ביקורת?

ביקורת?

הייתי רוצה לעלות לדיון את הקטע של הביקורת כלפי קריאות ניבוי. למה כל פעם שמישהו מעלה פריסות כאלה חייבים אנשים לקפוץ ולהדגיש לכולם כמה שהם נגד פריסות כאלה? כאחד שלא מפריע לו להתעסק גם עם פריסות כאלה (ואגב שגם פריסות "ייעוץ" למעשה קוראות עתידות) מפריעה לי הביקורת הזו. זה מדהים איזה הבדל יש בעניין הזה בין הציבור הקורא בקלפים לבין הציבור העוסק באסטרולוגיה. רוב האסטרולוגים מתעסקים בקריאת עתידות, כשהמטרה לאחר הבירור לבדוק ולקחת צעדים למנוע או להפחית השפעות שליליות. רק בטארוט אנשים רבים רואים בזה כמין טאבו נוראי. אולי זה פחד מקריאות לא מוצלחות? דווקא אני מוצא ששיעור ההצלחה שלי כולל פריסות "ייעוץ" ופריסות ניבוי בינתיים נע בסביבות 5-1, ועולה עם כל פריסה שגויה... שלא תבינו לא נכון, אני בעד פריסות ייעוץ כעדיפות על ניבוי, אבל הפחד הזה מפריסות ניבוי (אפילו כתרגול) קשה לי להבין. דווקא את ההבנות שאני מקבל בפריסות ניבוי אני מיישם יופי גם בפריסות ייעוץ. הרי האנשים להם אני קורא לוקחים ברצינות את מה שאני מפרש בקלפים, זה שם אחריות גדולה מאוד על כתפי ולכן עלי לעשות את המקסימום שאני יכול בכדי להגיע לתשובות מדויקות כפי הניתן, לא? ברוח טובה
נתנאל

העלת נקודה מעניינת

אני מוצאת שבמובן מסויים קיים גבול דק בין מתן ייעוץ בגדר אלו פני הדברים ובאפשרותך לשנות\להוסיף\לשפר מתוך הכלים שיש ברשותך והכוונה לקורא ובין מה שכתבת לגבי ניבוי. את הגבול הדק אך הברור כל כך-חשוב שאנו כיועצים לא נחצה וזה לטובת השואל. כשאנו נוקטים בגישה של ניבוי יש כאן מעין "ראה וקדש"-אני לא מציגה מצב אלא קובעת עובדה. לעיתים העובדה היא לא פשוטה וקשה ויש בה מעין חריצת דין עבור השואל. במצב זה הוא עצמו לא רואה את האור, את התקווה את מה שיתן לו כוח להמשיך הלאה. ככלות הכל-הקלפים הם כלי בידינו,שפה שמוכרת לנו ונהירה לנו אך אינה ברורה למי ששואל ומתייעץ איתנו. יש כאן גם היבט של אחריות מוסרית מצידנו. להעביר בייעוץ את האחריות לשואל לא לגרום לו להיות תלוי בנו ובמה שנאמר לו. ולאפשר לו להתמודד בכוחותיו הוא למצוא בתוכו את הדרך לאור הייעוץ שקיבל מאיתנו. לגישתי, הקלפים עבורי הם אמצעי לתקשור בעזרתם אני מעבירה מסרים רוחניים לשואל המיועדים לו. אני לא לוקחת את הכוח -אני מעבירה לשואל את הכוח הכוח למה? להחליט, לקבל, לשנות הכל מכל
אהבתי את השאלות והתהיות שהעברת

