ועידת חרבין
ראשי המשלחת מחרבין ייפגשו עם יצחק תשובה ומוטי זיסר על הפרק פרויקטים בסדר גודל של 13 מיליארד דולר בסין, יבקרו גם בנטפים ובחברת החשמל. ראש ממשלת חרבין נפגש עם אהוד אולמרט והביא לו תמונות מקבר סבו דיו יוקסין, מזכיר המפלגה הקומוניסטית של חבל חרבין, העומד בראש ממשלת חרבין, הגיע אתמול (א') לישראל בכוונה להציע ליזמים ישראלים פרויקטים בהיקף של 13 מיליארד דולר. מחר בבוקר תסייר המשלחת במסוק עם יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, מעל מתקן ההתפלה באשקלון, ובהמשך ייפגשו עם מספר מנהלים בכירים בקבוצה. בהמשך היום ייפגשו אנשיה גם עם מוטי זיסר, בעל השליטה בקבוצת אלביט הדמיה., יבקרו במפעל נטפים שבקיבוץ חצרים, ובתחנת הכח אורות רבין שבחדרה . היום נפגשה המשלחת עם ראש הממשלה אהוד אולמרט, שלו יש קשר אישי לעיר חרבין, שבצפון מזרח סין. סבו של אולמרט, יוסף, נמלט אליה עם משפחתו מאורנבורג שברוסיה לאחר המהפכה הבולשביקית. בתחילת הפגישה הראה ראש הממשלה לאורחו תמונה של אביו, מרדכי אולמרט ז"ל, שהתגורר בחרבין לפני שעלה לישראל. ראש הממשלה אמר: "זהו מאורע מרגש בשבילי, לארח את ראש ממשלת חרבין, כי משפחתי הגיעה משם, ויש לי קשר חם מאוד לאזור". ראש ממשלת חרבין העניק לראש הממשלה תמונות של קבר סבו ואמר: "לפני שיצאתי לישראל, ביקרתי בבית הספר שבו למד אביך, שהוא כיום אחד מבתי הספר הטובים ביותר בחרבין. בגלל עברה של משפחתך אנו מתייחסים אליך כאל אחד מעירנו, ואני שמח מאוד על ההזדמנות להיפגש איתך ולומר לך זאת. "אנחנו גם שמחים על ההזדמנות לבקר בישראל, ומקווים לעשות איתה שיתופי פעולה רבים בתחומים שונים". ראש הממשלה, שהתרגש מהתמונות המתעדות את קבר סבו ואת האזור שבו חיה משפחתו, אמר: "אני מאד מודה לך, ורוצה לומר לך שזהו רגע מרגש מאוד בעבורי. "יש לי אמונה גדולה בעם הסיני, ביכולות שלו ובפיתוח, ואני פועל רבות כדי שמדינותינו יוכלו לשתף פעולה באופן מוצלח ופורה". ראש הממשלה הביע את תנחומיו ואת תנחומי העם בישראל לנוכח האסון הכבד שפקד את מחוז סצ'ואן בעקבות רעידת האדמה שם, שהשאירה אחריה עשרות אלפי נפגעים, מאות אלפי מחוסרי בית וחורבן רב. את הסינים מייצג בישראל עורך הדין אלון צדוק, העומד בראש חברת חרבין-ישראל, הפועלת לקידום עסקים בין הצדדים. ביום רביעי תתקיים במלון דן פנורמה בתל-אביב ועידה אותה מפיקה חברת M.I.M בהשתתפות המשלחת הסינית ובכירים במשק הישראלי. בין הנואמים, זאב בוים, שר השיכון, מוטי פרידמן, יו"ר חברת החשמל, ג'רי זליגמן ממשרד רואי החשבון קסלמן את קסלמן ואחרים. "חרבין היתה בית ליהודים רבים, בואו ונפתח יחד את העתיד" ראש המפלגה הקומוניסטית והעומד בראש ממשלת חרבין שבסין הגיע הערב לביקור בישראל לקראת הועידה הכלכלית שתתקיים ביום רביעי "חרבין היתה הבית ליהודים רבים במאה הקודמת, אנחנו כאן כדי לקדם בברכה את אנשי העסקים היהודים שרוצים לחזור אל חרבין ולפתח יחד את העתיד" בקריאה זו יצא הערב מזכיר המפלגה הקומוניסטית, העומד בראש ממשלת חרבין, דו יוקסין, שהגיע לביקור בישראל, לקראת הועידה הכלכלית "חרבין ישראל" שתתקיים ביום רביעי במלון דן פנורמה בתל אביב. יוקסין הגיע לישראל מלווה בשמונה מראשי המשרדים הכלכליים בחבל חרבין, ובעוד 35 מראשי המשק, כאשר המטרה המוצהרת היא ליצור קשרי מסחר עם יזמים ישראלים בתחומים שונים ובעיקר בתחום האנרגיה, הנדל"ן והחקלאות. "היהודים שהתיישבו בחרבין בעבר השאירו את חותמם בכל התחומים ואנו נשמח לחדש זאת היום בעזרת אנשי עסקים מישראל, אנחנו מציעים ליזמים הישראלים מגוון אפשרויות ופרויקטים בתחום הנדל"ן, האנרגיה, התעשיה ועוד". יוקסין יבקר מחר בירושלים ויתקבל אצל ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אשר סבו וסבתו קבורים בחרבין. לפני הביקור אצל אולמרט ייטע יוקסין עצים ביער השלום ויבקר גם במוזיאון יד ושם. אחר הצהרים יגיע לעיריית גבעתיים, איתה יש לחרבין הסכם ערים תאומות. חברות ויזמים ישראלים יקבלו עדיפות בפרויקטים בסדר גודל של כ-30 מיליארד דולר, המתוכננים לביצוע בחבל חרבין שבסין, אחד הפרויקטים המרכזיים שיוצעו לבאי הועידה בתל אביב מתחום התשתיות, הוא סלילת כביש הטבעת סביב חרבין. מדובר בהשקעה מוערכת של כמיליארד דולר, במה שנחשב לפרויקט הדגל בפיתוח חרבין. מטרת הועידה שמארגנת חברת "חרבין ישראל בע"מ", הנציגות המסחרית של חרבין בישראל והמופקת על ידי m.i.m, היא ליצור קשרים מסחריים בין חברות ישראליות לחברות סיניות. בין הייתר יועדו לאורחים מחרבין פגישות עם קבוצת דלק, אלביט, נטפים, חברת חשמל ועוד. מארגני הועידה מקווים שיצליחו לחבר בין הסינים לחברות הישראליות ולשם כך לצד הדיונים באולם המרכזי, יוכלו נציגי החברות הישראליות לקיים פגישות אישיות בחדרי עסקים מיוחדים שיוקמו בבית המלון.