ביקור ביפן

גילה מ

New member
ביקור ביפן

אני אמורה להתארח ביפן למשך כחודש מבקשת לדעת איפה אפשר למצוא מידע על המנהגים ודרך ההתנהגות המקובלת ביפן

ToHrU

New member
אני חושבת

שכדאי לך לקרוא כמה שיותר ספרים בנושא ובכלל :) המלצה: "במוראים בחליפות" - ספר המבסס את ההתנהגות של היפנים על התנהגות הסמוראים - הגרסה ה"פחות מודרנית" שלהם
חוץ מזה, תתייעצי עם אנשים שכבר יודעים איך זה (פה בפורום יש הרבה) כי לדעתי, מי שאף פעם לא התנסה בלחיות ביפן (כמוני חח) או בשיחות עמוקות ברורה עם יפני לא יכול להבין ולצפות להבין. . .

ToHrU

New member
/tapuzforum/images/emo35.gif

לא הבנתי מה כוונתך. כתבתי סמוראים.

GnomeBubble

New member
בקישורים יש אתר שנקרא "בבית ביפן"

הוא מסביר בצורה מאוד חביבה עם דוגמאות ותמונות כיצד כדאי להתנהג כשמתארחים לאורך זמן בבית יפני. אני ממליץ לך בחום לקרוא את כל (או לפחות חלק
)

Tenguy

New member
אם מתארחים בבית יפני - חשוב להביא

מתנה (כמו ספר ביפנית על ישראל, שנמכר בסטימצקי [ושיהיה ספר חדש ובמצב מעולה
] או צלחת ארמנית קטנה מעוטרת בטוב טעם [ללא סממנים דתיים], שאפשר לתלותה על הקיר. בין היפנים רצוי להיות צנועים ומאד מנומסים - מאד לא מקובל לדבר רק על עצמך (עודף אגו זה תכונה מאד מגונה ביפן) ולגלות עניין / שיתוף פעולה / התחשבות עם היפנים. בהתחלה היפנים מסוגרים ובוחנים את הזר/ים בשבע עיניים, כדי לתהות על קנקנם, ולוקח להם זמן להיפתח לזרים [ בניגוד לישראלים שמייד שמים יד על הכתף של זר מוחלט...]. היפנים "נרגעים" ובהחלט אפשרי שייקח כמה ימים כדי שייפתחו לזרים - כך שנדרשת סבלנות והבנה גם מצד האורחים הזרים... מעט מכללי ברזל בבית פרטי יפני - 1) לעולם לא ניכסים עם נעליים לתוך הבית - חובה להורידם בכניסה לבית (רצוי להביא קבקבי-בית, כדי לא להימצא במצב לא נעים שהמארחים צריכים לספק קבקבי בית, שעלולים להיות קטנים למידת הרגל של האורח). קבקבי הבית לעולם לא ייכנסו לחדר השירותים - לשם כך נועדו קבקבי נפרדים לחדר שרותים בלבד. לעולם אין לצאת מחדר השרותים עם קבקבי השרותים. בכניסה לחדר השרותים מחליפים קבקבי הבית בקבקבי השרותים, וביציאה מחליפים בחזרה. לא נהוג להסתובב בבית עם גרביים (ואז לא יודעים אם נכנסו ויצאו רק עם הגרביים לשירותים - שזה יכול באמת להגעיל את היפנים). 2) אין לבוא ליפן עם גרביים שיש בהם חור/ים - זה מאד מבייש ללכת עם גרב מחוררת בבית יפני. 3) הרבה בתים יפנים עשויים עץ - חובה ללכת בעדינות, בשקט ולאט יותר - צעדים שאנחנו רגילים לצעוד בבנייני הבטון ועל הבלאטות שלנו יישמעו נורא בבית עץ ודלת שנטרקת בצד אחד של הבית - תהדהד בכל הבניין. במיוחד אחרי 10-11 בלילה, שיש לנוע בבית בדומייה מוחלטת, כדי לא להטריד שנתם של הזולת. 4) לא מקובל להגיע לבית פרטי אחרי 10 בלילה, למעט שיש סיבה מיוחדת לכך ואם מודיעים מראש על כך. יש לשים לב שאם הדבר לא נוח למארחים - לבטל את העניין ולחזור בשעה הרגילה (אם מדובר בשעה באמת מאוחרת - אז רצוי ללון במלון מחוץ לבית). 5) רצוי להימנע מלהתערב בחיי היום-יום של הבית היפני [כי הזרים לא מבינים יפנית ומאד מביכים בחוסר הידע שלהם איך להתנהג], ורצוי לאכול ארוחות מחוץ לבית ככל האפשר. אפשר להצטרף לארוחה ביתית אך ורק אם הוזמנתם ביוזמת היפנים עצמם. טיפ: להקפיד תמיד להכניס לפה את הצד הדק של מקלות-האכילה, ולקחת אוכל מן המנות/הצלחות המשותפות בצד העבה של מקלות האכילה. זה מאד לא מנומס לקחת עוד אוכל מן השולחן מאותו צד של המקלות שכבר היו בתוך הפה. דרך נוספת, למי שפוחד לשכוח להפוך את מקלות-האכילה כל פעם שלוקחים מן המנות הכלליות - לקחת רק פעם אחת לצלחת האישית את כל האוכל שרוצים לאכול, ולאכול מבלי לקחת שוב מו המנות הכלליות. וכמובן, אסור "לשחק" עם המקלות או לתקוע אותן באוכל.... אלא להניחן בצד בסיום הארוחה.

