ביקור בת"א

ביקור בת"א

הייתי בת"א ראיתי שם הרבה אנשים ונשים, יפים ומכוערים, מבוגרים וצעירים, עצובים ושמחים, מצליחנים ולוזרים, אבל הבחנתי בכל זאת בדבר אחד משותף, כולם מתלבשים לפי הטעם שלהם, הולכים לאן שהם רוצים, שומעים תוכניות רדיו שהם אוהבים, ועושים את מה שהם מאמינים שצריכים לעשות. חזרתי לגטו החרדי, ומודעה ענקית מקדמת את פני "איסור חמור להשתמש באינטרנט אפילו לצורכי פרנסה" אני ממשיך ללכת ואז רואה עוד מודעה ענקית "גדולי הפוסקים אומרים שאסור לאשה לצאת בפאה נכרית" אני מתקדם עוד, "בשם הבד"ץ אסור לראות סרטים ואפי´ מצונזרים", איפה קונים כדורים נגד בחילות? אופס... שכחתי הרב אמר שאסור לקחת כדורים בלי הכשר...

אפשר גם אחרת

אני הרי יודע בדיוק על מה אתה מדבר.... ובכל זאת, החיים נורא קשים כשכל הזמן מסתכלים על איך היה יכול להיות. נסה ליהנות ממה שיש בינתיים, כל זמן שאתה עדיין שם. או מצא לעצמך זמן, קבוע פחות או יותר, נגיד פעם בשבועיים, שאתה לוקח חופש מהחיים הדחוסים בקהילה, ו"עושה חיים". כך אפשר שבוע אחד ליהנות מהזכרונות ושבוע שני מהתכנון... (אחר כך מתרגלים ומגדילים את המינון) כבר הצעתי לך פעם, ואני חוזר, צור קשר ונסתובב ביחד.

galitay

New member
כל הכבוד כופר !

אל תפסיד את הנאות החיים בגלל שהרב אוסר. נכון, הרב איש חכם אבל אם אינך מאמין בדרך הזו שכופים עליך, צא אל החופשי תרגיש טוב עם עצמך, תעשה חיים תתעניין בדברים חדשים, תראה תפיסות עולם ואם תחשוב שאתה רוצה לבחור בדרך חיים חדשה, אל תפחד לעשות זאת למרות כל הקשיים שכרוחים בזה. העולם הוא לא שחור ולבן, יש לך את הזכות לבחור בכל גוון של אפור.

"אבל הבחנתי בכל זאת בדבר אחד משותף"

נזכרתי משום מה בפנומן הזה של המון עם החוזרים פה אחד: "לכולנו יש דעות עצמאיות! לכולנו יש דעות עצמאיות!". והופה-לה! מתוך קול ההמון נשמע קול דקיק של אדם יחיד: "ולי לאאאא!!"
חישבו על זה... יונה

פיניע

New member
הקונפורמיזם..

הקונפורמיזם של הנונקונפורמיזם האינפנטילי

uuuaaa

New member
כשהייתי קטן כמעט התפתיתי לחשוב כמוך

גם אני פעם הוקסמתי מהעולם החילוני הזוהר והנוצץ. באמת, לא עובד עליכם. עד גיל 20 הייתי בטוח שאני אהיה חילוני ואעשה כיף ולא אלמד כל היום על שור שנגח את הפרה וכו´ אבל התבגרתי קצת, והבנתי שהכיף שלהם זה מקסימום 10 שנים. (גיל 15-25) וזה כיף ממש עצוב ומדכא. כיף של אנשים שחוגגים לפני שהם מאמינים שימותו לעד. כיף של גרף של פונקציית exponent שלילית שדועכת עד לאינסוף. זה כמו למצוץ סוכריה ולהתאבד. אבל במה שאני מאמין, זה כמו לרוץ עם שק כבד עלי ולדעת שעל כל מאמץ נקבל אינסוף שכר. בעולם נצחי ולא עולם חולף ועצוב עם הנאות שאפילו בהמות עושות יותר כיף (כל היום, ולא רק אחרי העבודה). ואז אני מתחיל לשמוח גם על כל מאמץ ומאמץ. הנאה אדירה. לדעת שבכל מילת גמרא שאני אומר אני בורא מלאכים קדושים ומוריד שפע לעולם. וגם התורה הקדושה ממלאת אותי טהרה אמיתית וחכמה זכה ועליונה מהשמיים. היש הנאה גדולה מזאת ? נסחפתי קצת אבל בקיצור, כל ההנאות - גם אלה שבעולם הזה, הם מה´, אז כמובן שהוא יודע יותר טוב מאיתנו איזה הנאות יותר טובות לנו ולמה לשאוף. אז למה לא להקשיב למי שברא את כל ההנאות ?? לעצות שלו ?? חיים מאושרים לכולכם.

