ביקור אצל סבתא...

a n a t i 3 3

New member
ביקור אצל סבתא...

אתמול בערב הילדים חזרו הביתה.. קורל (בת 10.5) הקטנה שלי נכנסה ואלון (בן 12) נשאר עוד עם אבא בחוץ. ששאלתי את קורל למה אלון עדיין בחוץ היא ענתה לי שהוא מדבר עם אבא באוטו. ישר הבנתי שקרה משהו... הפרצוף שלה אמר הכל. מה קרה? שאלתי את קורל.. "שוב רבנו עם סבתא" (האמא של האקס) "ספרתי לה שיש לנו כלב אז היא אמרה לי שאת (אני) ושושי (אמא שלי) לא יודעות לגדל כלבים וכל הכלבים שגידלתן מתו. אלון לא אהב שהיא דיברה עליכן ואמר לה שכמו שהיא מדברת על אמא שלו וסבתא שלו הוא יכול גם לומר דברים עליה! היא התעצבנה והתחילה לצעוק ולקלל.. " מה היא אמרה? שאלתי את קורל.. " היא אמרה שאת פושטקית ורוצחת, היא לא הפסיקה לצעוק ולקלל! היא רצתה להראות לאלון תמונות (ממקרה שהיה לפני שש שנים ביני לחמותי, תמונות שרואים בהן את חמותי לשעבר פצועה) ואלון סרב לראות וניסה לצאת מהבית והיא משכה לו בכח בחולצה וניסתה להכריח אותו." ומה אבא עשה? "אבא התערב בקטע שהיא משכה לו בחולצה והוציא אותי ואת אלון מהבית שלה.. " כמובן ששמעתי את כל זה והתעצבנתי, לא הראתי לילדה את מה שאני מרגישה.. הלכתי לחדר ובכיתי, כאבתי את הסבל של הילדים שלי. שאלון נכנס חבקתי אותו חזק והלכתי איתו לחדר כדי לדבר על מה שקרה.. הוא קצת כעס על זה שקורל סיפרה לי, בשבילו זו בגידה באבא.. "אמא, אל תתרגשי.. היא כנראה לא הבינה את מה שעניתי לה ולכן כעסה כך.. (מה ששיחה של רבע שעה עם אבא במכונית יכולה לעשות
) בכל מקרה שהיא יכולה לומר עליך מה שהיא רוצה.. אנחנו יודעים מי את ואוהבים אותך הכי בעולם!!!" כמובן שהדבר הראשון שרציתי לעשות זה לגשת למשטרה ולהגיש תלונה.. אבל מה אז? כמה באמת המשטרה תמנע את זה??? במקרה של צו הרחקה ממנה הגרוש מאוד יכעס עלי וישפיע גם על הילדים! כמעט בכל פעם שהוא לוקח אותם הם הולכים לסבתא, נוח לו ששם הם אוכלים והוא לא צריך לבזבז כסף בחוץ. מה הייתם עושים

magic40

New member
אצלי הם גם קבוע אצל סבא וסבתא

אבל הם רחוקים מלהשמיץ אותי אם הם לא הולכים זה כי לאבא כואב הראש כל השבת והוא צריך לישון מבחינתי שישארו כל שבת בבית מצטערת לשמוע על ילדייך אין ספק שזה מתסכל שיחה עם הגרוש זו האפשרות היחידה הוא גר אצל ההורים?

a n a t i 3 3

New member
הוא לא גר אצל ההורים...

אבל קשור בחבל הטבור לאימו!
אין ממש עם מי לדבר, הוא מכיר טוב טוב את אימו ואת הקריזות שלה ובכל זאת הנוחות מנצחת! אותה אמא (אימו) לא מדברת עם הבן השני שלה ולא ראתה את נכדיה, בניו מעולם. אישה למופת.