גילה מ

New member
ארוח ביפן

תודה, זה סוג המידע שאני מחפשת. אשמח לכל פיסת מידע נוסף.

Tenguy

New member
שווה לקנות ספר או לחרוש באינטרנט

כי קודי ההתנהגות של יפן הם דבר שנילמד בחינוך הילדים במשך שנים - מגן ועד סוף התיכון... למזלנו, היפנים לא מצפים מן הזרים להתנהג כיפנים והסלחנות שלהים לזרים היא מופלגת, וכל עוד הזרים הם מחוץ לכתלי הבית הפרטי אין ליפנים ולזרים בעיות. הבעיות תתעוררנה שהיפנים מוצאים זר או זרים, בתוך המסגרות הפנימיות שלהם (בית, עבודה, סנטו (בית מרחץ ציבורי), אונסן (מלון עם מעיינות חמים) , וכו'), ואז היפנים מצפים שהזרים יכבדו את קודי המקום והתנהגו בהתאם. לא מעט מקומות יסרבו מראש לכניסת זרים, מחשש להתנהגות לא הולמת וכדי להימנע מראש מעוגמת נפש לבאי המקום היפנים ולמבוכה עבור הזרים. לחיפושים : כדאי ללמוד גם על bathing (רחצה) : http://web.archive.org/web/20050210100957/http://www.tjf.or.jp/eng/ge/ge04ofuro.htm ב-(http://en.wikipedia.org/wiki/Ofuro - Ofuro (お風呂 http://en.wikipedia.org/wiki/Sento - Sentō (銭湯)-ב ואותם כללים מתאימים גם ב-(http://en.wikipedia.org/wiki/Onsen - onsen (温泉 טיפ: לשים לב להתנהגות היפנים במקומות ציבוריים - ולהבין מהם איך להיכנס, איך לפעול ואיך להשתלב במקום. כשיורד גשם, לא נהוג להיכנס פנימה דולפים מים, וחובה להשאיר מעילים בכניסה [בהרבה מקומות יש שתי כניסות, ואז משאירים מעילים ומטריות בכניסה החיצונית]. אם זה מקום ציבורי - יש בד"כ מתקנים אוטומטיים שמספקים עטיפות ניילון למטריות [במקדשים - שחובה להיכנס לתוכם בגרביים (בלי חורים) בלבד - ישנן גם שקיות ניילון לנעליים רטובות]. בסיום השהייה בפנים, תמיד יש להחזיר את הניילונים.

GnomeBubble

New member
קח בחשבון שהיא מתארחת לחודש

נראה לי שלהימנע במשך חודש שלם מארוחות בבית ורק לאכול בחוץ יעליב את המארחים.
לדעתי חודש זה כבר תקופת זמן ארוכה מספיק כדי להתערב (גם אם רק קצת) בחיי הבית, ואפילו לעזור למשפחה המארחת במטלות הבית. זה בטח משתנה עם הנסיבות, אבל אם אני הייתי המשפחה המארחת, אחרי שבועיים היה כבר נמאס לי לדאוג כל הזמן לאורחים בלי לתת להם לנקוף אצבע.

Tenguy

New member
צודק - אני הייתי 3 שבועות במינשוקו

בקיוטו, שזה לינה בתשלום בבית פרטי יפני. מעולם לא הוזמנתי לארוחה בייתית או נדרשתי לעזור במטלות הבית. אני הייתי היחידי מכל האורחים (משהו כמו 6, שהיו בתקופת שהותי) שהוזמן לסלון המשפחה [עם תה ירוק ונוף לגינה...], כי נתתי להם כמתנה ציור סומי-אה שציירתי (אני יכול לגלות כאן שהעתקתי אותו מציור אחר, שראיתי תלוי בגלריית הכולבו טאקאשימאיה הסמוך).

TheSegal

New member
את מנהג הנעליים ובמיוחד נעלי

השירותים הייתי מאמצת גם לבית שלי, אבל אני חושבת שהמשפחה שלי תרצח אותי אם הייתי מנסה... אבל אני מסכימה עם היפנים... גם מנהג האמבטיה מתאים לי מאוד... אני מתבאסת שההורים שלי ביטלו את האמבטיה בשיפוץ האחרון ועברו למקלחון... כשאני אהיה עשירה אני אבנה בית יפני...

GnomeBubble

New member
את המנהג של להוריד נעלים בכניסה

הייתי מאמץ בשמחה. בעיקר בחורף, כשיש בוץ. האמת שזה מה שאני בדרך כלל עושה בבית שלי, ובבתים של אחרים
אבל לא לי אכפת שילכו אצלי עם חורים בגרבים

TheSegal

New member
לגבי הגרביים... יש לי זוג גרביים

שאני לא יכולה בלעדיהם... יש להם חור בדיוק באצבע הגדולה, אבל אין לי לב לזרוק אותם...

למעלה