ביקשו הקפצה :

jewjew1

New member
מתנחלים בעל כורחם

מאז היום הארור שמנחם בגין עלה לשלטון מתרחש תהליך מסוכן וערמומי מאין כמותו העברת מדיניות הרווחה מתוך תחומי הקו הירוק הלגיטימים של מדינת ישראל אל עבר השטחים הכבושים. ממשלת הליכוד הראשונה בראשות בגין החלה לקצץ באכזריות את התמיכה של המדינה בעובדיה ובעניה, והעבירה כסף זה כתמריצים להתיישבות בשטחים הכבושים. יש אנשים מעוטי יכולת וחלקם אף עולים חדשים שלא היו מודעים למצב, והתפתו להתיישב בשטחים. הם רצו בסה"כ לקנות בית, ולמצוא מקום טוב יותר לגדל את ילדיהם לאחר שהמדינה לא סיפקה להם, ובגין הכזיב בהבטחתו לסייע לעיירות הפיתוח לשכונות המצוקה. וכאן רבותיי העוקץ, אל לו לשמאל ליפול למלכודת של אנשי הימין ועסקני מועצת רשע בראשם. על השמאל לתמוך בהקמת קרן שתפצה כל מתנחל שירצה לשוב אל גבולות המדינה ולגדל בבטחה את ילדיו, ומצד שני לקצץ בכל ההטבות המפלות של ההתנחלויות השטחים. עכשיו נראה כמה באמת רוצים לשבת שם, וכמה נמצאים שם בגלל מצוקות כלכליות. זה בדיוק כמו ההבדל בין אחד שגונב לחם למשפחתו לבין אחד שמוהל בכסף להנאתו.

הערה קטנה

משהו שהציק לי בעין "עכשיו נראה כמה באמת רוצים לשבת שם, וכמה נמצאים שם בגלל מצוקות כלכליות" צר [?] לי לבשר לך, אבל אותם האנשים שיושבים שם לאו דוקא בעלי מצוקה כלכלית. חלק מהישובים דוקא מאוד משגשגים הן מבחינה כלכלית. נכון-שויתר "זול" לגור במאחז לא חוקי מאשר ברמת אביב. אבל זו ממש לא הסיבה שרוב האנשים מתגוררים במקומות אלו ומתנגדים בנחישות לפינוי. לא חסר בארץ מקומות עירוניים בעלי "מצוקות כלכליות" אף גרועות משל כמה מהמתיישבים. הרוב יושבים שם עקב מחויבות לאדמה, עקב רצון להרחיב את גבולותיה של הארץ שבת שלום וחג שמח

jewjew1

New member
צר לאכזב אותך

התקשורת מתמקדת תמיד בבעל הקרוואן הבודד עם האישה ועשרת ילדיהם אך לא כך המצב. את דווקא מחזק את טענותיי בגלל שיש יישוביי מצוקה בארץ שהממשלה לא משקיעה בהם, אז אנשים רבים נאלצו לעזוב את ביתם בחיפוש אחר מקום טוב יותר בשטחים. מובן שיש יישובים כמו אפרת ועופרה בשביל האליטה והאצולה של המתנחלים בשטחים, ויש את אריאל המכונה בפיהם בת ים של השטחים בשביל הנחותים יותר שבאו מהשכונות ועיירות הפיתוח. רוב האנשים בקיצור ולעניין גרים בשטחים לא בגלל אמונה משיחית חזקה אלא בגלל חוסר ברירה כלכלי.

אמממ

אני לא מדברת על ההתישבויות של ה-4 קרואנים... [שאגב-אני בעד לפנותם] ולא כל כך הבנתי את השוואת אריאל, לבת ים.. בתור אחת ש5גרה באריאל-והיתה אין ספור פעמים בבית ים...מצטערת-שני עולמות שונים. ממש אין פה אנשים נחותים-אני גרה פה מספיק שנים כדי לומר לך את זה בבטחה. ויש פה גם אנשים שעברו לפה מרמת אביב ג'..[אישית אני מכירה כאלו...].. לכן נחותים-זו לא ממש המלה לדעתי. מפאת חוסר ברירה כלכלי, אין צורך לעבור לגור בשטחים [ששם המגורים לא הרבה יותר זולים מאשר בערים אחרות]...שכן למשל, אם ניקח אותה דירה, בת 4 חדרים, באריאל ונשווה את מחירה ליהוד למשל-אז יוצא אותו מחיר פחות או יותר..[וזה בדוק..].. וגם ביהוד-שנחשבת עיר "נחותה" יש שכונות שלא יביישו גם את סביון השכנה שלהם. ואני בטוחה שהבתים בשדרות לא יקרים מהבתים באריאל. ועוד הערה קטנה-לא הרבה מתנחלים טיפשים..ישנם כאלו שיש להם בית שני באחת הערים בארץ..ויש לא מעטים כאלו..

למעלה