ביקורת RSS Sync

2cookie

New member
ביקורת RSS Sync

בעקבות הודעת השד בפורום המקביל, החלטתי להוריד סוף סוף תוכנה שרציתי לנסות ולכתוב עליה ביקורת. התוכנה מגיעה בקובץ התקנה פשוט, שהוא תוסף לאקטיב סינק. מיד לאחר ההתקנה מותקן התוסף לפוקט (בסך הכל 92 KB) ואפשר להתחיל. כל שצריך לעשות, הוא להקליק פעמיים על שורת ה"RSS Feed" בחלון הראשי של אקטיב סינק במחשב, ואז יעלה חלון שדרכו אפשר להזין כל כתובת RSS. ניתן לבחור זמני סנכרון מתוזמנים (אפילו להימנע מסנכרון פריטים של יום שבת), לקבוע תוך כמה זמן ימחקו עדכונים ישנים או באיזה מצב. התוכנה תומכת ללא קושי ב-windows mobile 2003 SE, ולא נתקלתי באף בעיה מיוחדת במהלך ההתקנה או השימוש. מכיוון שאני, בניגוד לשד, מעדיף לקרוא עדכוני RSS כשאני לא אונליין- החלטתי להתקין תוכנה שהפיצ'ר המרכזי שלה הוא לסנכרן עדכונים כאלו, מאשר תוכנה שיכולה להתעדכן בהם (כשאני מחובר אני מעדיף להיכנס ישירות לאתר). האם זה עובד? עובד גם עובד
תפוז עולה בצורה טובה, העברית מוצגת ללא דופי, ומתחת לכל עדכון RSS מוצג קישור לדף שלו באתר ה-HTML, העולה מתוך התוכנה עצמה ללא צורך לפתוח את האקספלורר. חסרונות? קיימים, והרבה. הראשון והבולט ביותר- לא מצאתי אף דרך לעדכן את הדפים מתוך התוכנה ללא תלות באקטיב סינק. אני משער שזה יאכזב את משתמשי ה-GPRS, מכיוון שבכל זאת ה-RSS נותן פיתרון טוב, זול ומהיר לעדכונים במצב כזה. השני הוא שלא ניתן להזין לינק RSS דרך התוכנה ב-PPC, לשם כך חייבים להשתמש בתוסף האקטיב סינק. סיכום למרות החסרונות של התוכנה, היא עושה מה שהיא מבטיחה לעשות, לסנכרן RSS לקריאה אוף ליין בפוקט. היא לא בעייתית כמו מקבילות לפלטפורמות אחרות (
) ותופסת כמות זעומה של זיכרון. יתרון נוסף הוא שהתוכנה לא עולה כסף לשימוש פרטי, ותומכת בגירסת ה-SE של WM2003 בלי בעיה לאורך או לרוחב. מי שרוצה לקרוא RSS אונליין- שימצא פיתרון אחר, ולמזלנו לא חסרים. RSS Sync

shed

New member
---> חתיכת מעתיקן

ובכן כמה עדכונים: אחרי קצת דחיפות ושיפצורים, יש גם RSS לפורומים של תפוז. התוכנה הנ"ל מאפשרת גם סנכרון מהמכשיר עצמו וגם דרך hotsync. כמו כן ניתן להוסיף/להוריד אתרים גם מהפאלם וגם מהמחשב השולחני. ניתן לעבור מיידית לדף ההודעה/ידיעה, לראות מסך מפוצל לרוחב/לאורך או מסך מלא של ההודעות או הכותרות. סיכום: התוכנה זריזה, יעילה ועובדת כמו שצריך. החסרון היחידי הוא, שאם שם המשתמש הוא באנגלית, והשורה הראשונה בהודעה מכילה שילוב של עברית ואנגלית השורה הזו תתחרבש מבחינת סדר הצגת המילים. שאר ההודעה מוצג ללא דופי. צילומי מסך בפורום של ה"טובים"

2cookie

New member
../images/Emo6.gif

על אילו שיפצורים אתה מדבר? היית צריך לשנות משהו בהגדרות של התוכנה כדי להציג את ה-RSS של תפוז?

AYELET1

New member
אולי תשלחו לי את זה בצורה מסודרת עם

כל התמונות?

shed

New member
--->

HandRSS מסתבר תומכת במספר פורמטים, כולל non ASCII chars. בנוסף היא תומכת ב-RSS,OPML ו-rdf. (תזכורת, הכל מהפאלם... בלי צורך במחשב שולחני שיעשה את העבודה). בקיצור הייתי צריך לעשות שני דברים: 1. להורות לתוכנה לתמוך בעוד פורמטים. 2. לוודא שהקלדתי את הלינק נכון

2cookie

New member
במקרה שלי כל הרעיון הוא

שהמחשב השולחני עושה את העבודה

shed

New member
---->

תזכיר לי לקחת את המחשב השולחני של פעם הבאה שאני יוצא לחו"ל כדי שאוכל לקרוא את slashdot בשד התעופה
... ולא, אל תגיד לי ללכת לאתר שלהם ישירות, כי אני רוצה לסנכרן 20 אתרים בלחיצת כפתור (תוך שניןות בודדות) ואז לקרוא הכל במהלך הטיסה.

