולה באמת - ברוהאוס. מבשלת בירה בת"א שמייצרת בירה ממש איכותית, יש להם 3 סוגי בירות, המומלצת ביותר ע"פ הטעם האישי שלי היא המאסטרס.

cafesito

New member
גולדסטר לא רעה בכלל ונשר פלוס

מיוחדת וסמיכה ואי אפשר להגיד עליה שהיא רעה. יש גם בירה ערבית מעולה מעזה שאני לא זוכר את שמה.

capsicum

New member
טריות הבירה ועוד...

OK, לגבי הטריות אני מסכים איתך. יצא לי פעם להיות במפעל של קרלסברג בארץ (אשקלון?). לא במסגרת הביקור "התיירותי" שלהם, אלא במסגרת מקצועית יותר. מזגו לנו שם בירה ממש טריה- ומה אגיד, זה היה קרלסברג הכי טעים ששתיתי. ומה קורה עם הבירות שהן עברו תסיסה שניה בבקבוק- דוגמת הוהרדן? (הודרכתי להגיד "הוהרדן" ולא "הוגרדן"- ידיד בלגי שלי צחק הרבה כששמע אותי אומר הוגרדן) הרי במקרה הזה הבירה אינה מוגזת באופן מלאכותי עם CO2, אלא עוברת "הבשלה" sur lie- כאילו בשיטת ה-champenoise, והגזים שבבקבוק הם התוצר פעילות השמרים. ולא נראה לי שבמקום הבקבוק ההוהרדן עוברת תסיסה שניה בחבית... אבל באשר לבירות "רגילות" אני בהחלט מקבל את ההסבר שלך. רם

Orrza

New member
לא הבנתי מה ניסית לומר.

קודם כל תודה על ההעשרה, ונכון, הבלגים לא תמיד מבטאים G כ G, אלא כ H. אבל אף בירה (פרט לבירה שחורה) לא מותססת באמצעות CO2. אצל כולן הגזים הם דבר טבעי שמגיע מתסיסת השמרים, אבל אם אני טועה אני אשמח שיתקנו אותי. ובכל אופן, מה רצית לומר? ואם אפשר במשפטים מתומצתים וקצרים, שאני לא אלך לאיבוד...

capsicum

New member
ובמשפטים מתומצתים: ../images/Emo3.gif

1. לא התכוונתי, חלילה, שבירה מותססת באמצעות CO2. 2. ברוב הבירות CO2 המיוצר ע"י השמרים בורח לאטמוספירה ולא נשאר בתוך הבירה. 3. בתהליך הביקבוק מוסף CO2 לבירה בצורה מלאכותית (ממש כמו בגזוז). 4. עם זאת קיימות כמה בירות (כולל הוהרדן, דובל ועוד בירות בלגיות) שעוברות תסיסה שניה בתוך הבקבוק .CO2 שנוצר בתוך הבקבוק במהלך התסיסה שניה נשאר בתוכו ואין צורך להוסיפו כמו ברוב הבירות האחרות (וגם השמרים נשארים בבקבוק- ומכאן העכירות). 5. תהליך זה של תסיסה שניה בבקבוק (הנקרא bottle conditioning) מעניק תכונות טעם מיוחדות לבירה- ראה דוגמת שמפניה שגם עוברת תסיסה שניה בבקבוק. 6. וסוף סוף השאלה- איך קורה שבירה שחלק בלתי נפרד מתהליך היצור שלה הוא תסיסה שניה בבקבוק נמכרת מהחבית?

ההבדל בין בקבוק לחבית../images/Emo47.gif

למה יש הבדל בטעם ? אף אחד מכם לא נגע בסיבת ההבדל !! למה זה יכול להחזיק שנה על המדף וזה לא ? ההבדל ביניהם הוא בשיטת הפסטור !!! בקבקוק עובר תהליך פסטור ארוך ולכן יכול להשמר זמן רב. חבית עוברת תהליך פסטור מהיר שכולל טמפ' גבוהה מאוד לזמן קצר וזהו נכאן גם ההבדל בטעם... אני לא בדיוק זוכר את הזמנים והטמפ' אבל אני ארחיב בהמשך היום.. ( רק קמתי )... יום טוב !!!

Nadav L

New member
העשרה: הבירה ב"ורטיגו"...

יש מועדון בצפון הארץ, בקיבוץ רמת דוד, שבכל סיור במבשלת בירה בארץ אוהבים להתגאות ב"תשתית" הבירה המורכבת והמיוחדת (היא גם היחידה בארץ!!!) במועדון וזה הולך ככה: מכיוון שבתוך המועדון יש 4 ברים במרחק די גדול אחד מהשני, ובכל בר יש כמה ברזי בירה. במקום שלכל בר יהיה את החביות שלו, יש חדר צדדי שבו נמצאות כל החביות של כל הברים, ומשם הבירה עוברת בצינורות לכל אחד ואחד מהברים במועדון. שיטה דו נועדה למנוע מצב שבו פותחים חבית בעמדה אחת אבל יש ביקוש דווקא בעמדה אחרת. כך הבירה נשמרת ה-כ-י טרייה שאפשר, בכל הברים שבמועדון. כשנגמרת חבית מחליפים רק במקום אחד ולא בכל עמדה ועמדה. יש צורך להוסיף, שבדרך מחדר הבירה לכל בר ובר הבירה עוברת תהליך קירור מיוחד גם כן שבו היא עוברת בצינורות שמלופפים בצינורות יותר קטנים עם מים קרים מאוד! אני טעמתי שם את הבירה וזו בהחלט הצלחה! תודו שזה גאוני...

siete

New member
"בצינורות שמלופפים בצינורות יותר.."

קטנים עם מים קרים מאוד!" - זה הרדיאטור למעלה שדיברתי עליו. מישהו יורע אם יש לזה שם?

למעלה