סליחה , רק עכשיו שמתי לב

איזה מטומטם אני , מבקש ממך לחנך את הילדים ל"הדרת פני זקן" כאשר לך אין שום בעיה לספר לנו על יחסה לבן האחר שלה ולנכדים שלו. אז יאללה , עוד רכילות , למה היא לא מדברת עם הבן השני שלה ? תגידי לי , היא במקרה לא רצחה גם את ארלוזורוב ? דרך אגב , איך זה שהיא באה להרביץ לך והיא נחבלת במצח ? בטח נפלה תוך כדי . אני משוכנע שברגע שאת תהיה משוכנעת שאת עצמך הינך " אישה למופת" , או אז תרשי לעצמך להעניק ציונים גם לאחרות.

מה זה קשור לענתי עכשיו???

מה שהיה בינה לבין חמותה לפני 6 שנים, זה בינה לבין חמותה, ואני בטוחה שלענתי היתה סיבה מוצדקת לזה. ענתי לא אשה אלימה ובטח לא ברברית, אז לא צריך להתעכב על זה עכשיו. מה שיותר חשוב, זאת ההתנהגות של הסבתא לילדים,וסבתא לא צריכה לדבר ככה לנכדים שלה, גם אם היא לא סובלת את כלתה לשעבר. לא יודעת מה להגיד לך שאפשר לעשות, גם אני עומדת בפני דילמה כמעט דומה. הרבה אין מה לעשות, רק לחרוק שינים ולשתוק ימים יגידו, והילדים שלך ילמדו ממי להתרחק ומתי.

אתה

זה הלא היה ברור שמישהו צריך להרים פה את הכפפה של הביצ'יות (מסתבר שגם גברים יודעים לעשות זאת) זה הלא היה ברור שמישהו צריך להגן פה על הסבתא המטורפת זה הלא היה ברור שצריך להרחיק לכת עד לרצח ארלוזרוב זה הלא היה ברור שצריך לרמה של להאשים באלימות מבלי להכיר את כל פרטי הסיפור זה הלא היה ברור שענתי משוכנעת שהיא "אישה למופת" ולא אימא שהתעורר אצלה האינסטינקט הבסיסי של הורה ששמע על סיטואציה לא נעימה שנכחו בה ילדיה זה הלא היה ברור שאם זו היתה חמותך וילדיך היית מגיב בדיוק כך!

את באמת פצעת את חמותך ? ../images/Emo2.gif

או שלא הבנתי משהו בסיפור... ולא הייתי פונה למשטרה. זה נראה לי יכול לגרום לבלגן. מה גם שלא ממש היתה כאן אלימות.

a n a t i 3 3

New member
לפני שש שנים..

היה סיפור לא נעים ביני לבין חמותי.. היא נכנסה לביתי כדי להרביץ לי.. בזמן שהגנתי על עצמי מהמכות שלה היא נחבלה במצח וירד לה דם. והיא כמובן דאגה לצלם את זה מכל הזוויות האפשריות!

ואני חשבתי שלי יש בעיות...../images/Emo13.gif

כשהאקסית שלי הייתה מתקשרת לאמא שלה "להתלונן" עלי חחחח
היא הייתה מגיעה ומתעצבנת על הבת שלה... בכלל, אף פעם לא הבנתי את הקטע שמערבים משפחה בכל הסרטים האלו. בטח לא מצב של מכות ואלימות. איך בכלל מגיעים לזה? מכות עם הסבתא? גם אם הייתה באה אלי בשיא האטרף, מתכופף ובורח.
אבל לא שופט אותך, כי לא הייתי שם.

d a n i e l s 5

New member
מבינה את הקריזה שלך,

לא הייתי שם ....אבל ממה שאני קוראת כאן... לא הייתי מרחיקה לכם והולכת למשטרה (השמצה היא לא עילה להגיש תלונה). אבל כן הייתי משוחחת על האבא ומבקשת ממנו לנסות למנוע את השיחות האלה של הסבתא עלייך , שיפקח עיניים, בעיקר יפקח אוזניים ויעצור אותם . בהחלט לא נעים.

