ביקרתי בעיר הגדולה

ביקרתי בעיר הגדולה

ולכבוד יום ההולדת חזרתי עם שלושה קומיקסים אבל גם עם תובנה ואתחיל בתובנה
אפילו המוכר הנחמד שברח לי anuבקו"י אמר לי לוותר על גראנט מוריסון כי הוא סתם אוהב להתעלל בקוראים שלו ואם הוא לא הפיל אותי מהרגליים עד עכשיו אז עושה לו רושם שממש לא שווה להשקיע בנסיון להתעקש על גראנט מוריסון. רק שאציין שאני בדרך לסיים את בטמן הראשון שלו ושקראתי את WE3 שלו אבל שהאינויזיביל היה ביזארי מדי והוציא לי את החשק ממנו. אגב, אם מישהו חושב שונה ממני או ממש רוצה לחשוף אותי למשהו של מוריסון שיפיל אותי מהרגליים יותר מאשמח.
חוץ מזה קניתי גם את האסקפיסט, ועוד שני אוגדנים שאני עייף מכדי להוציא עכשיו מהתיק ולבדוק. כל מקרה מחר תגיע עוד הרחבה

שתי החוברות האחרות

Locke&KEY סיפור אימה שיצא בהוצאה לא מוכרת לי בשם IDW ושעל פי כבוד המוכר כל מי שרכש אמר שהספר הפיל אותו מהרגליים מבחינת עלילה. מה גם שהציורים אמנם קצת עושים רושם ילדותיים ותמימים אבל עושים את העבודה והמלצה כל כך סוחפת שעושה לך רגש מזמן כבר לא קיבלתי. חוץ מזה המחבר הוא הבן של סטפן קינג, איזשהו דוּד בשם ג'ו היל אז כנראה שבכל זאת יש לזה פוטנציאל לא רע בכלל. החוברת האחרונה שקראתי אני עדיין לא יודע עליה כלום חוץ מזה שהיא מוקדמת יחסית של ורטיגו, יצאה ב-1996, הציורים שלה מלהיבים, היא נכתבה על ידי כותב הטקסטים של הגרייטפול דד ולספר קוראים Dogmoon
סופ"ש נפלא
אוֹרי22

benyosef

New member
ג'ו היל מסתמן ככותב קומיקס ענק

קודם כל הוא אכן הבן של מר קינג היקר.
השם האמיתי שלו הוא: ג'וסף הילסטרום קינג.
הוא כתב גם מיני סדרה מצמררת בשם CAPE בחברת IDW, שמערבת טיפה כוחות על.. מומלץ בחום!

בשנת 2000

הוציא לאור הסופר היהודי-אמריקאי מייקל שייבון ספר עב כרס (כ700 עמודים) העונה לשם 'ההרפתקאות המדהימות של קואליר וקליי". הסיפור עוסק בשני חברים בשנות ה-30 בארה"ב שיוצרים ביחד דמות קומיקס וקוראים לה ה'אסקפיסט'. הספר זכה בפרס נובל לספרות יפה, ראה אור בעיברית בשנת 2003.

זה היה רק טבעי שספר עטור שבחים וטוב כמו זה, שעוסק בקומיקס, יזכה לספין אוף קומיקס משלו. החוברות של האסקפיסט בהוצאת Dark Horse אם אני לא טועה (?!) הן למעשה אסופה של סיפורים בהשראת הדמות. אמנים לוקחים את המוזה שלהם מהדמות וכותבים סיפור קצר.

כמה שנים אחר כך, BKV (כן זה מYTLM) הוציא סדרה קצרה שנקראה the Escapists (ברבים) בה הוא התבסס על הספר של שייבון ויצר למעשה אדפטציית קומיקס חדשה ע"פ הספר. קראתי אותה, היא ממש טובה. אבל שום קומיקס לא באמת מתקרב לעוצמה של הספר, שגם הוא מומלץ בחום ויש אפילו ביקורת שלי עליו בלינקים של הפורום עוד בשם הישן שלי 'אופטיפ'.

בהצלחה :)

תיקונונצ'יק

פוליצר ולא פרס נובל וכעת שאלה, זה אומר שיש עוד סיפורים של האסקפיסט או שהאוגדן שקניתי כולל הכל?

תודה על התיקון ההכרחי באמת

משום מה זה פשוט נכתב מעצמו, הפרס הוא באמת פוליצר לספרות יפה.

יש כמה אוגדנים, הם דקים מאד בנפח ויחסית יקרים, אבל האיכות בהתאם. יש כמה ריצות של זה אני לא זוכר בדיוק כמה אוגדנים. ביקור באתר הקרוב לביתך של חברת DARK HORSE יפתור את כל הלבטים. יש לי איזה שלושה אוגדנים ובנוסף ריצת החוברות ואני יכול לומר בלב שלם שאלה מהאוגדנים הכי טובים שיש לי.

אז מוזר, כי לי יש 2

תנסה להסתכל דרך גוגל על זה. הפורמט הוא אוגדן ממש ממש דק אז יכול להיות שהם קוראים לזה בשם אחר?

DARKSEID

New member
בקשר לגרנט מוריסון

אתה אשכרה קפצת למים העמוקים (עם עוגן) כשקראת את האינויזיבילס.
יחד עם the filth ו The Mystery Play הוא עומד בין הקומיקסים היותר מאתגרים שלו. שלושתם מצוינים ושווים קריאות נוספות, אבל אלו עבודות שכדי להבין (וגם לא תמיד תבין, זה לא אומר שהיצירה רעה) ולאהוב אותם אתה צריך להכיר אותו קצת ואת הדרך שהוא כותב.

