ביקור מולדת

רק גבר

New member
ביקור מולדת

לאחר שהיה של כמה שבועות מחוץ לפורום חזרתי היום וראיתי שלמרות המשבר האחרון הפורום התמלא והתחדש גם בחברים חדשים וגם בהודעות מענינות. למשל עיני תפסה את ההודעה של אלסנדרה שסיפרה על משברה בגיל ה40 ... אז לענין זה נשאלה שאלה לגברים בפורום ואף אחד לא ענה ? מעניין למה? אני יענה על זה - אם כל מה שהפריע לך היה חיפוש של חויות חדשות בתחום המיני או/ו הענקת תשובת לב אז למה למסות ולשתף את בן זוגך בנושא ,פשוט עשי את מה שאת מרגישה ולא חיבת לשתף בכך את בן הזוג. חשבי על כך שאם המצב היה הפוך האם היית מאפשרת לו את ה"חופש" לחפש חוויות מחוץ לחיי הנשואין? ובכלל מי קבע שצריך לשתף את בן הזוג בכל חויה? האם אין אי אילו רגעים של פרטיות שהיית רוצה לשמר לעמצך בלבד? האם חייבים לשתף בגלל שמדובר על סקס? . אני בטוח שלכל אחד ואחת ולא משנה באיזה סטטוס נמצאים יש רגעים של פרטיות שלא רוצים לשתף בהם אף אחד, אז ה"כותרת" לרגעים אלו לא ממש חשובה. רוצים דוגמאות? הנה למשל הבוס בעבודה נתן לך מחמאה נהדרת/או צרח עליך בגלל טעות שעשית עוד דוגמא ? כשאת לבד ורוצה לפנק את עצמך בעזרת האצבעות או/ו מכשירים אחרים האם את משתפת את כל השכונה? טוב אז מספיק לשעה זו ,אני מקווה שהובנתי כראוי.......

sagiberg

New member
מה שלומך ?../images/Emo13.gifאני לא בטוחה שאפשר

להתייחס לחוויה כמו סקס מחוץ לנישואין כמו לחוויות האחרות שלהן התייחסת, ולוא רק מכיון שבבואנו בברית נישואין אנו מתחייבים לנאמנות (מינית ואחרת) כלפי בן זוגנו, התחייבות שיש בה את הגרעין המהותי של הנישואין. לכן- אם רוצים לרמות את בן הזוג -בבקשה , אבל אני לא רואה איך אפשר להצדיק זאת

רק גבר

New member
אני "על הכיפק"../images/Emo3.gif

לענין הנאמנויות מוטב שאשאל במקום לענות-מי קובע אותם? זו סטיגמה חברתית מקומית שחלק מוכן להיות שותף וחלק רואה את המצב אחרת. ולמרות הניגוד כל אחד חושב שהוא צודק . חוץ מזה נאמנות לבן הזוג גם בקונספציה שלך לא חייבת להפגע ע"י סקס מחוץ למערכת ,לפי האמרה "אני כאן משמע אני קיים" כך גם אני עושה ולא יודעים משמע זה לא קיים. נו טוב זה היה רק פילפול.....

אכן זאת גישה גברית טיפוסית

שיטה טיפוסית של הגבר הישראלי היא להגדיר את החוויות כ"פרטיות" כאשר מדובר בבגידה בבת זוג ו"בגידות" כאשר מדובר בבגידו של בת הזוג, לשכנע את האישה של גבר4 אחר שטוב ונכון לעשות בשקט את מה שבא לה ולכעוס על אישתו כאשר היא עושה מה שבא לה. האישה שואפת לחלוק עם בן זוגה את כל מה שיש לה כולל ספקות ותשוקות ונפגעת כאשר כועסים עליה על כך. כנראה אין מה לעשות -הנשים והגברים שונים. אני לרגע לא מצטערת ששתפתי את בן זוגי למרות שבהמשך, לפי בקשתו , הפסקתי לשתף. האי שיתוף גרם נזק לא פחות מהשיתוף והזוגיות התפרקה לבסוף. אך היה לי טוב יותר להיות עם האמת ולא עם השקר וכך נהגתי לרוב . גם להבא אנהג כך.

seeyou

New member
סליחה! ../images/Emo12.gif

אם זה ברור לך ש: - "הנשים והגברים שונים " -הטריק של רוב הגברים הוא:"לשכנע את האישה של גבר אחר שטוב ונכון לעשות בשקט את מה שבא לה ולכעוס על אישתו כאשר היא עושה מה שבא לה" -שהזוגיות שלך התפרקה לבסוף בגלל הדרך שבחרת אז איך את מסכמת ואומרת: -"גם להבא אנהג כך. " את באמת מאמינה "בכנות" בכל מה שקשור ליחסי מין? פעם כתבו"רכב לכל פועל"... היום המדיה מפיצה "זיון חופשי" לכל אישה האם בפועל באמת מתנהגים כך? לא מזמן היו גרושים בין כוכבי קולנוע על בסיס "בגידה"... אבולוציה של האדם נעשה במשך תקופה ארוכה... זה יקח הרבה מאוד זמן עד אשר השינוי ב"מוסר החברתי" בנושה המיני תתגשם. יש איתכם "צדק ביולוגי"... אבל מה לעשות? יש "חוקים" חזקים יותר! בכדורגל אסור לגעת ביד ! אז מה? אם השופט לא שם לב,הכל אפשרי.... יום נעים keep smiling יוסי

