ביקור חברים

תמRי

New member
ביקור חברים

אני תמיד קוראת ומחכימה מהדעות והרעיונות בפורום, אבל לא כותבת הרבה מחוסר זמן. עכשיו לשאלתי. היום באה אלינו חברה של בני מהגן. שניהם בני 4. הילדה מאוד חכמה ומפותחת אבל רצתה כל הזמן לראות טלויזיה, או לשחק במחשב. אין לי בעיה עקרונית עם צפיה בטלויזיה, מה גם ששני ילדי מסתפקים בצפיה בקלטה פה ושם וממש לא מתענינים, אבל כמה שניסיתי להסביר לאותה חברה שיש פעילויות אחרות מענינות (יש לנו חצר גדולה עם משחקים וגם עשיתי להם בצק ועוד הצעות) שום דבר לא השביע את רצונה. אומנם היא שיחקה עם הבצק ונהנתה וגם יצאנו החוצה אבל תמיד אחרי זמן קצר באה הדרישה לראות טלויזיה. בסוף נכנעתי ושמתי קלטת אבל אני לא מרגישה כ"כ טוב עם עצמי. מה דעתכן /ם

עמית@

New member
אני חושבת שזו בעיקר בעייה של הורי

הילדה, אם הבן שלך מתענין בדרך כל בדברים אחרים- משחק בחוץ ובבצק וכו'- הרי את את שלך עשית. אמנם זה מפריע לדעת ולראות במו עינייך שיש ילדים שלא רוצים כלום חוץ מטלוויזיה (וברור לך שבבית הם רואים המון
) אבל אין לך הרבה מה לעשות בניס\דון- מעבר למה שעשית..

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם עמית

גם אני מעדיפה שכשבאים לילדי חברים הם לא יצפו בטלויזיה. לפעמים זה הולך ולפעמים לא. אם בסך הכל היחידה שלא מרוצה היא אני, אני חושבת שעדיין ניתן לומר שהביקור עבר בשלום
. הבעיה מתחילה כאשר האורח רוצה למשל לצפות בטלויזיה, והמארח רוצה לצאת החוצה.

Shellylove

New member
התכוונת הפוך, לא? ../images/Emo8.gif

(שהמארח רוצה לצפות בסרט והאורחת רוצה החוצה). מסכימה עם לאה ועמית. גם אם את לא מתלהבת מהרעיון שהם יצפו בטלביזיה, מה תעשי? "תריבי" עם האורחת? "תכריחי" אותם לעשות משהו אחר? הצעת אלטרנטיבות (אטרקטיביות ללא ספק), ניסית לשכנע, זהו!

אצלנו זה קבוע../images/Emo163.gif

להרבה מהשכנים אין טלוויזיה, אז הילדים באים אלינו כמו לבית קולנוע. לפעמים בא לי לשאול אותם אם הם רוצים פופקורן
הילדים שלי אדישים לטלוויזיה, לרוב (חוץ מאשר תכניות מסוימות שהם נורא אוהבים כמו מומינים או נילס ואווזי הבר, או קלטות וידאו שמשה אוהב נורא כמו "בגן של דודו") אז אם באים חברים לצפות, הם פשוט עוזבים אותם והולכים לענייניהם. ואני מוכרחה להגיד שיש לי הרבה דאגות אחרות, כנראה, כי זה משום מה לא מפריע לי בכלל. או שאני סתם מין אימא לא חינוכית כזו?

אני שונאת ביקורים של ג'אנק-פוד

וטלויזיה. אצלנו יש כלל שכאשר יש אורחים, לא מדליקים טלויזיה. לא מזמן היה כאן דיון שאני פתחתי, תחת הכותרת "הוראות שימוש". עשי חיפוש.

למעלה