ביקור אצל סבתא...

a n a t i 3 3

New member
שמוליק תודה על התשובה העניינית

רות 2

New member
אני מעדיפה להתמקד רק בנקודה אחת...

(על השאר ניראה לי על פי תגובתך ל..הוא "שהלא הכל ברור "..לו שאין צורך ) -לסבתא יש תמונות והיא מנופפת בהם וכניראה עוד .. תנופף בהם בסיטואציות מסוג זה. - את הסבתא ומה היא חושבת /מרגישה כלפייך לא שווה וגם לא ניתן לשנות אז ברור ששוב ושוב הסיפור יצוף ואת כניראה חשבת לנכון (ונכון!) שאין צורך לספר לילדים ... אבל משהסבתא עושה בזה שימוש.. השאלה שאת צריכה להתמודד עימה היא איך משתפים ילד מבלי שישתמע ואו יובן שמערבים אותו איך משתפים ילד מבלי שחלילה יחשוב ולו לרגע ..שהוא ,הוא השופט בנושא .. את מכירה את הנפשות הפועלות והגיע הזמן כניראה .. לספר על כל הנוגע לתמונות ובכך לא להפוך תמונות אלו לקלף מנצח שלה בשעת כעס על הילד עליך ודרכי חינוכך..

a n a t i 3 3

New member
אוקיי.... ../images/Emo88.gif

לצערי הילדים מכירים מקרוב את הסיפור, הם היו נוכחים כזה קרה!
כדי שזה יהיה ברור.. אפרט יותר: לפני שש שנים בערך, בזמן שהאקס ואני היינו פרודים חמותי הגיעה לביתי עם מצלמת וידאו בידה. במקרה הנ"ל לא הייתי בבית, היתה שמרטפית (ילדה בת 16) שסרבה להכניס את חמותי לביתי (לפי דרישתי) ולכן קיבלה מכות ממנה. חמותי גם אמרה בפניה שבמקרה הראשון שתראה אותי היא תרצח אותי (איום לרצח!) מקרה זה היה שלושה ימים לפני אותו מקרה מדובר. כמובן שפניתי עם השמרטפית למשטרה והגשנו תלונה. שלושה ימים אחרי הסיפור הזה.. חמותי הגיעה שוב לביתי, נכנסה (בזמן שילדיי היו בבית) והתחילה להרביץ לי, אני לא אישה קטנה כפי שאת ואחרים יודעים, אבל חמותי אישה מאוד גדולה ומסתבר שגם חזקה. היא הצמידה אותי לקיר שמחבר בין הסלון למטבח, דפקה את ראשי בקיר ונעצה בי את ציפורנייה! (ושוב לצערי.. כל זה ליד הילדים
) הושטתי את ידי אל השיש ולקחתי משם מערוך, הגנתי על עצמי בעזרתו, חמותי נפצעה מהקצה שלו במצח וירד לה דם. כל זה קרה בגלל שהיא כעסה שבית המשפט החליט להשאיר את הבית לי ולילדיי. לא גאה במה שקרה, הייתי משלמת הרבה כסף כדי למחוק את היום הזה מחיי ומחיי ילדיי!!! הגנתי על חיי.. וכך זה נגמר! כמובן שבסיפור הזה היתה מעורבת משטרה.. היה משפט (היא התלוננה) ויצאתי זכאית
לא רק זה, היא קיבלה צו הרחקה ממני! לאותה תקופה! מאז עברו שש שנים והיא עדיין מנסה בכל דרך אפשרית לפגוע בי ועושה את זה דרך ילדיי! מקווה שעכשיו זה יותר ברור

ערסlight

New member
אמא אווזה

אז... איפה הבעיה? נגיד שאמו של האקס שלך לא מתפקדת כראוי. נשמע שהיא אישה שחיה בגיהנום של עצמה. איך זה נוגע לך היום? אם לך יש כעסים... זו הבעיה שלך עם עצמך. הדבר היחידי ששווה פה איזכור שאת לא ממש סומכת על ילדייך שידעו להתמודד עם המצב. למה?

a n a t i 3 3

New member
אין בי כעסים...

