ביקורת

• פותח הנושא tut7
  • פורסם בתאריך

רוני13

New member
אתן מתחילות להישמע כמו...

טרוליות! ילדה,המשפט הוא "צדיק באמונתו יחיה" ואני יודע שמישהו עיוות את זה ל"איש" אבל אף פעם לא שמעתי על המשפט הנוסף שאתן עיוותתן. לפי איך שאתן מדברות זה נשמע כאילו הסניף שלכם נמצא בכוכב אחר ששם כולם צדיקים וגדולי הדור שכבר פוסקים לעצמם מה לעשות. למקרה שלא הבנתן-דיבור בנים/בנות עם בנות/בנים הוא בעייתי בגלל בעיות צניעות...וזה יהיה ראש קטן לא להבין למה ובגלל זה צריך להמעיט בדיבור,זה הכל.

תקשיבי,

קודם כל, כן! אם את בשבט הרא"ה את לא מבינה הרבה דברים.. ככל שגדלים יותר, מבינים יותר דברים ומסתכלים לאחור ויכולים להגיד שעשינו טעויות (לא על הכל, אבל יש דברים)... בדיוק ההפך-ממש לא.. ואת בהחלט יכולה לא להסכים עם דעתנו ועם דעת התורה. וכמו שאמרת בעצמך- כל מפקד, זאת אומרת כל שבת, אומרים לכם עלו והצליחו! התקדמו, תעלו עוד ותצליחו בזה... ואין לי בעיה שכל אחד יגיד את דעתו, אבל שלא יתווכח עם דעות שאומרות בדיוק את מה שהוא מאמין בו (או ככה אומר לפחות), אבל לא בא לא לקחת את זה כחלק מהאמונה.. ואל תעוותי את הפסוק! "הנה עפלה לא ישרה נפשו בו וצדיק באמונתו יחיה" (חבקוק, פרק ב', פסוק ד'). צדיק ולא איש.

shronet

New member
ובקשר לסניף מעלות...

אני מכירה לא מעט אנשים מסניף מעלות, ואני חס וחלילה לא מזלזלת באף אחד מהם, כולם אנשים גדולים וצדיקים, אבל אני לא יכולה להסכים עם זה שהמצב אצלכם אידיאלי. כי הוא פשוט לא. תמיד יש לאן להתקדם ולהשתפר, וגם אתן בעז"ה עוד תבינו את זה. נקודת מבט של חניכה בשבט הרא"ה זה לא בא לזלזל בכן, זה רק בא להראות שיש לכן עוד הרבה מה ללמוד, כמו לכולנו. אני גדולה ממך סה"כ בשנה, אבל זאת שנה שמבחינת ההתבגרות והתכנים שמעבירים לך בסניף היא שנה מאוד משמעותית. רק תהיי פתוחה לקבל את מה שאומרים לך ואל תתקבעי על המחשבה שלך...

ליחנוש 1

New member
לא אמרנו שאין מה לשנות..

ועם כול הכבוד אני לא מבינה מה הוויכוח פה..! אמרנו מה שחשבנו וזהוו.. ואת מי את מכירה מהסניףף שלנו?

אבל זה לא קשור למה שאתן אמרתן

זה קשור למה שהתורה / חז"ל אומרים... ולדעתי זה נשמע כאילו אתן מנסות להתחמק מלקבל את האמת

ליחנוש 1

New member
מי מנסה להתחמק?!

וווואאאאאייי תראו לאן זה הגיע.. אני אמרתי משו והפתחתם אותו לעברה גדולה.. למי שלא הבין-רק אמרתי שאני לא חושבת שיש בעיה בלהגיד לבנים מהסניף שבת שלום וזה..!

ואני רק אגיד שאני לא רואה בעיה

בללכת לחוף מעורב. ועוד מישהו יגיד שלדעתו אין בכלל בעיה בללכת בלי כיפה וציצית. עוד אחד יגיד שלדעתו התפילה ממש מיותרת.. להמשיך? ההלכה זה לא לפי מה שנראה לך, אלא לפי מה שנראה לקב"ה לצוות אותנו.. (ומצטערת על החצי האנשה, זה רק לצורך...)

דנ יאל 14

New member
אם עדיין לא קלטתם תמשפט השני...

אותו אני הוספתי... בקיצור ליחן... פה זה ממש לא אנחנו עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד... אני לא מתכוונת לעשות שם רע לסניף שלנו.. אבל מה שכן, אני יודעת שבסניף שלנו שכשיש צורך להתקדם... הם יודעים לעשות את זה מצוייייייייייין!! תודה רבה לכם נהנתי כאן מאוד מאוד...אבל עם חילוקי דעות... אני לא חושבת שיש מקום בשבילי... הייתי, דניאל

רווית8

New member
תקשיבי...

