ביקור בית

משתלבת

New member
ביקור בית

שלום לכולם , היום ביקשה ממני הגננת בגן של הבן להגיע לביקור בית . רציתי לברר עמכם האם גם אליכם פנו ? לא נראה לי שזו יוזמה של הגננת , אלא שמישהו הנחה אותה לעשות כן ולכן רציתי לדעת . תודה

איריס56

New member
ביקור בית

היי משתלבת, זהו נוהל רגיל. אני לא זכיתי לביקור גננת אבל לביקור מורה בכיתה א' דווקא כן. המטרה היא לראות ולהתרשם מתנאי המגורים של הילד וזהו. איריס

galit74

New member
אני לא חושבת שבאים לבדוק את תנאיי

המגורים של הילד. רוצים לראות את הילד בסביבה הטבעית שלו שבה הוא מרגיש נח ובטוח כדיי להכיר אותו יותר טוב.

אצלנו באלוטף

אצלנו באלוטף זה נוהל רגיל. הגננת והעובדת הסוציאלית בדרך כלל מגיעות לכל הילדים במהלך השנת לימודים כדי להתרשם מסביבתו הטבעית של הילד. הרבה פעמים מידע על האופן שבו הוא מתנהל בשעות הפנאי שלו מסייע להבין או להתמודד אחרת עם התנהגויות שונות במהלך הבוקר. זה בדרך כלל ביקור מאוד נחמד! גילי

vered73

New member
כן, בשנה שעברה הנושא הוצע מאחר

ודיווחנו על דברים שונים לחלוטין על הילד ממה שמתרחש בגן. בסוף הבאנו קלטת וידאו המדגימה דברים שהילד עושה בבית ובגן אין להם זכר. לצוות הגן אין שום סיבה לראות את תנאי המגורים הם לא עובדים סוציאלים. זו דעתי על כל פנים.

משתלבת

New member
אני מסכימה עם ורד

הבן שלי כבר שנה וחצי בגן ועוד חצי שנה עולה בע"ה לכתה א' זה לא קצת מאוחר לנסות להכיר אותו מקרוב .... אם הביקור היה בא מהמקום שאתן מדברות עליו הייתי שמחה ביותר

גאמי

New member
מה באמת?

אישית לא יודעת יוזמה של מי זה, אבל אם זה מגיע מהסיבות הנכונות, זו השקעה שראוייה להערכה. כל הכבוד לה. לי לא ידוע על פעולות כאלה.

yonitbrk

New member
גם אצלנו כשהקטנים היו בגן

הגננות ערכו ביקור בית, וגם לפני שנה כשטל נכנס לבית הספר התקשורתי, המורה יזמה ביקור בית. לעומת זאת המורות בכיתה התקשורתית של עומר, אף אחת לא יזמה ביקור כזה. יתכן וזהו דבר שהוא רשות, ונתון לבחירת הגננת/מורה .

אורזיגל

New member
אצלנו - במשך השנים (גן+בית ספר)

ארחנו מספר פעמים את הצוותים לביקורי בית. למיטב ידיעתי יש איזה נוהל אשר מחייב אותם לבקר. מנסיוננו הביקורים מאוד נחמדים. מאפשרים לצוות לראות את הילד בסביבה הביתית שלו, לשבת עם ההורים על כוס קפה באוירה בלתי פורמאלית ולהכיר את שאר המשפחה. בסה"כ מומלץ. אין סיבה להילחץ.

היי

זה בסדר גמור שהגננת מבקשת ביקור בית גם אצלי זה קרה מספר פעמים. זה הרצון לראות אייך הילד מסתדר בסביבה הטיבעית שלו ומתקשר עם שאר בני המשפחה. זה דווקא מאוד עוזר לגננת להבין את הילד לא לדאוג

mayarel

New member
גם אצלינו היה ביקור

רותם בגן תקשורתי. לפני שהוא "נכנס" לגן שתי הגננות הגיעו לביקור
היה ממש נחמד כי הן יכלו באמת להכיר את רותם, הביאו לו מתנה קטנה ושיחקו איתו, ויכלנו לדבר בנחת ולהכיר. לי באמת זה נראה רק משהו שיכול להוסיף וממש לא חושבת שזה בא ממקום של פיקוח או ביקורת... זו גם הזדמנות מצויינת לשמוע מהן דברים שונים בגן.

ביקור בית

ביקורי הבית אמורים להיות דבר שבשגרה לפי הפרוטוקול- לצערי הפרוטוקול לא פוגש את המציאות, בדרך כלל מסיבות עומס מטלות על הצוות מול מיעוט שעות משולמות לרשותו. מטרת ביקור הבית אינה סיעודית או סוציאלית, ממש לא! המטרה היא השלמת התמונה לצוות מבחינת פער בהתנהגות בין סביבות , ולפעמים הנחיית הורים, שהיא נדירה. לדוגמא- גרייה עצמית ספציפית בשעת צפייה בטלויזיה, שאינה קיימת במסגרת החינוכית, והנחייה כיצד ומה לעשות מקומה בבית. מאידך, אידילי שיהיו גם ביקורים מהבית- בגן.

למעלה