בגדול, מסכים איתך ../images/Emo39.gif

אבל יש כל מני סוגים של שאלות אם מבקשים לשאול לגבי האפשרות להתקבל לעבודה במקום מסוים והשואל עומד לפני הראיון, בהחלט עדיף לשאול מה הפוטנציאל שלו להתקבל (מה הוא יכול לעשות) ולא לקבוע עובדות נוקשות שחס וחלילה יפגעו ביכולתו. פה אני מסכים איתך לגמרי. אבל שאלות רבות הן שאלות קוריוז או "לאחר המעשה". אם האדם אחרי ראיון עבודה והוא רוצה לדעת אם יקבלו אותו שם, למה שתהיה בעיה לבדוק זאת בקלפים? באותו האופן, אם נבחר ראש ממשלה או נשיא, ואני סקרן לדעת כיצד הוא יתנהל או אילו נושאים יעלו במהלך כהונתו (כמו בפריסה שהעלתי פה לגבי ג'ורג' בוש), למה שאני לא יבדוק זאת? מקסימום אני יבין יותר טוב את הקלפים בעקבות הניסיון. אין כל פשע בלספק קוריוז - כל עוד יכולתו של אף אחד לא נפגעת מכך. הבעיה שקוראים רבים רואים בפריסות מסוג זה סוג של טאבו, כאילו אסור לנו לדעת את העתיד. כמובן שלכל אחד זכות לדעותיו (ואלה כמובן מכובדות בפני עצמן), אבל למה להשליך דיעות אישיות על אחרים? ב-

starot

New member
ואני מרב פחד כי כל כך

ישנה התנגדות כפי שתארת ואני מוצאת את עצמי מנסחת שאלות עקיפות כאלה. כמו למשל בפריסה שפירסמתי כאן תחת הכותרת "בדיעבד" שאותה ערכתי שבוע לפני הפסקת האש, ומה שרציתי לשאול היה מתי תסתיים המילחמה, אבל שאלתי (קצת תחבולה אני מודה) - איך ינהל אולמרט את המלחמה בשבוע הקרוב? התשובות שהקלפים נתנו היו מתאימות כמובן גם לשאלה מתי תסתיים המלחמה... אני מאמינה שכל אחד יכול למצוא את הדרך לשאול את השאלות באופן מתאים, ואכן יש בעיה בעניין נבואה שמא תגשים עצמה.

רשף כשף

New member
מה ההבדל מבחינת נבואה

בין 2 הפריסות? לדעתי שאלה שמתחילה במילה מתי היא מעט בעייתית מכיוון שמאוד קשה לתת זמנים על פי הקלפים.

רשף כשף

New member
כי...

בנוגע לשאלה ששאלת על קבלה לעבודה: האם יקבלו אותו או לא - תלוי בצורה בה יפעל בראיון. העתיד משתנה מרגע לרגע כתוצאה מדבריםש אנו עושים בהווה. אם יש משהו שהוא יכול לעשות על מנת להתקבל לעבודה, נוכל לראות את זה בפריסת ייעוץ שתענה על השאלה: "כיצד עלי לפעול בראיון על מנת להתקבל לעבודה" אני הייתי ממליצה על פריסת החמש שלי (הווה, שאיפות, בעד, נגד, הצעד הבא). אני לא מאמינה שאתה יכול להבין את הקלפים יותר טוב כאשר אתה מפרש פריסת שאלה נבואית "בדיעבד" על 4 שנים. יש שם כל כך הרבה משתנים שכל תשובה שתיתן יכולה לתפוסבאותה המידה.