יכול להיות שאני נשמע כמו סנוב וקצת מתנשא, זו ממש לא הכוונה שלי. בקריאות שניות ושלישיות, אחרי שקראתי דברים יותר קלים שלו, הבנתי כמה היצירות האלה מצוינות.

DARKSEID

New member
הנה כמה המלצות שלי למוריסון

All Star Superman - אם אתה אוהב את קוויטלי הסיפור הטוב ביותר של סופרמן אי פעם.
Animal Man - יש פה ביזאר, אבל הוא הרבה יותר קל מאינויזיבלז. מאוד יקל לך לקרוא דברים קצת יותר קשים שלו.
Doom Patrol - הרבה דברים פסיכים קורים בסדרה הזו אבל גם היא דיי קלה לקריאה והבנה.
Final Crisis - כתבתי קצת על האירוע בפוסט למטה.
Flex Mentallo - לא קראתי עדיין. מחכה לי בבית

JLA - ההרצה הכי טובה אי פעם על ליגת הצדק. יש שתי מילים באוגדן השני (שלישי?) האהובות אליי פעם. תבין אם תקרא.
Marvel Boy - ספיידרמן המודרני. חבל שבנדיס הרס את הדמות.
New X-Men - אם לא היו שינויים דרסטים באמנות (שילוב של אומן גרוע, וטיפשות אדירה של מארוול) כמה פעמים, כנראה היה הסיפור הטוב ביותר אי פעם על האקס מן
Seven Soldiers - עוד סיפור טוב עדיף לקרוא לפני FINAL CRISIS

זהו, יחד עםהשניים שקראת והשלושה שהזכרתי בפוסט הקודם אלו העבודות הכי טובות שלו.

יכול מאוד מאוד מאוד להיות

שאתה צודק ואני לא צוחק עליך אבל זה פשוט מזכיר לי את גיל 17 שעוד קראתי רק ספרות בפורמט הרגיל וקראתי כבר ספרי מבוגרים ארבע שנים. יום אחד העזתי להגיד שאני לא אוהב את מיכאל שלי וישר שטפו אותי על איך אתה מעז, זו יצירת מופת אתה צעיר מדי וכו וכו וכו ואז אמרתי מה אתם יודעים אני כבר קורא ספרי מבוגרים, כבר פתחתי טעם משלי ולעיתים אפשר לא לאהוב יצירות מופת. נראה לי שעוד כמה שנים אני אתן לאחד האחרים שלו ניסיון נוסף כי אחרי הכל את WE3 אהבתי ואת האינויזיבל שרדתי. מה שכן המשפט הראשון שלך היה פיוטיות נהדרת והעלה לי חיוך על הפנים (ולא, אני לא צוחק גם בפעם הזו)

DARKSEID

New member
מבין מה שאתה אומר

תראה יש לי hard on מטורף על גרנט מוריסון (יש לי רק עוד 25 חוברות לקרוא מהקריירה שלו. חוברות). הוא היוצר האהוב עליי ומה לעשות כשיש לך יוצר אהוב אתה נוטה להיות קצת משוחד כלפיו ולחשוב שהאחרים פשוט לא רואים את הגדולה שלו, מבלי להבין שהוא פשוט לא קולע לטעמים של אנשים מסויימים. אז כמו שכתבתי מבין אותך לגמרי
.
דרך אגב האוגדן הראשון של האינויסיבלז הוא באמת לא משהו. הסיפור משתפר בהמשך.

יש לי ארבעה כאלה בערך

שניים מקומיקס ושניים מהסיפורת הרגילה. בספרות רגילה כל מה שאני יכול להשיג של אומברטו אקו אני קורא מכריכה לכריכה וכך גם ג'ונתן קו שפחות מוכר. בקומיקס אני נורא קלישאתי וכל מה שנפל לי לידיים של גיימן קראתי גם אם לא אהבתי רק כי השם שלו היה על הכריכה. גם עם אלן מור אני די ככה אני פשוט די תפרן ולא קונה במיידי את כל מה שאני אוהב

mulon1984

New member
מוריסון זה באמת... מיוחד

אני יכול להמליץ על שני דברים שלו:
Animal Man Vol.1 שהיה מצויין בעיקר כי בכל פעם שהרגשתי כאילו אני מפספס אותו ולא מבין מה הוא רוצה, אז הוא אשכרה טרח להסביר לי (גם אם זה עם כפית לפעמים). הוא באמת עשה שם עבודה מצויינת ומאוד מסקרנת, וזה מאוד קל לקריאה. מומלץ.

The Filth שהוא אומנם קשה לקריאה ולא מובן בעליל, אבל בניגוד לסיפור של בטמן שם אתה מצפה שתהיה עלילה נורמלית, כאן אתה יכול להרשות לעצמך לוותר מראש ופשוט להנות מהטכניקות. לדעתי, זה בדיוק מה שזה: אוסף של טכניקות קומיקס מסקרנות וחלקן פורצות דרך, שאם הן מתאחדות לכדי סיפור אחד שלם אז זה רק בדמיון שלך. אז אני כן ממליץ, אבל בתנאי שתבוא בראש הנכון :)

למעלה