ביקור כואב במגדלנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה להתעלם מההבחנה המודגשת שעשיתי בין המקרים?

trilliane

Well-known member
מנהל

pix37

New member
במטבח הערבי - פלסטיני טחינה מחליפה את החמאה

כך שגם מנות בהן אינך חושדת יכולות להכיל טחינה, חלק גדול מהקינוחים משתמשים בטחינה כשומן על התבנית (עוגיות סולת / בסבוסה / עריסה וכו׳...) וגנ״לא ברטבי הסלט ובציר הבשר. לבוא אם מישהו שאלרגי לטחינה למסעדה ערבית דומה לבוא אם מי שרגיש ללקטוז (סוכר חלב) למסעדה צרפתית, אפשרי אבל מיותר ומסוכן

Maldini Girl

New member
אתה יודע מה, ובמקרה כזה

כי בוא נצא מנקודת הנחה, שלמרות שאני והבחור שנינו מבינים באוכל, אבל לא מבינים את רזי המטבח הערבי לעומקו, נכנס הסיפור של יויו-
שברגע שציינתי את האלרגיה היה מן הראוי להזהיר אותנו.
הייתי מעדיפה לשמוע שהם מעדיפים לא לשרת אותנו כי הסיכון גדול מידי, והיינו הולכים למקום אחר, מאשר שהבחור יחטוף התקף אלרגיה.

אגב, פרט לשתי המנות האלה אני מזכירה שאכלנו עוד 4 מנות מוצלחות וללא טחינה בעליל. כך שכנראה שיש שם מבחר מספיק גדול של מנות ללא טחינה.
האלרגיה שלו אגב, היא לא מהאיומות. כפי שציינתי, מגע עם כמה שומשומים לא יעשה לו שום דבר. הבעיה מתחילה כשיש כמות גדולה של טחינה שמכילה כמות גדולה של שומשום (מן הסתם). וכשיש מנה עם כמות גדולה של טחינה- המטבח אמור לדעת את זה.

passioneta

New member
אני כותבת על סמך הידיעה שלי

לגבי שימוש בחמאה במטבח צרפתי ולגבי שימוש בטחינה במטבח הפלשתינאי. pas la meme chose. ממש לא.

לרוב הרגישים ללקטוז

אין בעיה עם חמאה כי בחמאה יש כמות מאוד נמוכה של לקטוז בגלל כמות השומן הגבוהה. מרבית מי שסובלים מאי סבילות ללקטוז יכולים לאכול חמאה ללא חשש.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכלתי במסעדות ערביות מנות רבות ללא טחינה

לא הייתה בעיה, צריך פשוט לבקש. אני לא אלרגית (סתם שונאת שומשום לנגזרותיו) ואני מצליחה להסתדר. לרוב אם אני לא מזהה לפי המראה אני מזהה לפי הריח האופייני ומבקשת שיביאו את המנות בלי רוטב. קינוחים ערביים אני גם ככה לא אוכלת, רובם ככולם מתוקים לי ברמות בלתי נסבלות (ולעוגיות טחינה יש ריח וטעם של חלווה...
).

תודה על הביקורת...כל כך מכעיס!!!!

אני בטוחה שוב חברי הפורום לא יסכימו איתי, ואולי זה באמת לא בסר אבל אם הייתי במקומכם לא הייתי משלמת אגורה!

כזה חוסר אחריות ואכפתיות!

לעתי באמת חבל שלא דרשתם לראות את המנהל, לדעתי תיישמו את ההצעה של החתולית וברונו ותשלחו מכתב למנהל.
לא בשביל פיצוי או משהו כזה, אלא שירענן נהלים...במזל זה לא נגמר אחרת.

מקווה שהבחור מרגיש טוב...

טינטיןS

New member
לפני כמה חודשים כתבתי בקורת על מגדלנה

סה"כ כתבתי שהאוכל טוב. ויקר! וכתבתי שלא יודעת אם אחזור בגלל היחס, או בעצם העדר היחס , שמה לעשות ככל שאתה משלם יותר, אני לפחות , דורשת יותר.
מגדלנה מאד מבולבלת. מצד אחד מנסה למצב את עצמה כמסעדת שף מכובדת , מתאמצת על מנות מיוחדות, על הגשה מרשימה , מלבישה את המלצרים במדים אחידים ומנסה לשחק בליגה של הגדולים , (מזיגת מים תכופה, יד מאחורי הגב
וכיוב ) אולם זה פשוט לא מצליח, כי לקחת "סתם " צעירים מהשורה ולהלביש אותם מדים, לא הופכת אותם למלצרים מיומנים. אני חושבת שהדג לא מריח טוב כבר מהראש, כיון שהשף שעבר לידנו והתייחס אלינו כאל אויר , אבל הסתחבק עם שולחן שהיה ממש לידנו , אם הוא לא יודע להתנהל ייצוגית, הוא בטח לא מעביר את זה לעובדיו שגם הם מדברים אליך מעל לראש שלך .
אני רוצה להבהיר, שאין לי צורך או רצון לאחוקיות כשאני באה למסעדה, נהפוך הוא. אבל יש מינימום קודים של נימוס/התנהלות
במקום שנותן שרות תמורת כסף, ובמגדלנה אין אותם.
ניסיתי לשכנע את בנזוגי לבוא איתי למגדלנה, כדי שנחווה יחד את המקום וניתן לה צ'אנס נוסף (הפעם הראשונה היתה בלעדיו), הוא סרב ואמר שבעקבות מה ששמע ממני, הוא מעדיף שאתנסה שוב בלעדיו לפני שהוא מחליט להצטרף.
לאור הסיפור של מלדיני, לא נראה לי שזה כבר יקרה.
ולמען היושרה- מלדיני היא בתי וכששמעתי את הסיפור ממנה פשוט רתחתי. רק לקח לי הרבה זמן להגיב בפורום.

למעלה