לגבי הדינמיות של העתיד

רק בקהילת הטארוט נתקלתי ברעיון של עתיד דינמי כל כך (ואולי בגלל היחוד של קלפי הטארוט), בכל הדברים האחרים שאני מתעסק/התעסקתי, במיוחד אסטרולוגיה כמו גם הצופן התנ"כי (המדהים) יש הבנה השעתיד דינמי עד לנקודה מסוימת, ושאנשים לא משנים את האופי ואת ההתכווננות הכללית שלהם כל כך בקלות. בטח שאם אני יגיד לבן אדם משהו לפני שהוא עומד לקחת פעולה מסוימת ובגללה בוא ימנע ממנה אז השתנה העתיד, אבל המשתנים הבסיסיים עדיין ישארו - לדוגמא אם הוא רוצה להיות שף גדול והקריאה גרמה לו להימנע מללכת לעבוד במקום X זה לא אומר שהוא יוותר על החלום שלו, אולי אף אם אגיד לו שהכיוון הזה לא יהיה לו טוב - ויש מספיק אנשים שגם מוותרים על עיצות הקלפים כשזה נוגע לעניינים בסיסיים שכאלו (אני למשל התעלמתי במצב כזה). על כך נאמר - "הכל כתוב והרשות נתונה". באסטרולוגיה יש אימרה אחרת, The stars don't compel, they impel כלומר הכוכבים לא מאלצים, אלא משקפים כוחות פנימיים שמדרבנים אותנו לפעולה. זה לא אומר שאי אפשר לשנות את מה שכתוב, אבל בגדול הדברים נוטים לנוע באותו הכיוון שהם אמורים לנוע אליו. אם זה בצורה X או בצורה Y. שוב, לגבי שאלות של "לפני המעשה", אני מסכים אם כל מה שנאמר, אבל לגבי הסוג השני אני חושב שלוקחים את זה קצת בהגזמה. מספיק לראות את הקלפים שיצאו בפריסה של ג'ורג' בוש לראות שהקריאה הייתה מדויקת להפליא (כמו גם פריסות רבות אחרות מהסוג הזה). אלא אם כן לבוש יש קוראת בקלפים צמודה, אין סיבה שלא. ואם הייתה לו קוראת צמודה, הייתי מצפה לראות את הכוהנת צצה לה בפריסה.... "התשובה בהתהוות" דווקא מפריסות ה"קוריוז" אני לומד הכי הרבה. הפריסה של ג'ורג' בוש לימדה אותי כמה חשוב לקחת בחשבון את קלפי הבעד והנגד כשבאים לפרש את שאר המיקומים. למשל השילוב מלכת חרבות בעד // השוטה נגד // 10 חרבות בעתיד הרחוק היה יותר מסוכן מאם היה מופיע שילוב כמו שש הגביעים בעד // אביר החרבות נגד // 10 חרבות בעתיד הרחוק שאז היה אפשר לתאר את זה כך שהאופי העקשן והכוחני של בוש היה יכול להביא דווקא להרס התוכניות שלו עצמו....

dmmr

New member
אתה למעשה אומר את

מה שאני אומרת....רק שאני קוראת לזה נתיב רוחני. הכל כתוב והרשות נתונה וזו בדיוק הסיבה שאני לא מנבאת עתידות ברמת הארועים .ולכן לא מתעסקת בחיזוי... אני יכולה להגיד לאדם אם הכיוון נכון או מתרחק מהדרך שלו, אבל בנינו, רבים מהלקוחות מחפשים את החיזוי. ומעטים מחפשים את הדרך. כל עוד לא הסברת להם אחרת, הם מקבלים את דבריך כתשובה לשאלות שלך ונתפסים למילה. אני נמנעת מלעשות זאת. אבל זה בסדר שיש הבדלים בין הגישות. הרבה פעמים אני קוראת את הפרושים שלך וחושבת אחרת. או יותר נכון רואה רובד אחר ממה שאתה מתייחס אליו. אבל אף אחד לא אמר שזה נכון או שזה נכון. זה כל היופי ,קלפים מדברים בשפה של הקורא, ואם אתה לומד מהתבוננות מפריסות "בדיעבד" ותורם לך אז באמת נהדר, אבל אז בעייני אתה לומד את רמת הארועים ,ופחות את הפאן היעוצי שבהן. אנחנו למעשה מדברים על אותו דבר מכיוון שונה. וכן ,אין ספק שיש יחוד לקלפי הטארוט ,הם נועדו מלכתחילה ליעוץ. חיזוי הם פועל יוצא שלהם.

דרומית50

New member
אין בעיה עם פריסות ניבוי

אם אתה מסביר שהם בגדר פוטנציאל והבחירות בידיו.לנבא באופן נחרץ זה נותן הרגשה של חוסר אפשרות בבחירה חופשית.זאת לא המטרה שלשמה הגענו לעולם הזה