אני כבר מזמן במקום אחר וטוב שכך
עצוב לי שילדיי נפגעים מטיפשות של אחרים! (אתה יודע מה, כולל שלי) אם הייתי רוצה להכניס אותם לתוך אותן מלחמות מלוכלכות הייתי עושה זאת מזמן, יש לי מספיק חומר לכך. לא חושבת שילדים צריכים להתמודד עם כל הרפש הזה, לא שלה נגדי ולא שלי נגדה!

רות 2

New member
הילד היא בן .. 6 לערך באותה תקופה

ואם הוא זוכר או מכיר את הסיפור אז ..... זה עדיין לא אומר שכיום הוא יודע להבחין בין עיקר לטפל בסיפור הזה ... ואיך שרשמת פה כך פחות או יותר יש להעביר את התמונה ותוצאותיה לילד ... והכי חשוב הוא לא להשתמש במילים שנכונות לך ("היא עדיין מנסה לפגוע בי דרך ילדיי)"...אך לא בונות ולא רלבנטיות לגבי הילד הוא צריך להפנים שאין צורך ואין טעם.. להתוכח עם סבתא על מי זו ומה זו ואיך היא "האמא הזו שקוראים לה ענתי33) כי תמיד ישאר המשקע והכעס הזה והיא לעולם לא תשנה את עמדתה ואו את דעתה ואו מה שהיא ...לכן שפשוט יתעלם רות לימדה בעבר את הבת שלה בגיל 9 אז ..שלא שבכל מקרה ילד צריך לכבד אדם המסיט ואו את המדבר בלשון הרע על הוריו גם אם מדובר בסבתא... במקרה של רות זו היתה הדודה ..... הילד צריך ללמוד להגיד לא רוצה לשמוע דברים רעים על אמא לא בשביל זה אני בא לבקר אותך.

a n a t i 3 3

New member
צודקת!!!

וזה בדיוק מה שאמר.. "סבתא, לא נעים לי עם זה שאת מדברת על אימי ועל סבאתי, גם אני יכול לומר דברים עליך!" ועל זה הוא קיבל ממנה.. צעקות, קללות ומשיכה לא נעימה בחולצה.

רות 2

New member
נו מה את רוצה ... ../images/Emo6.gifהוא

הוא איתגר אותה .. קרה תיגר על הקווקזית...."גם אני יכול לאמר דברים עליך המסר הוא : אתה לא בעמדה של לגונן עליי אתה בעמדה של אני בא לבקר לא בשביל לשמוע דברים רעים על אמא ואת זה שיפנה לאבא לא לסבתא ... (כן כן רות מדמיינת את הפרצוף שלך עכשיו הרי זה כמו לבקש ממנו לדבר ללמפה
) אבל זה מה צריך להיות המסר שלך.

a n a t i 3 3

New member
במקרה הזה.. תיגר על הגרוזינית!!!!

וזה לא בא מגזענות.. נשבעת לך שמתה על העידה הזאת
עד היום הדודות שלו ואביו בקשר מצויין איתי
מקבלת בחום את כתובייך

a n a t i 3 3

New member
ועוד דבר...

הפרצוף שלי אדום מתנשף עכשיו ממש לא בגללה.. אלא בגלל שאני עונה פה בשירשור באמצע שטיפת הבית
כנראה אשאר על חמות לשעבר מעצבנת.. אבל לפחות עם בית נקי

רות 2

New member
איף למה הזכרת לרות ת'ספונזה..

מאופו לוקחים מרץ לנקות ת' ג'יפה של הבית שלה .........

a n a t i 3 3

New member
אצלי זה הגיע מהמקום...