את צודקת בעקרון,, יש סניפים שזה זוועה.. אצלנו בסניף ב"ה כמעט כולם שומרים נגיעה ושומרים על הגבולות שצריך.. יש כאלה שבעינהם לדבר עם בנים זה עבירה.. סבבה אל תדברו!!!... סלחו לי, אבל אני גם לא בעד לשים חומה מול העיניים ודברים כאלה... צריך שיהיו גבולות, ללא שום ספק!! כל אחד ישים לעצמו את הגבולות שלו.. חוץ מזה, אם כל החיים לא נהיה עם בנים ואז שנרצה להתחתן יקחו אותנו "לשידוך", אני שונאת ת'שידוכים האלה... שאחרי 3 חודשים יש כבר תאריך לחתונה.. תגידו מה שתגידו, שלושה חודשים זה לא מספיק להכיר בנאדם!!!!! בכל אופן זאת דעתי... וזה לא שייך "לרב נוח" או דברים כאלה.. אני מאמינה בכך שבנאדם צריך לעשות דברים בגלל שהוא שלם איתם ולא רק בגלל שהתורה ציוותה אותנו לכך... אם הם לא עושים דברים מלב שלם ומתוך הבנה לדעתי אין בזה שום דבר... זאת דעתי.. יומגנווב :))

תראי,

גם אני לא חושבת שצריך לשים חומות בין בנים לבנות, אבל ברור שצריך גבולות והתרחקות מסויימת. אבל שכל אחד ישים לעצמו את הגבולות? לא ממש מסכימה עם זה.. אם מישהו רוצה להחמיר עם עצמו- בכיף! אבל יש גבולות ברורים מאוד שהתורה מצווה אותנו עליהם, ואף אחד לא יכול לבוא ולהגיד שזה לא מתאים לו, ולהקל עם עצמו. חוץ מזה, כשמישהו מתחיל לפרוץ משהו, זה לא ייגמר. הוא כל הזמן יכול להרחיק את הגדר שלו עוד ועוד. ודוגמה מוחשית- אדם מציב מולו פחית על הרצפה במרחק שני מטר ממנו, ואומר לעצמו שאותה הוא לא יעבור. הוא מתקדם ומגיע אליה, אבל פתאום רואה יותר רחוק משהו מאוד מפתה שהוא מאוד רוצה להגיע אליו. אז הוא בועט בפחית ומתקדם עד אליה. ושוב רואה משהו, ושוב בועט וחוזר חלילה. האדם הזה מעולם לא עבר את הגבול שלו (לצורך העניין- הפחית), אבל הרחיק אותה עוד ועוד. אבל לא משנה מה יגידו לו על זה שהוא "עבר כל גבול", הוא יכול להגיד שהוא מעולם לא עבר את הגבול שלו! והוא באמת לא עבר את הפחית, הוא פשוט כל פעם בעט בה יותר רחוק... ובקשר לשידוך וכו'- אני לא מסכימה איתך ממש.. בחברה החרדית, בניגוד לחברה שלנו, הם מעולם לא דיברו עם בנים (מלבד אבא, אח, סבא), וחיי הנישואים שלהם פורחים מאוד ב"ה! חוץ מזה, יכול להיות שלזוג מסויים גם שנה לא תספיק כדי להתארס ולקבוע תאריך לחתונה, ואצל זוג אחר שבוע זה מספיק. אף פעם לא תכירי את הבן-אדם עד הסוף לפני החתונה!! גם אם תכירי אותו שלוש שנים לפני וגם אם תכירי שלושה חודשים קודם... ובקשר למשפט האחרון- בסופו של דבר, ברור שאדם צריך לעשות את הדברים שהוא עושה בלב שלם. אבל גם אם הוא לא מבין את הכל, שקודם יעשה אותם בגלל שככה צוותה אותו התורה, ואח"כ שגם יברר.. ברור שבלי בירור ואמונה שלמה זה לא ממש שווה, אבל אי-אפשר כל הזמן לפעול רק אחרי בירור... וחוץ מזה ש"אחרי המעשים נמשכים הלבבות".. ב"הצלחה!!