אחר

New member
ריכוז של גועל נפש

ולא שיש לי משהו נגדך,ידידי החרדי,שכנראה שולט רק בשני אותיות באנגלית (האמת היא שביחס למה שחינכו אותנו זה כבר הישג...)אתה פשוט מעלה בי זכרונות. זכרונות של כל הטיעונים השטחיים שאני ואתה שמענו שם ,בעולם ההוא. אגב,שמת לב שזה לא משתנה הרבה מהחיידר ועד לכולל? בחיידר אלו החילונים המסכנים ובישיבה אלו תינוקות שנשבו.("כמה ישיבע בוחרים היו יכולים לצאת מהם"?). לא שאין טיעונים מעמיקים בעולם הישיבות,יש ויש.אך הטענה המגוחכת כאילו כל החילונים הם מסכנים שרק חלשים מדי מכדי להכיר באמת חוזרת על עצמה וזאת מבלי שאף אחד באמת חושב שאולי כדאי לבדוק אותה.תמיד יביאו סיפורים על חוזרים בתשובה שמספרים כמה ריקים החיים שם בעולם השקר,ואילו את הרוב המוחלט של החילונים שחיים את חייהם בצורה נורמלית איש אינו שואל. נכון,יש מצוקות ותסבוכים ותסכולים,אך אלו קיימים גם בעולם החרדי.אנחנו רק מעלים אותם על השולחן.

uuuaaa

New member
אמרתי לכם כבר שאני לא חרדי

אני לא בא להתחנף ולעשות עליכם רושם. אני סתם אוהב לדבר בפורומים. (ברור שאם אני יצליח לדוג בחכתי איזה תינוק שנשבה אני אהיה ממש מאושר). אבל חצי שעה בפורומים כבר הבנתי שאנשים סתם נאספים להשמיץ. (בגלל החילונים יש צרות ועונשים, כל החרדים גנבים ואנסים וכו וכו). האמת אני לא בא לעשות עליכם רושם. רק תבינו שאני לא חרדי. אני סטודנט שנה רביעית בעתודה והולך לשרת 6 שנים בצבא עוד מעט. אבל, אני מעריץ גדול של החברה החרדית. חברה שמסתפקת במועט, יש שם כבוד למי שמכבד אותם, יש שם תורה ודרך ארץ וכו´ וכו´. אני יודע מה תענו על זה (על החרדים). אז אל תטרחו. ממש מעניין אותי לשמוע מחוזרים בשאלה, מה גרם להם לעשות את זה. בגלל זה הגעתי לפה. יש לי כמה חברים שחזרו בשאלה, אבל אף אחד לא מוכן לדבר איתי על הסיבות. לא כי הם מפחדים. לא יודע למה. חיים מאושרים שיהיה לכם. ואנרגיה אינסופית שתזרח עליכם מהנקודה הסינגולרית.

SoOren

New member
ידידי uuuaaa, אתה מעלה בי חיוך..