שפחדתי שהליכלוך יסתיר אותי ולא אוכל לענות לכם
יאללה.. מוסיקה טובה
ו ל ע ב ו ד ה

שויין

איך זה שכששמעת שהבן שלך משוחח עם אבא שלו באוטו "ישר הבנת מה קרה"? הגרוש שלי לא אחת משוחח עם הבן שלי באוטו ואני דווקא אוהבת להסתכל מהחלון ולראות אותם מדברים. שאלת את עצמך למה היא כל כך שונאת אותך, הסבתא? הגיוני שהאבא אוהב שהילדים אוכלים אצל הסבתא. לא ? ומה זה משנה מה הסיבה? ניסית "להשלים" איתה? כי אם לא, תאלצי להשלים עם המצב. אולי הכבוד שלך יותר חשוב לך מהילדים? ככה זה. כשמבשלים דיסה

a n a t i 3 3

New member
במקרה הזה.. "סבתא בישלה דיסה"../images/Emo140.gif

שאלת.. "איך זה שכששמעת שהבן שלך משוחח עם אבא שלו באוטו "ישר הבנת מה קרה?" - "הדגש|זה מה שקורה כשקוראים רק חצאי דברים.. אני רשמתי: "ששאלתי את קורל למה אלון עדיין בחוץ היא ענתה לי שהוא מדבר עם אבא באוטו. (נקודה
) ישר הבנתי שקרה משהו... הפרצוף שלה אמר הכל." רשמת.. ". שאלת את עצמך למה היא כל כך שונאת אותך, הסבתא?" - את יודעת, זה לא ממש מעניין אותי וגם לא משנה.. תהייה הכי צודקת שתהייה, זה עדיין לא נותן לה זכות לפגוע בילדיי, נכדייה. שאלת אם ניסיתי להשלים איתה.. האמת שרציתי, לא תאמיני.. כנראה שאני פחות מפלצת ממה שנראה לך
היא סרבה
שאלת.. "אולי הכבוד שלך יותר חשוב לך מהילדים?" מקווה שאחרי שקראת את כל התשובות שלי אליך אז על השאלה הזאת את לא מצפה לתשובה
תודה לך על התגובה

Raychoo

New member
ענתילה....

היות ואני מגיבה קצת באיחור, מניחה ומקווה שנרגעו הרוחות אבל בכל זאת רוצה להגיב. לדעתי, כמו בהמון דברים בחיים הכי נכון יהיה לא לעשות דבר. או יותר נכון כמעט דבר. אני לא חושבת שיש צורך לדסקס את הסיפור עם האקס. הוא יודע מה קרה. הוא יודע שזה לא בסדר. אני מניחה שרע לו עם זה. הוא ישתדל למנוע את זה בעתיד (ואם לא, אזי הוא כזה דפוק שגם שיחה איתו בנושא לא תעזור). את מה שצריך לעשות כבר עשית ואת עושה כל הזמן - חינוך הילדים. תאמיני לי ענתילה, אם הסבתא תתנהג כך בהמשך, אלון וקורל יסרבו ללכת אליה (לא אתפלא אם בתקופה הקרובה הם יבקשו מאביהם לא להיות שם). הם לא צריכים את העזרה שלך בעניין. מהיכרותי איתם הם ילדים חכמים וחזקים והם מספיק בוגרים בשביל להגיד לאביהם מה הם רוצים. תקשיבי להם, תהיי שם בשבילם כמו תמיד ומעבר לכך, תראי להם שאת מתייחסת לסבתא הזו כמו אישה עם נכות נפשית שלא צריך לתת יותר מידי משקל לדבריה. הרי בסך הכל זה המצב, לא?

עושה רושם שהגרוש שלך...

טיפל בנושא, הוציא אותם מהבית שהתלקחו הרוחות... דיבר עם הילד, סביר להניח שיידבר גם עם אמו והכל יעבור עד המפגש הבא... הילד כבר אחרי השיחה עם אביו נירגע... משמע שלא הופנו כלפיו טענות והאשמות, אלה הסברים ותובנות למצב. כיון שהילד חזר רגוע, אז רק משבחת את הגרוש על שטיפל בנושא כראוי וזהו. ולגבי החמה - היא מתוסכלת, רע לה, בסה"כ היא אמא שרואה את הבן שלה במצב מסויים, כואב לה עליו ואת 'שק האיגרוף' שלה.. לפורקן הרגשות,היום את לא בסביבתה... אז זה עובר דרך הילדים, כמו עוד הרבה דברים.

למעלה