ביקור אצל רונית רפאל- דו"ח

Kika22

New member
ביקור אצל רונית רפאל- דו"ח

קבעתי פגישת ייעוץ אצל רונית רפאל מתוך היכרות שטחית עם המותג. רונית נהייתה עם השנים, במיוחד בניינטיז מעל לבימת "הראשון בבידור עם דודו טופז", האישה והאגדה. לא פעם ולא פעמיים שמעתי את סיפורה האישי: בתקופת נעוריה עברה רונית טיפול קוסמטיקאי כושל שהותיר כוויה בפניה. לא פעם התוודתה מעל לגבי העיתון כי היו תקופות בהן ישנה עם מייקאפ, פן בן זוגה ייחשף לאות קין של טיפול אקנה כושל. די בסיפור ההתמודדות שלה כדי להביא אותי להתעניין. הרי סביר להניח שמי שעברה חוויה טראומטית כ"כ, והקדישה את חייה כדי לתקן מקצועית את הטעות – אצלה אוכל למצוא מענה מקצועי ונעים. ודווקא בגלל ניסיונה המר, היא גם תנחה את עובדיה למתן שירות מהמעלה הראשונה.

שיחות הטלפון היו נעימות, התאריך והשעה נוחים, ואני נסעתי לסניף הירושלמי בלב שמח. עיצוב הפנים, בגווני עץ וכתום היה תענוג לעיניים. אלגנטי ומאופק. שונה מרחק שנות אור מהחורבה המעאכרית של רבקה זיידה בבני ברק (אני קצת מגזימה... ע"ע הביקורת הקודמת שלי). אני אינני לקוחה דרשנית או תובענית. אני מקפידה לשמור על טון דיבור רך ושקט, מנומסת, קשובה, או לפחות כך אני משתדלת להיות. כשהגעתי, פניתי לעמדת הקבלה. ישבו שם שתי בנות בגילאי העשרים המאוחרות. לאחר חיוכים, שאלו אותי אם ארצה לשתות. ביקשתי מים. אחת הבחורות הרימה טלפון למישהי אחרת, ופקדה עליה במשפט שמהדהד בי "ענת, תביאי מים לי וללקוחה". כעבור חמש דקות, ממאחורי הקלעים של התפאורה המהוקצעת, יצאה אישה תמירה, ראשה מכוסה והרפס פוצע את שפתה. באותה המהירות שבה הופיעה עם שתי כוסות מים, כך נעלמה והתודה שלי מלווה אותה. אני מספרת את זה כי למרות שזה מאוד מאוד צרם לי, כבשתי את עצמי וניסיתי לשכוח את האנקדוטה הזאת למען שלפגישת הייעוץ עצמה אגיע באוזן קשובה ובראש פתוח.

להפתעתי, אותה הבחורה מעמדת הקבלה התרוממה וקראה לי לבוא אחריה. התיישבנו בחדר צדדי מרוהט בריהוט כבד ולא מואר כלל פרט לאור שבקע מהחלון, ועוד לפני שהחלה לפרוש בפניי את הטיפולים המוצעים היא הקדימה ואמרה לי שגוון המייקאפ שלי בהיר מדי, "אבל זה לא קשור, אולי לפעם אחרת". מכיוון שהיא לא הציגה את עצמה כלל, גם לא כקוסמטיקאית (מאוחר יותר, התברר כי אין לה כלל הכשרה קוסמטית שהיא) וגם לא כמאפרת, הרגשתי שזו אמירה מפתיעה שאין לה מקום. (המייקאפ שלי יושב עליי יפה בכל תאורה, ולמעשה אני אף מוצאת אותו כהה בגוון אחד לקראת החורף). מה יכולתי לעשות, חייכתי והקשבתי לה. ביקשתי ממנה לספר לי על הטיפולים המוצעים באקנה וגם בסוף הפגישה לספר לי על הסרת שיער במקום.

