בירה לחולי סכרת :)

Angel of Chaos

New member
בירה לחולי סכרת :)

עד כמה שזכור לי (יכול מאוד להיות שאני טועה) מוסיפים סוכרים למיניהם בכדי להתסיס את הבירה כשעושים אותה, אמנם בקלרסברג אין סוכר בכלל. ממש בירה לחולי סכרת :), משעשע משהו, אולי לא זו הייתה הכוונה אבל מישהו צריך לחשוב עליהם, בכל מקרה קצת מוזר לי העניין מעניין איך הם עושים את הבירה, נשמע לי מזה לא במקום להוסיף את הגזים באופן ידני. (שוב השארה חסרת בסיס או ידע)

LaDjA

New member
אם אני לא טועה...

הם באמת מוסיפים ידנית את הגזים. ברשימת הרכיבים של (אם אני לא טועה) קרלסברג (וגם של מעט בירות אחרות, בד"כ זולות) יש גם פחמן-דו-חמצני, בנוסף על לתת, שמרים, כשות. אני חושב שרושמים את זה רק כשמוסיפים אותו, ולא כשהוא נוצר בתסיסה.

Crazy_Bitch

New member
קצת על סוכר...

אין צורך להוסיף סוכר, האלכוהול נוצר מתסיסה של הסוכר שמרכיב את השעורה (שעורה מכילה עמילן שהוא רב-סוכר)... לשעורה מוסיפים שמרים כדי שתתסוס... בירה כך יוצא, מורכבת מ: לתת (שעורה מונבטת) + מים + שמרים + כישות. אמנם הפחמן הדו-חמצני הוא תוצר לוואי של תהליך התסיסה, אבל עד כמה שאני יודעת לכל בירה מוסיפים אותו בתהליך הבקבוק או בעזרת מנגנון מיוחד בברז המזיגה של החבית. את זה עושים כי כל הפחמן הדו-חמצני בורח מהר מהר לפני שמספיקים לאטום הכל, במיוחד לאור העובדה שבירה בבקבוק עוברת פסטור...

Angel of Chaos

New member
את זה אני יודע אבל,

בירה אפשר לעשות גם מדברים אחרים מלבד שעורה (לא שאני מבין מספיק אבל את זה אני יודע בודאות), והתכוונתי שבאמת אין סוכר בקלסברג, בכלל, לגמרי, לא טבעית לא העמילן שבקני השעורה ולא סוכר שהוסף. בכלל (מוזר משהו) למעשה מוסיפים סוכר בכדי להתסיס את הבירה יתר על המידה בכדי שלאחר בריחת הפחמן דו חמצני, או חלקו לפחות, עדיין ישאר מספיק בבירה, כשעושים את הבירה בבית אין צורך להוסיף סוכר, בטח לא את הכמויות שמוסיפים במפעלי בירות. ידוע לי שהבירות בארץ היו מגיעות לפני כ12 שנה עם בלוני גז, ווסט ידני, אבל זה לא נראה לי העניין בכל הבירות.

למעלה