ביקור אולמרט בסין 2

Mei11

New member
ביקור אולמרט בסין 2

אלוף בן כתב חלק גדול מהדיעות שלי על סיקור התקשורת הישראלית את הביקור בסין ואת חוסר ההבנה שיש במדיניות הישראלית לגבי התפקיד שסין הולכת ותופסת בזירה הבנ"ל. מעניין אם הארץ יישמו בעצמם את מה שהוא מטיף להם... אתמול התארחו אצל לונדון וקירשנבאום השגרירה לשעבר אורה נמיר ואהרון שי מאונ' ת"א ואמרו דברים מעניינים מאד. נמיר אמרה משהו שצריך לזכור טוב טוב - מדיניות החוץ הסינית הוא פרו ערבית, נקודה. למרות שאפשר לראות כתבות של ערץ 10 באתר וואלה, דוקא לתוכנית של לונדון וקירשנבאום אין אפשרות כזו. חבל.
 
אני לא בטוח שזה מדוייק

מדיניות החוץ הסינית היא אנטי אמריקאית, יותר ממה שהיא פרו ערבית. מעבר לזה הסינים הם אינטרסנטים לא קטנים, ולאירן כמו למדינות ערביות אחרות יש נפט. צריך לומר עוד משהו? לסינים ממש לא איכפת מאומות אחרות, מצידם שכולם ישרפו בגיהנום שמונה פעמים, כל עוד הם ירוויחו מזה כמה יואן, זה לא מזיז להם.
 

Mei11

New member
מדיניות החוץ בהקשר שלנו

היא פרו-ערבית. עזוב רגע את ארה"ב בצד. כלומר, באו"ם, ככל שכוחם יעלה (והוא יעלה) יהיה קשה לצפות מהם להצביע לטובתינו. חוץ מזה אתה צודק, זה לא רגשי, זו מדיניות פרגמטית לחלוטין. השאלה היא איך אנחנו כמדינה מתמודדים עם מעצמה עולה שהיא לא אוטומטית בצד שלנו.
 

renjintso

New member
התגובה שם היא שלך?

צודק מאד אלוף בן, חוץ מהמשפט האחרון על השחיתות. וגם את צודקת. אולי הארץ יתחיל איזה שינוי בעניין, אבל אני בספק
 

Mei11

New member
כמובן ../images/Emo9.gif

אני אופטימית. יום אחד ליאור קודנר ישבר ויתחיל לבדוק איך כותבים שמות בסינית.
 
עדיף לתת לכל הזדמנות לפתוח דלת.

ולא לעמוד מאחורי דלתות מוגפות של דעות קדומות. אני מקוה שיקרה משהו טוב.
 
למעלה