Kטלנית

New member
../images/Emo24.gif

עצוב
ומרתיח ביחד
אני הייתי משוחחת איתו על זה ומבהירה בצורה חד משמעית שלטובת הילדים ימנע וירחיק אותם ממנה "לתקופת צינון"
משטרה מאמי ממש לא תעזור תחשבי בהגיון..
אוהבתותך חברהש'לי תהיי חזקה הרבה סבלנות

המון דברים

קודם כל , הייתי מושיב את הילדים שלי ומחנך אותם לפי האמרה "והדרת פני זקן". בשום פנים ואופן לא עונים לסבתא ובטח לא מתחצפים . גם אם סבתא טועה לדעתם . דבר שני , לא הייתי מחפש כל פרצה בכדי להכנס באקס שלי כי לא משנה עד כמה את שחקנית תיאטרון מהשורה , רגשותייך וההתייחסות שלך כלפי האב זולגת גם לילדים . בעברית פשוטה , הייתי חושב שלו האבא היה לוקח את הילדים לראות את הסבתא זה פשוט בגלל שזכותה לראות את הנכדים . כי זה כיף לבלות שבת עם המשפחה . כי גם האבא אולי מתגעגע . כי אולי עדיף מאכלי סבתא על המבורג . אלף ואחד סיבות חוץ מאשר " ככה הוא לא צריך לבזבז כסף בחוץ" . דרך אגב , בשביל להאשים מישהו במשהו , חייבים קודם לחשוב על האפשרות הזו בעצמינו , לא ? דבר שלישי , הייתי מחבק את המשטרה בחום ואף שולח להם מכתב תודה על ההצלחות שלהם בלכידת מתאבדים , מניעת תאונות דרכים , שמירה על רכושנו , עבודתם בימי שישי בלילה , לפני שהייתי גם מעמיס עליהם את המלחמות הקטנות שיש לך עם חמתך לשעבר . דבר רביעי , הייתי פונה דחוף לטיפול פסיכולוגי בכדי שיעזרו לי עם ניטוב הכעסים שלי בטרם תעשי שטות של להוציא צו הרחקה לסבתא מפני נכדיה כאילו שהיתה היא פושעת מהחבורה של אלפרון . זה רק בתור התחלה סתם בתור קוריוז , מה קרה לפני שש שנים שהסבתא מצולמת פצועה ?

a n a t i 3 3

New member
במקרה הזה פיקששת.. ../images/Emo140.gif

אני יודעת שזה נחמד להיות שונה.. לחפש מתחת לאדמה מילים ורעיונות כדי שהתגובה שלך תהייה שונה, מה זה משנה אם אתה צודק או לא? מה זה משנה שאתה כותב דברים שאין בהם ביסוס, העיקר להיות שונה
יש גם תגובות שנכתבות מאותה מרירות של האדם עצמו.. מהדרך בה הוא רואה ומכיר. זה בסדר, אני מבינה, אפילו לא כועסת
המשך יום נעים

ממש לא מחפש

ממש לא מחפש מתחת לאדמה . זה הכל פשוט מונח. אבל הבנתי . או שאת מקבלת תגובות אשר מהללות ותומכות את עמדתך , או שאת עונה בציניות כממתיקה סוד . רק שימי לב לשימוש המופרז באייקונים מחוייכים . כמו בכדי להוכיח משהו ? שיהיה . אז סליחה שלא הצטרפתי למקהלה היוונית שלך . בעצם , לא מצטער על כלום.

a n a t i 3 3

New member
אוקיי, אענה לך גם על זה...