היא ביקשה שאפנה את פניי ימינה ושמאלה, לחשוף בפניה את לחיי. שאלתי אם להוריד איפור, היא אמרה לי ש"אני כבר יודעת לאבחן עם מייקאפ טוב כמו שאני יודעת לאבחן ללא". ריגש אותי שלבחורה יש כוחות על ועוד בחדר חשוך.

"יש לך שרידי אקנה, ולא תפרחת של ממש" אמרתי לה שאכן יש צלקות אבל גם פצעון או שניים נוטים לצאת. היא אמרה שהבעיה היא גם פנימית וגם חיצונית, ופה כמובן הסכמתי איתה. כמו שציינתי בעבר, אני סובלת מבעיה הורמונלית (שחלות פוליציסטיות). "יש לך עור שמן" היא קבעה בנחרצות. אמרתי לה, לא, אין לי עור שמן – יש לי עור מעורב. "מה את מדברת, את מבריקה לגמרי, וחוץ מזה אקנה יש רק לעור שמן", ואני עניתי שזה האיפור, המייקאפ שלי אינו בגימור מאט ושלא פידרתי כי חשבתי שאתבקש להוריד איפור. על זה היא ענתה, "מה שתגידי". אגב, לא רק לבעלות עור שמן יש אקנה. זו חשיבה מיושנת שפסה מן העולם.

כמו שאתן רואות, בלעתי לא מעט רוק והייתי ילדה טובה, אם אני כבר כאן אקשיב עד הסוף.

יש שתי אופציות שהוצעו לי, ואציג אותן כאן:

אופציה אחת נקראת "סדרת הפילינג" – טיפול משולב שעיקרו סדרת שלושה פילינגים בתרכובת צמחית ואצות ים, ללא כימיה. לאחר שלושה טיפולים חודשיים מגיעים לשכבת עור פנימית יותר שבה ניתן לעבוד. בכל חודש מתבצע טיפול פנים לניקוי, אח"כ (נערך לקראת סוף השבוע) טיפול פילינג שהוא קילוף מסיבי של העור. כעבור יומיים מהביקור העור מתחיל להתקלף, להאדים ולהתייבש למשך כשבוע. לאחר שבוע נדרש להגיע לטיפול החדרת לחויות לעור המיובש. הקומפלקס הוא כזה: טיפול פנים לניקוי, פילינג עמוק לקילוף בן שבוע, וטיפול החדרת לחויות.

מחיר: 8,500 ש"ח, כשיש כעת 20 אחוז הנחה.

שאלתי האם עליי להצטייד בחומרי הרגעה (משחות וכאלה), והתשובה הייתה שלא. היא שאלה אותי מה אני עושה בחיים ונעזרה בשאלון שמילאתי טרם הפגישה. "אה, את עובדת. אני ממליצה לך לשקול את זה בגלל הקילופים". היא חסכה לי שאלות האם הטיפול פוגם באיכות החיים ובייצוגיות. ביקורת צדדית שלי – אני לא חושבת שזה מוזר לבקש שטיפול לא יפגע בשגרת היומיום, ותמוהה בעיניי הפליאה שלה על היותי עובדת. עדיין אחוזי האבטלה אינם גבוהים כ"כ שאהיה נדירה בנוף.

הטיפול השני הוא סדרת מוצרים ביתית מגובה בסדרת טיפולי פנים כשכל טיפול פנים יש לבצע אחת לחודש. כמה טיפולי פנים? תלוי תוצאות, ובחבילה המוצעת מדובר בעשרה טיפולים.

מוצרי הפנים הם 1041 ש"ח, ועשרה טיפולי פנים הם 4,500. כלומר, 5541 ש"ח. ישנה הנחת 20 אחוז על טיפולי הפנים בלבד, כלומר 4,600 ש"ח. המציגה הציגה בפניי את סדרת המוצרים לבית, כשמאוחר יותר קראתי בדף האינטרנט של רונית רפאל כי מה שהראתה לי בכלל מיועדים לאנטי אייג'ינג. ובכן, אני בת 22 וחצי בלבד, עוד קצת מוקדם לי...