2cookie

New member
לא נראה לי שירדתי לסוף דעתך

אם אני רוצה לסנכרן אתרים כשאני מחובר אני אוריד תוכנה אחרת
כאחד שלא עולה על טיסות באופן קבוע אלא סתם רוצה לקרוא כשהוא רחוק מהמחשב התוכנה עונה בדיוק על הצרכים. לשימושים אחרים יש פתרונות אחרים... וכן, אני יכול לקחת את המחשב לשדה התעופה, ב-3 קליקים על העכבר להעלות את כל רשימת המועדפים שלי ולקרוא אותם בטיסה. אם אני אטוס לאנשהו...

shed

New member
----> ירדת רק לחצי מסוף דעתי...

נכון, לשימושים אחרים יש פתרונות אחרים. מסכים. מה שאני אהבתי ב-handrss שהיא נותנת פתרון (מצויין) גם לאנשים כמוני (שרוצים להתעדכן בלי שימוש במחשב שולחני/נייד) כאשר הם רחוקים מהבית, וגם לאנשים כמוך שרוצים להוריד חומר לקריאה offline על ה-PDA. בלי צורך להוריד ולהשתמש בעוד תוכנה (מה שאומר שצריך לנהל שתי רשימות של אתרים לסנכרון וכו' וכו').

2cookie

New member
אני לא מבין...

העניין הוא שזה או שאתה מקוון או שאתה לא
אם אין לך חיבור אתה צריך סוג אחד, אם יש לך אתה צריך סוג אחר. אם יש לי חיבור בד"כ דרך BT אני משתמש בתוכנה אחת. אם אין לי בדרך כלל אני משתמש בתוכנה אחרת.. (ואם יש לי WIFI אני משתמש בפוקט אקספלורר וזהו) זה העניין ובגלל זה הן נפרדות. מה גם שאם אני לא מקוון בדרך כלל אני לא משלם על התוכנה, לעומת זאת המקבילה לפאלם כן עולה כסף עד כמה שידוע לי.

shed

New member
---> אני אסביר לאט

כדי שתבין מהר
נכון, יש צרכים שונים, לפעמים אתה מקוון, לפעמים אתה לא. התוכנה הזו נותנת פתרון לכל הצרכים וכל המצבים. אני לא מבין למה "אם אין לך חיבור אתה צריך סוג אחד, אם יש לך אתה צריך סוג אחר" זה פתרון רע. זה פתרון שאומר שאתה צריך לנהל שתי רשימות של אתרים שאותם אתה רוצה לקרוא. לפאלם יש פתרונות חינמיים שמציעים סנכרון אופליין בדיוק כמו התוכנה שהבאת לפוקט. התוכנה הזו לעומת זאת, עולה 14 דולר, ונותנת פתרון מלא. מחובר או מנותק - אתה משתמש בכלי אחד, עם DB אחד כדי לקרוא את מה שאתה אוהב. להחזיק שתי תוכנות כדי לקרוא את אותם אתרים (אחת בשביל סנכרון "קר" ואחת בשביל סנכרון "חם") זה בזבוז. מה גם שתוכנות לפוקט לא ידועות בתור רזות...

2cookie

New member
אני חושש שהפעם

אתה לא מבין...
אם אני רוצה תוכנה שתשאיר אותי מעודכן במצב לא מכוון, אני מוריד את RSS SYNC. אם אני רוצה תוכנה שתשאיר אותי מעודכן בזול וביעילות כשאני מקוון אני מוריד אחת אחרת ששכחתי את שמה. למה אני צריך את שתיהן? זה או שאני מקוון או שלא.

shed

New member
---> ואני אשאל שוב

למה אתה צריך 2 תוכנות??? אל תגיד לי שאתה לא חושב שתוכנה אחת שמאפשרת לך גם סנכרון אופליין וגם סנכרון אקטיבי היא טובה יותר. (ולדעתי אם תחפש מספיק טוב תמצא גם אחת כזו לפוקט, ואם לא - אז בקרוב בטוח מישהו כבר יכתוב). למה אתה צריך להחזיק 2 תוכנות ולנהל 2 רשימות של אתרים שמעניינים אותך? רק בגלל שצורת החיבור שונה? טוב שאתה לא מחזיק תוכנה שמסנכרנת כאשר אתה מתחבר עם BT ואחת אחרת המיועדת לחיבור wifi... אתה מוזמן להוסיף עוד אחת בשביל IR, ורביעית בשביל סנכרון אופליין. "אם אני רוצה תוכנה שתשאיר אותי מעודכן במצב לא מכוון, אני מוריד את RSS SYNC. אם אני רוצה תוכנה שתשאיר אותי מעודכן בזול וביעילות כשאני מקוון אני מוריד אחת אחרת ששכחתי את שמה" אני משתמש רק בתוכנה אחת ויש לי פתרון גם למצב אופליין וגם למצב בו אני מחובר. מכל זווית שלא תסתכל על זה - הפתרון הזה טוב יותר.

2cookie

New member
מה אני מסביר כבר שעה!!!../images/Emo6.gif

שכל בעל PPC יכול לבחור את התוכנה שהוא צריך לפי קריטריון אחד פשוט: הוא אוף ליין או און ליין כשהוא קורא RSS? אף בעל PDA לא צריך את שתיהן בו זמנית!

למעלה