ולא בגלל אוסף טיעוניך חסרי הטעם והרמה, האופיניים כ"כ לעדר חובשי המגבעות שמזין את עצמו באותם משפטים אינפנטליים הלוך ושוב. ולא בגלל הגרוטסקיות האין סופית מאוסף משפטיך "שובי הלב" לא חלילה בגלל מיליוני המלאכים הלבנים הקטנים והקדושים המקפצים סביביך וכן בגלל שאתה מזכיר לי את החברה המטומטמת והעדרית, עם אותם טיעונים עלובים ובלתי מתחדשים. ועל החיוך הלילי הזה שהעילת בשפתיי, קבל ממני נשיקת לילה טוב. מוווואה

uuuaaa

New member
תקרא את התגובה ל"אחר".

גם אותך אני אוהב, אבל גם את ידי העצלנית.

טוב

New member
זה פשוט הורג אותי

אולי בתור אדם שמגדיר את עצמו דתי, תפסיק למדוד את ערך החיים רק במידת ההנאה שבהם, ותתחיל לחשוב שיש יותר משמשעות לחיים מעבר להנאות? זה לא פעם ראשונה שנכנס לפה אדם דתי, ומנסה לקבול על דרכנו(של הדתלש"ים) בכך שרק נדמה לנו שהחילוניים נהנים יותר, אבל האמת היא שהדתיים נהנים יותר( ראה ערך החרדי שמבלה בעיירת קיט בשוייץ, שהשויץ פה בשבוע שעבר). אולי עלה בדעתכם שממש לא מעניין אותנו מי נהנה יותר, ואת הצעד של שחזרה בשאלה עשינו מתוך מניעים קצת יותר איכותיים ומעמיקים משאלת ההנאה. השוואת ההנאה שאתה מביא פה, והביאו כבר קודמים לך, כאמור, מעידה רק על רדידותך, ועל מערכת הערכים המעוותת שלך בבחירת מסלול חייך. (וסליחה אם נשמעתי תוקפנית. זה החרדי הנופש בשוייץ שהגדיש את הסאה, אבל לא הספקתי לענות לו).)

צודקת ויותר

צודקת לגמרי, כשהמגעיל הנופש בשוויץ כתב כאן, החלטתי להתעלם, היום לא האפקתי יותר. אבל יותר מזה, כל הדתיים המכריזים שהם נהנים יותר, מכריזים בזה שעבורם רמת ההנאה היא הדבר החשוב ביותר להם....

uuuaaa

New member
הגבתי לבחור שמחפש רק הנאות

אז איך את רוצה שאני אגיב לו אה ? אם הייתי מגיב לך הייתי מדבר על דברים הרבה יותר עמוקים ורציניים כמובן.

טיפש מטופש

על שלשה דברים העולם הדתי קיים, 1)על דמגוגיא, 2)ועל דמגוגיא, 3)ועל דמגוגיא, זה כל מה שכתבת פה, אני מסביר לך שראיתי אנשים שהרב לא מתערב להם בחיים ואתה מספר לי על העולם החילוני הנוצץ, מישהו בכלל דיבר על נוצץ?

חרדית

New member
חולצות לבנות-לא חובה!!

כופר נראה לי שהגעת מהחברה המאד סגורה בציבור החרדי אולי לפי השטרימל ניחשתי, אבל יותר לפי הדעות שלך. בציבור החרדי יש גם את הקו הפתוח והמודרני שמרשה לעצמו לקיים את התורה והמצוות אך עדין להיות עם הרגלים בעולם הזה לא כל חרדי הוא אברך כולל ולא כל חרדי חיב ללכת עם חולצות לבנות ופאות מסוסלות עדין קימת דרך שאפילו רבנים לא יאסרו אותה!! ראיתי את ההודעה שלך על ביקור בתל אביב. הצחקת אותי!!! אתה לא חיב ללכת דוקא לרבנים המחמירים ביותר!! יש גם את הרבנים של מאה שערים עם מליוני ההחמרות שלהם ויש את הרבנים המתירים יותר! ויש לך אפשרות לבחור. יש בציבור החרדי גם כמה קוים אחרים חוץ מהמקום שהורגלת אליו. חרדית נ.ב. אני בטוחה שהגעת מאיזה חסידות מחמירה!

למעלה