תראי,

גם אני חוזרת בתשובה, אבל בניגוד אלייך אני באה מהעולם החילוני לעולם הדתי-לאומי. וכן, אני מבררת את הדרך שלי, וכל הזמן לומדת ושואלת עוד ועוד.. ואני מאוד מאמינה שזאת הדרך הנכונה. כמו שכבר כתבתי מקודם (בתגובה לליחן), תמיד מנסים להתקדם ולשנות דברים שלא מתאימים לדרך התורה ולדרך שלנו. ובקשר לצבא- לא נראה לי שאת זו שיכולה לקבוע שהרב קוק היה משנה את דעתו. זה עדיין חשוב ללכת ולשמור על המדינה, להגן עליה. ברור שהכל צריך לבוא מתוך תורה ומתוך אמונה שלמה, וברור שגם החיילים צריכים לקדם את עצמם בדרך התורה גם בזמן הצבא וגם לפני ואחרי. בשביל זה יש את ישיבות ההסדר, שנותנות לבנים את האופציה לשלב תורה ועבודה ביחד (שזאת לדעתי הדרך הנכונה ביותר). גם אנחנו עובדים את ה', גם אנחנו משתדלים לשמור על כל המצוות, גם אנחנו בודקים את עצמנו שאנחנו לא עוברים על איזו גדר או מצווה. רק שאנחנו גם מאמינים שארץ ישראל היא אתחלתא דגאולה, שצריך לשבת בה לפני שמגיעים ימות המשיח, ולפני שהגאולה כבר מגיעה. ובגלל זה אנחנו גם משלבים את הצבא עם התורה, ואת קירוב הלבבות, ולא נשארים בתוך השכונות שלנו ומנסים רק לקדם כל הזמן את עצמנו, ולשמור על הילדים שלנו "מכל צרה וצוקה ומכל נגע ומחלה" (אנשים שלא הולכים באותה דרך)... לדעתך, הרבנים שלנו אומרים דברים מזעזעים בשם התורה, ולדעתנו, הרבנים שלכם, שמדברים כל הזמן נגד ארץ ישראל ונגד הרבה דברים אחרים שקיימים בציבור שלנו, מדברים דברים מזעזעים וגם זה בשם התורה. לתורה 70 פנים, וכל אחד יכול לראות דברים בצורה אחרת. כמו ששני אנשים יישבו בדיוק על אותו דשא, רק שאחד מסתכל לכיוון השמיים ואחד לכיוון הדשא עצמו. כל אחד יראה את הדברים אחרת... וד"א- גם אני כתבתי את זה רק כביקורת וכקו למחשבה.. ודבר אחרון- הפסוק הוא: חפר גומץ בו יפול ופרץ גדר ישכנו נחש (קהלת, פרק י', פסוק ח')

ביקורת נחמדה...

אבל היא לא ממש רלוונטית... אני לא אומר שאין אנשים שתואמים את התיאור שלך אבל הם מעטים מאוד וזאת ביקורת לא רלוונטית כי אין לה מספיק "קהל"

אם כבר אני פה....

אני מסכים! בניעקיבא, בתור תנועה מעורבת זה באמת בעייתי! אבל....... בהרבה סניפים את לא יכולה לעשות נפרד בגלל שאולי בנים בנות יש לך 80 אבל בנים לבד ובנות לבד יהיה לך 12 ו 3... אולי יש סניפים שאפשר להפריד אבל בנתיים בניעקיבא הוא מעורב.... בהתחלה זה התחיל מחו"ל, שפחדו שאנשים יתבוללו אז עשו את בני עקיבא שזה מפגש בנים-בנות ועל הדרך יש דברי תורה. מנהג זה נשאר משם גם בארץ. ולצערנו גם בארץ יש הרבה שבאים רק כי זה בנים-בנות... בשורה התחתונה- בניעקיבא לא צריך להיות מעורב אבל בנתיים זה מה שיש ואם זה לא יהיה בני עקיבא כמעט ולא תתקיים- בלי הגזמה

אבל זה תירוץ!

אם אנשים באמת יאמינו בתנועה וירצו להגיע ולהשפיע, יגיעו גם בלי כל תירוצי הבנים-בנות... חוץ מזה, יש פול שבתות שאין בכלל בנים באילת (בזמן האחרון זה קרה מלא.. אפילו בן אחד לא היה פה), והסניף מפוצץ! יש אפילו בנות שמגיעות רק בשבתות כאלה... ועוד דבר- הסיבה הזאת באמת כבר הפכה לתירוץ! לפני חודש וחצי בערך הייתה שבת מפוצצת ממש. היו פול אנשים בסניף!! והדבר הכי נורא שהיה- כל הבנות שכביכול מגיעות בשביל הבנים (וכמובן גם ההפך) ישבו במעגלים נפרדים (מעגל של בנים לבד ומעגל של בנות לבד), והחבר'ה הדוסים, שכמובן לא מגיעים בשביל בני המין השני, אלא רק מתוך אידאולוגיה וערכים (בלבד, חשוב להדגיש), ישבו ביחד. אז מי לא רוצה להפריד? ברור שהחבר'ה הדוסים! אבל רק למען אלה שבאים בשביל הבנים-בנות, כמובן...

coolit

New member
מה פתאום רוב הנוער חוזר בשאלה?!

מאיפה הבאת את זה? אני ממש ממש לא מסכימה..

למעלה