"הייתי מושיב את הילדים שלי ומחנך אותם לפי האמרה "והדרת פני זקן". בשום פנים ואופן לא עונים לסבתא ובטח לא מתחצפים" - מסכימה איתך בקשר לחינוך הילדים, משתדלת מאוד לעשות כך, פחות מסכימה עם זה שלסבתא לא עונים במיוחד במצב רגיש כזה כשאותה סבתא מדברת על אימו. " לא הייתי מחפש כל פרצה בכדי להכנס באקס שלי כי לא משנה עד כמה את שחקנית תיאטרון מהשורה , רגשותייך וההתייחסות שלך כלפי האב זולגת גם לילדים " - לא מחפשת שום פרצה.. אם הייתי רוצה "להכנס" באקס אז ישנן מספיק סיבות על פני השטח גם בלי צורך לחפשן. "הייתי חושב שלו האבא היה לוקח את הילדים לראות את הסבתא זה פשוט בגלל שזכותה לראות את הנכדים . כי זה כיף לבלות שבת עם המשפחה" - כיף למי? הילדים לא ממש אוהבים ללכת לשם, מכבדים את אביהם ואת רצונותיו, אני בטוחה שהיה להם יותר כיף אם אותה סבתא היתה מכבדת אותם ולא משמיצה את אימם בכל הזדמנות (וממש לא משנה אם היא צודקת או לא!) "כי אולי עדיף מאכלי סבתא על המבורג " - מתנצלת מראש, ילדיי אוהבים יותר המבורגר מאשר את האוכל המבושל שלה.. סליחה סבתא" " הייתי מחבק את המשטרה בחום ואף שולח להם מכתב תודה על ההצלחות שלהם בלכידת מתאבדים , מניעת תאונות דרכים , שמירה על רכושנו , עבודתם בימי שישי בלילה , לפני שהייתי גם מעמיס עליהם את המלחמות הקטנות שיש לך עם חמתך לשעבר" - בתור אחות של מפקד תחנת משטרה שיודעת מקרוב מאוד כמה הוא עובד קשה מסכימה עם החיבוק שלך
בוא נחבק אותם ביחד?!
" הייתי פונה דחוף לטיפול פסיכולוגי בכדי שיעזרו לי עם ניטוב הכעסים שלי בטרם תעשי שטות של להוציא צו הרחקה לסבתא מפני נכדיה כאילו שהיתה היא פושעת מהחבורה של אלפרון" - לא שוללת טיפול פסיכולוגי, הייתי פעם בכזה וחושבת שעזר לי מאוד!!! במקרה הזה חושבת שטיפול פסיכולוגי שאעבור לא ימנע ממנה להמשיך להשמיץ ולקלל! אלא אם היא תלך איתי
דבר שלא נראה לי שיקרה.
"פושעת מהחבורה של אלפרון" - אתה יודע.. אלפרון וחבורתו מכובדים יותר בעיני.. להם יש גבולות, הם יודעים שפגיעה בילדים היא קו אדום .. לה גם את זה אין! " מה קרה לפני שש שנים שהסבתא מצולמת פצועה ? " - עניתי למעלה! ושלא תגיד שלא התיחסתי גם לתשובה שלך
על האייקון (
) אבל אוהבת אותם

סבתא זפטה

עוד סבתא אחת כזו ואבדנו. לפי התיאור שלך האבא של הילדים עשה בדיוק את מה שהיה צריך לעשות ומשך משם את הילדים במהירות האפשרית. אני מסכים שבמקרה זה עיקר האחריות נופלת על האבא. צריך לבקש ממנו שימנע אירועים כגון אלה במהירות האפשרית. ילדים הם ילדים. במקרה זה הם נהגו בדיוק כפי שהיה מצופה מהם לינהוג. אסור למבוגר לינהוג כפי שהסבתא נהגה. אפשר לבקש מהאבא שבמידה והדבר יחזור על עצמו הוא יפסיק לקחת אותם למקום מזיק. הוא יכול גם לבקש מהאמא שלו להתנצל בפני הילד. לא תופסים ילד בחולצה ומושכים אותו לשום מקום אלא אם כן מדובר בהצלת חיים. לגבי תחושת הבגידה של הילד. צריך להסביר לו שאין כאן שום בגידה, תמצאי את הדרך הנכונה לעשות את זה. רצוי בשיתוף פעולה של האבא. משטרה? לא נראה לי שזה השלב. הם לא יעשו כלום במקרה הזה. אם הסבתא היתה מכה את הילד יתכן שהמצב היה שונה. מכות לנפש (שהן לא פחות כואבות) עדיין לא נחשב במדינת ישראל.

למעלה