תראי,
גם אני חוזרת בתשובה, אבל בניגוד אלייך אני באה מהעולם החילוני לעולם הדתי-לאומי. וכן, אני מבררת את הדרך שלי, וכל הזמן לומדת ושואלת עוד ועוד.. ואני מאוד מאמינה שזאת הדרך הנכונה. כמו שכבר כתבתי מקודם (בתגובה לליחן), תמיד מנסים להתקדם ולשנות דברים שלא מתאימים לדרך התורה ולדרך שלנו. ובקשר לצבא- לא נראה לי שאת זו שיכולה לקבוע שהרב קוק היה משנה את דעתו. זה עדיין חשוב ללכת ולשמור על המדינה, להגן עליה. ברור שהכל צריך לבוא מתוך תורה ומתוך אמונה שלמה, וברור שגם החיילים צריכים לקדם את עצמם בדרך התורה גם בזמן הצבא וגם לפני ואחרי. בשביל זה יש את ישיבות ההסדר, שנותנות לבנים את האופציה לשלב תורה ועבודה ביחד (שזאת לדעתי הדרך הנכונה ביותר). גם אנחנו עובדים את ה', גם אנחנו משתדלים לשמור על כל המצוות, גם אנחנו בודקים את עצמנו שאנחנו לא עוברים על איזו גדר או מצווה. רק שאנחנו גם מאמינים שארץ ישראל היא אתחלתא דגאולה, שצריך לשבת בה לפני שמגיעים ימות המשיח, ולפני שהגאולה כבר מגיעה. ובגלל זה אנחנו גם משלבים את הצבא עם התורה, ואת קירוב הלבבות, ולא נשארים בתוך השכונות שלנו ומנסים רק לקדם כל הזמן את עצמנו, ולשמור על הילדים שלנו "מכל צרה וצוקה ומכל נגע ומחלה" (אנשים שלא הולכים באותה דרך)... לדעתך, הרבנים שלנו אומרים דברים מזעזעים בשם התורה, ולדעתנו, הרבנים שלכם, שמדברים כל הזמן נגד ארץ ישראל ונגד הרבה דברים אחרים שקיימים בציבור שלנו, מדברים דברים מזעזעים וגם זה בשם התורה. לתורה 70 פנים, וכל אחד יכול לראות דברים בצורה אחרת. כמו ששני אנשים יישבו בדיוק על אותו דשא, רק שאחד מסתכל לכיוון השמיים ואחד לכיוון הדשא עצמו. כל אחד יראה את הדברים אחרת... וד"א- גם אני כתבתי את זה רק כביקורת וכקו למחשבה.. ודבר אחרון- הפסוק הוא: חפר גומץ בו יפול ופרץ גדר ישכנו נחש (קהלת, פרק י', פסוק ח')