לאחר ששמעתי את הכל, ביקשתי האם אוכל לראות קוסמטיקאית בשיטת רונית רפאל, שתוכל להתרשם מהעור שלי באופן מעמיק. נעניתי בתשובה, ואני מצטטת מילה במילה : "את לא צריכה לראות קוסמטיקאית. כל מה שהיא תגיד לך גם אני יכולה להגיד לך. אמנם אני לא יודעת לבצע בפועל אבל אני יודעת תיאורטית".

התשובה הזאת כ"כ מטומטמת, כ"כ מלאת אגו נפוח, שירדה לי ההרגשה הטובה לחלוטין. אין לי ספק שישנן מזכירות רפואיות ובנות אדמיניסטרציה חכמות, פיקחיות ומקצועיות, אבל לסרב ללקוחה לראות איש מקצוע כשהיא מבקשת? הדבר דומה לכך שכשאישה מעוניינת לעבור ניתוח פלסטי היא תסתפק בקריאת מאמרים בגוגל. כן, הבחורה שהציגה בפניי את הדברים אכן שלטה בחומר, אבל אין זה תחליף בעיניי לעין מקצועית שיודעת מה היא עושה.

היחס, המלל ובייחוד המשפט האחרון- כל אלה איבדו אותי כלקוחה. צר לי מאוד.

מה אתן אומרות?

בשבוע הבא: ביקור אצל הלגה רקנטי

Kika22

New member
כן,

ביקרתי אצל כמה רופאי עור שונים מטעם הקופה. שניים המליצו על ראקוטן, למרות שמצב האקנה שלי לא כזה גרוע וחסר תקווה. אחד נתן משחות ואמר שכעבור שימוש של שנתיים הכל יעלם. וכמובן שהיה את הרביעי הנוסף שהמליץ לי (עוד לפני שהסתכל על פניי ועל חזי) להצטרף לתוכנית ההרזייה של הקופה.

ותשובותיי: אני לא מתכוונת ליטול תרופה שתפגע בכבד שלי כשהגנטיקה גם ככה נגדי, ניסיתי את המשחות במשך חודש ולא היה שום אפקט אלא אפקט פלסיבו, ולגבי הרזיה - אני אוכלת בריא, ולא מתכוונת לרזות בזמן האחרון.

I Was Hoping

New member
אני מבינה

רק מציעה לקחת בחשבון את העובדה שלא כל מי שלוקחת רואקוטן סובלת מפגיעה בכבד. אם עושים בדיקות דם כל חודש לפני שמחדשים את המינון אז הכל בשליטה. אני אומרת את זה כי אני שומעת וקוראת כאן המון פעמים "מה פתאום רואקוטן זה פוגע בכבד וגורם לדיכאון". נכון, אלה עלולות להיות תופעות הלוואי, אבל לא בהכרח ולא לכולם זה קורה.
לגבי תזונה: לא מסובך להתאים את התפריט למה שטוב לך ולמה שאת סובלת ממנו. לא בהכרח למטרת הרזייה, אלא למה שהגוף *שלך* צריך. נטורופאטים מתמחים בכך.

פשוט נראה לי שלהוציא עשרת אלפים שקלים על קרמים קוסמטיים וחיטוטים כואבים בפנים עם אקנה פעיל זה מאוד לא נעים, כשהבעיה היא בעיקר מבפנים. קשה לי להבין את ההיגיון שבלטפל בדברים שכבר יצאו החוצה כשמבפנים ממשיכים לצאת עוד, גם אם לא הרבה. לא יודעת מה איתך, אבל אני הייתי עושה הכל כדי להימנע מזה. זה מאוד לא כיף, ומאוד יקר. אבל זאת דעתי האישית ואת כמובן יודעת טוב יותר מה טוב לך.

Kika22

New member
אסביר,

אני מטופלת הן הורמונלית והן תזונתית.
בדיקות הדם שלי תקינות, אך האקנה הותיר אחריו כתמים ולא בכל אפשר לשלוט רק מבפנים.