רשף כשף

New member
לדעתי יש 2 גישות

יש את המנבאים ויש את המייעצים ויש מי שמנסה "להתברג" באמצע ולעשות גם וגם. לדעתי האישית זה לא הולך ביחד. לעניין הפחד שציינת, אני לא רואה אותו, אז לא יודעת איך להתייחס אליו. מבחינתי (כמייעצת) גישה של ניבוי קובעת עובדות והיא בעצם סוג של נבואה שמגשימה את עצמה. למשל- מה יעזור לי לדעת שאני אפוטר מהעבודה? אני מעדיפה לדעת כיצד ניתן להימנע מכך או מהי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה. אבל אם קוראת בקלפים אמרה שאני אפוטר מהעבודה, אני בכלל לא אנסה להימנע מכך משום שזה "נכתב מלמעלה". אני לא מאמינה שהקלפים רואים מעבר לשנה אחת, ולכן אני בכלל לא מתייחסת לשאלות שנשאלות לגבי יותר משנה אחת. לעניין הפריסה שצרפת על בוש- לדעתי היא לא רצינית.

dmmr

New member
עניין של פרספקטיבה....

אני מאמינה שיש נתיב רוחני שקבוע מראש וכל החיים אנו שואפים להתחבר אליו... אבל לא מאמינה שהכל קבוע מראש ..... אני חושבת שכל פעולה ובחירה שלנו משנה את התפתחות הדברים, את הדרך, ולכן אני משתמשת בחיזוי רק כדי לייעץ מה לא נכון נעשה כרגע ומה כדאי לשפר.זאת אומרת ...לאן מובילים הדברים כמו שהם נעשים היום..... באחד המאמרים שלי אני נותנת את הדוגמא שאני מסבירה תמיד למטופלים חדשים.... נגיד ואנבא ללקוח שתוך חודשים הוא עומד לזכות בסכום גדול של כסף. בעקבות הנבואה שלי הוא יתפטר מהעבודה...(כי למה לו....
) ...אבל מה שהיה אמור להתרחש בפועל הוא שהוא היה אמור לצאת לנופשון או אפילו קורס מטעם העבודה וברגע של סחבקייה למלות לוטו ביחד עם חבר לעבודה ולזכות....אך כיוון שמהלך העניינים השתנה הנבואה לא התגשמה..... אז למה? נכון דוגמא מאוד קיצונית...... אך ככה אני רואה את הדברים. וסתם נקודה חשובה.... שאולי שווה לעלות אותה לדיון , שמתי לב להבדלים הרבים בין קוראות נשים לקוראים גברים .לרוב הנשים מתעסקות בחלק של היעוץ ולא הנבואי.... בחלק הפסיכולוגי של הטארוט... והגברים (כמובן שזו הכללה...) מחפשים את החוקיות והסיסטמטיות של הקלפים ולרוב נוטים יותר לנבא.... טבעי לא? ...... ושוב הכל עניין של פרספקטיבה....וזה היופי במקצוע שלנו לא?

רשף כשף

New member
בנוגע לגברים / נשים

אני לא שמתי לב להבחנה הזו בין נשים לגברים נתקלתי משני הסוגים- מייעצים ונביאים גם בגברים וגם בנשים. מה שכן שמתי לב אליו שיש יותר נשים קוראות בקלפים מגברים. אני חושבת שעניין הגישה טמון במטרת הפריסה: שאלה ששואלת: "מה יקרה..." - לא מותירה חופש פעולה לשואל לעומת שאלה ששואלת: "מה כדאי לעשות..." - מותירה חופש פעולה לשואל. יש מי שיאמר שהכל צפוי, ויש מי שיאמר שהרשות נתונה. על פי אמונתי, מה שצפוי הם הלידה והמוות, כי אותם לא ניתן לשנות. כל מה שבאמצע (החיים) בהחלט נתון לשינוי ולבחירה.

dmmr

New member
מסכימה איתך ביותר מאלף אחוז...

וסתם אם תתחילי לשים לב להבדלי הפרושים של הגברים והנשים (אפילו כאן בפורום...) תראי שיש משהו במה שאני אומרת.....

לדעתי - בעייתי

באופן אישי, כשאני קורא לעצמי את העתיד בטארוט - אני מרגיש שמדובר בנבואה שמגשימה את עצמה. זו לא הרגשה נוחה. אני מרגיש שיש משהו מאוד מיותר בקריאת עתידות, כי עשיית עתידות מהנה יותר מגילוי עתידות.

למעלה