אכן , שינוי דורש זמן ומאמץ

אך עדיף שינוי קטן מאין שינוי . וכדי לגרום לשינוי צריך לפעול למענו. לפי גישה אבולוציונית מסויימת לגירפה יש צוור ארוך כדורות של גרפות התאמצו להגיע גבוע יותר ובדור אחד השינוי סוף סוף בא לידי ביטוי. אכן אמשיך לנהוג בכנות כהתנהגות שקרית גורמת לי מגוון תחושות ומחשבות שאני לא רוצה בהן בחיי. ולגבי החוקים שהם"חזקים יותר"- אנו חיים בדגם לא משופר שחזון שהתגשם למרות שהחוקים היו "חזקים יותר"-מדינת ישראל. ואני חיה במדינה הזאת למרות שבמדינה שעזבתי לפני התפרקותה החוקים היו כל כך חזקים שרובם המליצו לי לשבת בשקט ולא לבקש אשרת עליה. לא שמעתי להם ולמרות החוקים אני כאן. וגם כאן , בישראל , היו כמה "חוקים חזקים" שהתקוממתי נגדם וזכיתי בבית משפט העליון בשנתי השניה בארץ כאשר יצאתי נגד בורות של משרד ממשלתי מסויים. כך שהנסיון האישי שלי אומר לי-תמשיכי לשאוף למקומות שטובים לך ותלכי בדרכך בכנות ןהשינוי במוקדם או במאוחר יגיע. ומי אמר שפירוק הנשואים זה לא מה היה אמור להתרחש בדרך לשינוי גדול יותר , חיים טובים יותר? ולגבי הכדורגל-עם נוגעים ביד זה כבר לא כדורגל! תודה על תגובתך.

seeyou

New member
מדינת ישראל-../images/Emo6.gif

מילה "מדינה" גורמת לי חיוך רחב... לא בגלל מה שאת כתב בגלל בדיחה שתרגמתי אותה... " חוזר משה, תלמיד כיתא א' מבית הספר ושואל את האבא שלו: אבא,היום למדנו מילה חדשה- מדינה-ולא הבנתי?תוכל להסביר לי? האב קצת נבוך אומר לו: אני אתן לך הסבר על ידי דוגמה..
המשפחה שלנו כאילו מדינה: אני,מייצג את הקפיטליזם, מאחר ורק אני מביא את הכסף בבית אמא שלך מייצגת את השלטון-ממשלה,מאחר והיא יודעת איך ומה לעשות עם הכסף נניח שאתה מייצג את העם האח הקטן הוא מייצג את העתיד והמטפלת מייצגת את העובדים במדינה לך ,תחשוב על הדוגמה שלי ותגיד אם מובן לך יותר. הולך משה לישון עם הדוגמה בראש בלילה שומע בכי מחדר של אחיו הקטן הולך לשם ורואה שהאח הקטן עשה את הצרכים שלו-... לכן הולך לחדר ההוריים ושם האם ישנת. משה לא רוצה להפריע לכן ניגש לחדר של המטפלת. שם הוא רואה את אבא שלו במיטה עם המטפלת..... קצת מבולבל חוזר לישון. למחרת בבוקר אומר לאבא שלו: אבא אני הבנתי את הדוגמה שלך... באמת? שואל האב בגאווה,ספר... כאשר הקפיטליזם דופק את הפועלים, השלטון יושן, אף אחד לא שם לב לעם והעתיד, עמוק בחרא! " לכל אחד יש את הנסיון החיים שלו.. גם אני נלחמתי כנגד תחנות רוח,נצחתי בקרב אך הפסדתי במלחמה... כולנו שואפים לחיים טובים יותר פירוק הנשואים בא כפיתרון לבעיה אבל שלא כמו במטמטיקה בחיים,פיתרון מביא איתו בעיות חדשות. כדי לגרום לשינוי צריך לפעול למענו.

כדי לגרום לשינוי צריך לפעול למענו

אתה אומר וצודק. פעלתי ופועלת כמיטב יכולתי, נעזרת בכל אפיק ידע שנראה לי מתאים -מפסיכולוגיה ועד פרהפסיכולוגיה(מיסטיקה), משינוי בתזונה ועד שינוי הרגלי החשיבה ומשתדלת למרות שאני פועלת שהקפיטליזם בכל צורה שהי לא ידפוק אותי כמו בבדיחה הישנה והנחמדה שהזכרת. וחשוב מכל -לומדת להבדיל בין מה שניתן לשנות למה שלא כדי להשלים עם זה ומקווה לטוב.מה שגם לך מאחלת. שנה טובה ושונה.

לא הבחנת בדקויות

גישה גברית טיפוסית לא אומרת שאתה גבר או שרק כך אתה יכול לחשוב. בגישה גברית טיפוסית יכולה להחזיק גם אישה. זה לא עיניין של מין או גנטיקה אלא של צורת חשיבה. היום גברים צעירים -בסביבות גיל שלושים שגדלו להורים בגילינו לא חושבים לרוב כך אלא גמישים יותר , מבינים יותר, "נשיים" יותר וזה לא עושה אותם פחות גברים.(בעיניי הנשים כמובן)

למעלה