I Was Hoping

New member
עכשיו עוד יותר אני מבינה :)

ואחדד: אקנה לא נגרם רק מסיבות הורמונליות או תזונתיות. אם הוא לא פעיל ואין יותר פצעים שיוצאים, אז טיפול חיצוני יכול בהחלט לעזור. רטאוויט במשחה במינון החזק שלה עובד הרבה יותר מהר משנתיים, זה לא נכון.
רק כדי למנוע ממך אכזבה ואלפי שקלים, הייתי מנסה קודם את האופציה הרפואית. רונית רפאל ושות' יהיו שם בכל מקרה אם זה לא יעזור. כרצונך :)

Kika22

New member
על רונית רפאל לא אלך,

אין מה לדבר. זו לא אופציה. בעיקר בגלל היחס ובעיקר בגלל איך שהדברים הוצגו בפניי.

עכשיו אני במסע בין מכונים, וגם יש לי תור לרופא עור פרטי. נראה מה יהיו התוצאות והמסקנות.

אבל תודה על תשובותייך :)

I Was Hoping

New member
ממליצה בחום רב על ד"ר קרבלניק

שגם רוקחת בעצמה את התכשירים שלה והיא גם רופאה מצויינת ומקבלת בפרטי. בהצלחה!

ayala1234

New member
הילה, את יכולה אולי לפרט קצת?

נניח, לתת דוגמאות לטיפולים מוצלחים שהיא עשתה?

I Was Hoping

New member
היא מטפלת בכל המשפחה שלי כבר שנים

מאקנה לאטופיק דרמטיטיס לנקודות-חן לאלרגיות גירויים בעור ועד לעור בהיריון :) היא יודעת להתאים לכל אחד באופן אישי את מה שמתאים לו ומתייחסת מאוד ברצינות לכל דבר. סתם, דוגמה לכמה אישית היא: לאחד מאיתנו היתה בעיה של הזעה בבית השחי. שום דאודורנט שבעולם לא עזר, גם לא קאופס ולא לנקום ולא וישי ומה לא. היא רקחה עבורו מי פנים מיוחדים ומאז רק בזה הוא משתמש. במי פנים במקום דאודורנט! ואין זיעה והכל יבש ובסדר. זה למשל, מתאים רק לו וסביר להניח שלא יתאים לאחר.
לצערי האחיינית שלי ירשה ממני אלרגיה קשה לעקיצות, והיא קטנטונת. היא רקחה לה קרם מיוחד והסבירה לאמא שלה מאיזו תזונה להימנע בשבילה. לעקיצות שלום.
וכו' וכו' וכו' - כל אחד והבעיות שלו, ויש לה פתרונות ייחודיים. אני לא עובדת אצלה, נשבעת שלא :) היא פשוט רופאה מעולה

ayala1234

New member
הילה, תבורכי! לאחינייות יש אטופיק דרמטיטיס

ידוע לך אולי על הצלחה שלה בטיפול בבעיה הארורה הזו?

I Was Hoping

New member
ברור!

אני, גיסתי ושני האחיינים שלי עם סוגים שונים של אטופיק. לקטנים זה עבר, אצלי זה בא והולך. אצל קטנים הרבה יותר קל לטפל בזה והיא הכי מומחית בזה. ממליצה בחום :) יש לה קו מוצרים שהיא עושה שהוא מושלם בזה.

PooKiPsiT

New member
אני רואה שהיא רשומה באתר של מכבי

אבל כתוב ש"אין קבלת חברים חדשים". את יודעת אולי למה הכוונה? אמורה להיות בעיה פשוט להתקשר ולקבוע תור דרך מכבי?

I Was Hoping

New member
אני לא במכבי

אז אין לי מושג... אני הולכת אליה דרך ביטוח הבריאות, כלומר - פרטי.

PooKiPsiT

New member
הבנתי. תודה

שאפולי

New member
איך היא עם סבוראה?

לבעלי יש, בדכ קלה או לא נמצאת
אבל מאז הלידה היא לא בשליטה!

נשמע לא משהו

ממליצה לך לנסות איזון הורמונלי בשיטות של רפואה משלימה.
כל המכונים הגדולים והידועים האלו הם +- אותו דבר (מכירה חלק מהם אישית)

למעלה